GeriSeyahat Kanser tedavilerinde kullanılan canlı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kanser tedavilerinde kullanılan canlı!

Kanser tedavilerinde kullanılan canlı!

Dünyada adını duymadığımız birçok canlı var. Bunlardan biri de pangolin... Saşırtıcı bir görüntüsü olan pangolin, vücutlarını kaplayan pullar nedeniyle ilk bakışta çam kozalağını andırıyor. Peki hangi bölgede yaşıyorlar, ne gibi özellikleri var? İşte pangolin hakkında bilgiler...

Pangolinler ‘canlı çam kozalakları’ diye de adlandırılırlar. Çünkü canlı vücudunda baş, sırt, kuyruk ve bacakları kaplayan, birbirinin üstüne binen iri, kahverengi pullar var. Pangolin’in yapışkan dili 300 cm. kadar uzunluktadır.


Canlı bu sayede dilini termit, karınca gibi hayvanların yuvalarına sokar ve termit, karınca, pupa, larva, yumurta kısacası yuvada ne varsa diliyle zorlanmadan toplayarak yer. Karınca ve termitlerin bünyelerinde bulunan asitlerin kendisine zarar vermesini ise midesinin kalın kaslı çeperi sayesinde engeller.

Kanser tedavilerinde kullanılan canlı


Pangolinler Asya'da yaşayan dört ve Afrika'da yaşan dört olmak üzere toplam sekiz türü bulunuyor. Ayrıca birkaç pangolin türünün de nesli tükeniyor. Bu tatlı canlıların boyları 30-100 cm arasında değişiyor. Pangolinlere ilginç görünümlerini veren vücutlarını kaplayan pullar. Bu pullar karetinden oluşuyor. Özetle saç ve tırnaklarla aynı maddeden...


Kanser tedavilerinde kullanılan canlı


Pangolinler ağaç kovuklarında ya da kazıdıkları çukurlarda yaşıyorlar. Pangolinlerin yaşam alanı türlerine göre farklılık gösteriyor.



Geleneksel Çin tıbbında kullanılıyorlar

Geleneksel Çin tıbbında pangolin pulları kanser tedavisi gibi önemli hastalıklarda kullanılıyorlar. Çin'de geçtiğimiz günlerde 3.1 ton pangolin pulu yakalandı! Bu tam 7 bin 500 pangolin öldürüldüğü anlamına geliyor.

Kanser tedavilerinde kullanılan canlı


Çin'de 1 kilo pangolin pulu karaborsada 5 bin yuan yani 700 dolara alıcı buluyor. Çin pangolinlerin yakalanmasının yasaklamış olsa da pek önlem alınamıyor. Bu durum da nesillerinin tükenmesine yol açıyor. 

Kaynak: BBC

 

False