GeriSeyahat İzlanda Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İzlanda Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İzlanda Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İzlanda konsolosluk randevusunu 2010 senesi itibari ile Danimarka konsolosluğu vermektedir. Randevu alarak Danimarka konsolosluğuna gidebilir ve gerekli evrakları vererek vize başvurusu yapabilirsiniz. İzlanda vizesi herhangi bir sorun çıkmaması halinde 10 iş günü içinde çıkar. İzlanda konsolosluk randevusunun nasıl ve nereden alındığı ile beraber randevu ücretinin olup olmadığını ayrıntıları ile derledik.

İzlanda konsolosluk randevularını Danimarka konsolosluğundan alabilirsiniz. Randevu almanın herhangi bir ücreti yoktur fakat vize çıkarmak için belirlenmiş olan harç ücretinin yatırılması gerekir. 12 yaş altı için herhangi bir harç ücreti alınmaz.

  İzlanda Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? 

 İzlanda Schengen bölgesine üye olan ülkelerden biridir. İzlanda konsolosluğundan kısa süreli seyahatler için C tipi vize alabilirsiniz. İzlanda vizesi ile İzlanda'da 180 gün içinde en fazla 90 gün konaklama imkanına sahip olursunuz. İzlanda'ya aile ya da arkadaş ziyareti, ticari veya turistik amaçlı kısa seyahatler için kısa süreli vize almak yeterli olur. Vize başvuru işlemleri Danimarka konsolosluğu tarafından incelenir ve bir sonuca ulaştırılır.

  Danimarka konsolosluğu İzlanda tarafından yetkilendirilmiş bir konsolosluktur bu nedenle vize buradan çıkarılabilir. Başvuru formunda belirtilen tüm bilgilerin başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulması gerekir. Dosyadaki bilgilerin birbirini desteklemesi ve tam olması vize çıkması için önemlidir.

  İzlanda vizesinin herhangi bir sorun çıkmaması halinde 10 günde çıkması mümkündür. İzlanda vizesinin harcı da İzlanda konsolosluğu tarafından belirlenmiştir. 12 yaş altından herhangi bir ücret talep edilmezken ücretlerde değişiklikler de olabilir. Vize başvurusu için önceden randevu almak işlemlerin daha hızlı olmasını sağlar. 

 Randevu Almak Ücretli Mi? 

 İzlanda konsolosluğundan randevu almanın herhangi bir ücreti yoktur. Randevu alarak vize için gerekli olan belgeler ile beraber konsolosluğa gitmek gerekir. 10 iş günü içinde sonuçlansa da seyahatten 15 gün öncesine kadar başvurunun tamamlanmış olması önemlidir. Bu sayede herhangi bir sorun çıkması halinde müdahale imkanı olur.

  Randevu günü başvuruda bulunacak kişinin eksiksiz belgeleri ile beraber konsoloslukta hazır bulunması gerekir. İzlanda konsolosluğu hizmeti Danimarka konsolosluğu tarafından verilmektedir. 2014 senesinden itibaren Biyometri Veri Kaydı sistemine geçildiği için parmak izi ve biyometrik fotoğraf çekimi vize için zorunlu bir hal almıştır.

  İzlanda Konsolosluğu Vize İşlemleri 

 Avrupa Birliği'ne üye olmamasına rağmen İzlanda Schengen ülkesinden biridir. Schengen vizesi ile İzlanda dahil 24 ülkeye daha rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Fakat İzlanda Schengen vizesini ilk kez kullanacak kişilerin ilk olarak İzlanda üzerinden seyahat gerçekleştirme zorunluluğu bulunur. 

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından İzlanda'ya seyahat gerçekleştirmek isteyen bazı kişiler vizeden muaftır. 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydı ile hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaf tutulur.

  İzlanda vize başvuru hizmetini 2010 senesinden itibaren Danimarka konsolosluğuna devretmiştir. Danimarka Konsolosluğu vizenin dışında çalışma ve oturma izni için de İzlanda adına başvuruları kabul eder. 

False