GeriSeyahat İtalya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İtalya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İtalya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İtalya vizesi, yakında bulunan bir İtalyan konsolosluğuna başvuru sonrası yaklaşık 15 güne kadarlık bir sürede çıkabilmektedir. Konsolosluk, ilgili vize taleplerini aldıktan birtakım değerlendirmelerde bulunmaktadır. Kendi inisiyatifi dahilinde vizeyi verip vermeme yönünde bir sonuca varıp, bunu başvuru yapan kişilere kısa bir süre sonra bildirmektedirler. Konsolosluğa sunulan belgelerde herhangi bir sorun veya eksiğin bulunmaması, pozitif bir geri dönüş alma şanslarını artırmaktadır. İtalya vizesi ne kadar sürede çıkar, en hızlı ve erken kaç günde vize alınabilir sizler için derledik.

 İtalya vizesinde çoğu kişi yaptığı vize başvurusuna binaen 1 ila 2 haftalık bir süre sonrasında geri bildirim alabilmektedir. Tüm sunulan evrakları konsolosluk yetkilileri, çeşitli kanallardan teyit yoluyla doğrulamaktadır. Bu durum çerçevesinde eğer herhangi bir göze çarpan sorun bulunmuyorsa vizenin alınmasına onay vermektedirler.

  İtalya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 İtalya’ya gidecek olan kişiler mutlaka yasal prosedürlere uygun olarak bir vize çıkarmak durumundadırlar. Çoğu sıradan insan, Türkiye üzerinden İtalyan konsolosluklarına vize için başvurmaları aşamasından sonra 15 gün içerisinde sonuç almaktadırlar. İhtiyaçları olan vize bu sürede çıkarak onlara konsolosluk tarafından sunulmaktadır. Bazen ülkelerin Türkiye’deki konsoloslukları yoğun bir talep alabilmektedir.

  Bu durum başvuruda bulunan insanların bekledikleri sonuçlara kısa sürelerde ulaşabilmelerini bir ölçüde zorlaştırmaktadır. Vizenin hali hazırda beklenen zamanda çıkmaması durumlarında bunu da gözetmek gerekmektedir. Diğer taraftan hafta sonu tatilleri veya bayram, kutlama tatilleri de yine vize işlemlerinin gerekli zamanda sonuçlanması durumunu sekteye uğratabilmektedir.

  Bu yüzden İtalya’ya gitmeden önce mutlaka vize alınmasına yönelik süreçlere daha erken evrelerde adım atılması gerekmektedir. 1 ay öncesinden bu yöndeki işlemlerin gerçekleştirilmesi, olası gecikme sorunlarıyla karşılaşılmasının önüne geçer. Vizenin başarıyla çıkması ve onun sorunsuz alınmasına etki eden hususlardan biri, pasaportun geçerlilik durumudur.

  İtalyan konsolosluğunun istediği şey, ilgili pasaportun hali hazırda 3 ay daha geçerliliğinin bulunmasıdır. Bu pasaportun 10 yıldan daha uzun süre önce alınmamış olması bu noktada önemlidir. Yurtdışına çıkış noktasında pasaporta yeni birtakım bilgi eklemeleri de yapılacağından mutlaka sayfalarda 2 adedinin boş olmasına dikkat edilmelidir.

  Vizenin çıkması konusunda zamanları değiştiren bir başka şey de hangisinin temin edileceğidir. Çünkü İtalya vizeleri arasında da geniş türden bir çeşitlilik mevcuttur. Çalışma, eğitim, aile ziyareti, ticaret amaçlı vize ve turist vizesi bunlar arasında yer alıyor. Konsolosluğa bu konuyla ilgili bilgi verilmesi önem taşıyor.

  En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Standart olarak İtalya vizelerini insanlar ortalama 1 hafta veya 2 haftalık süreler zarfında alabiliyorlar. Ancak bu durumu bazı insanlar için daha ayrıcalıklı hale getiren başka bir olanak da bulunuyor. İtalya VIP başvurularında bu süre 2 güne veya 3 güne kadar düşebiliyor.

  Evrakların konsolosluğa ibrazından sonra incelemeler çok daha hızlı gerçekleştirilerek insanlar bu çok kısa aralıkta bir geri dönüşte bulunuluyor.

 

False