GeriSeyahat Karın geç gelmesi ayıları uykusuz bıraktı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Karın geç gelmesi ayıları uykusuz bıraktı

Karın geç gelmesi ayıları uykusuz bıraktı

Küresel ısınma etkilerini birçok yönden hissettirmeye devam ediyor. Bunlardan biri de kış uykusu.Türkiye genelinde sıcaklığın mevsim normallerin üzerinde seyretmesi ayıların kış uykusuna yatamamasına sebep oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki ayılar bir türlü kış uykusuna dalamıyor…

Türkiye genelinde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki ayılar uykuya dalamıyor.

Karın geç gelmesi ayıları uykusuz bıraktı

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğinin üyesi olan Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kar yağışının gecikmesi bazı hayvanların kimyasını etkiledi.

Hayvanat bahçesi konforunda keyif

Kış hazırlıklarını haftalar öncesi tamamlayan hayvanat bahçesi yönetimi, aslan, leopar, babun ve flamingo gibi sıcak iklim hayvanlarının barınaklarını kalorifer sistemi ile ısıtırken, vücut ısıları düşen hayvanlara enerji içeriği yüksek vitamin ve mineral takviyeli gıda vermeyi ihmal etmiyor. Beslenmeden barınmaya bütün ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenilen hayvanlar, doğadaki türlerine göre konforlu bir hayatın keyfini sürüyor.

Kış uykusuna geçemediler

Karın geç gelmesi ayıları uykusuz bıraktı

Kar yağışının bir türlü şehir merkezine yağmaması ve havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde barınan ayılar kış uykusuna dalamıyor.

Ayılarda kararsızlık hakim

Doğada 3 ila 7 aya yayılmış bir dönemi uyku halinde geçiren, mevsime göre kasım-aralık aylarında uykuya yatıp mart ile nisan arasında uyanması gereken ayılar, havaların sıcaklığından dolayı kış uykusunu unuttu. Uyumak ile uyumamak arasında kararsız kalan ayılar bakıcıların attığı yiyecekleri ise afiyetle yemeyi ihmal etmiyor.

Karın geç gelmesi ayıları uykusuz bıraktı

Fotoğraflar: İHA



19 yıl önce keşfedilmiş doğal cennet: Erfelek Şelaleleri / Sinop

 Skyscanner’ın aşağıdaki arama motorunu kullanarak istediğiniz yere en ucuz uçak biletini bulabilirsiniz. Hemen uçak bileti arayın!

 

False