GeriSeyahat İtalya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İtalya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

İtalya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

İtalya'da 90 günden fazla kalmak isteyen kişilerin İtalya aile birleşimi vizesi almaları gerekmektedir. Bu vize türü aile ve akraba ziyaretinden farklıdır. Aile ve akraba vizesi Schengen vizesi dahilinde olmaktadır. Fakat İtalya aile birleşimi vizesi D tipi bit vize olup 90 günden fazla konaklamalarda verilmektedir. Peki İtalya Aile Birleşimi Vizesi almak için hazırlanması evraklar nelerdir? Vize başvuru işlemleri nasıl yapılır? İtalya aile birleşimi vizesi alabilmek için merak edilen detaylar.

İtalya aile birleşimi vizesi uzun süreli vize kategorisinde yer almaktadır. Bir İtalya vatandaşı ile evlenmek veya uzun süre İtalya'da ikamet eden akrabaların yanına yerleşmek isteyen kişiler bu vizeyi almaktadır. 

 İtalya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 İtalya aile birleşimi vizesine sahip olmak isteyen vatandaşların İtalya'da ikamet eden kişinin vize başvuru sahibine İtalya Göçmenlik Masası tarafından verilen Nulla Osta belgesini göndermiş olması gerekmektedir. Bu belge İtalya'daki aile üyeleri tarafından alınan ve İtalya makamlarının aile birleşimini onayladığını gösteren bir izin belgesidir. Bu belge vize başvurusunda bulunan İtalya dış temsilciliğine elektronik posta ile gönderilmesi gerekmektedir. 

 İtalya aile birleşimi vizesinde konaklama şartları İtalya yasaları tarafından belirlenmiştir. İtalya'da aile birleşimi gerçekleştirmek için hijyen şartlarını sağlayan ve tüm aile bireylerinin yaşaması için uygun büyüklükte bir konutun bulunması gerekmektedir. Ayrıca vize başvurusunda İtalya aile birleşimi vizesi başvuru formunun da eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Bu formda kişisel bilgiler, pasaport bilgileri, seyahat amacı, seyahat tarihleri, İtalya'da konaklama alanı bilgileri, aile birleşimi isteyen kişi ile ilgili ve finansal kaynaklar hakkında bilgiler yer almaktadır. 

 İtalya Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

  İtalya aile birleşimi vizesi başvurularının değerlendirilme süresi 3 hafta ile 1 ay arasındadır. Vize süreçleri uygun randevu tarihi bulunamaması, eksik veya yanlış belgelerin verilmesi gibi durumlardan olumsuz etkilenmekte ve bu nedenle vize sonuçlanma süresi uzayabilmektedir. 

 Aile birleşimi yolu ile İtalya'ya gidecek kişiler için vize başvuru sürecinde Nulla Osta onay belgesinin alınması belirli bir zaman gerektirmektedir. İtalya'dan bu belgeyi alma süre İtalya aile birleşimi si 4 ay ile 12 ay arasında değişmektedir. Bu nedenle bu vizeyi almak 1 yılı geçebilmektedir. 

 Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 İtalya aile birleşimi vizesi için vatandaşların şu evrakları hazırlaması gerekmektedir: 

 - 16 aydan fazla geçerliliği olan ve en az 2 sayfası boş bir pasaporta sahip olması gerekir. 

 - İtalya aile birleşimi vizesi başvuru formunun tamamen doldurulmuş olması gerekmektedir.

  - Uluslararası standartlara uygun arka fonu beyaz olan ve son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğraf gerekmektedir.

  - Nulla Osta onay belgesi aslı ve fotokopisi ibraz edilmektedir. 

 - Başvuru sahibine ait nüfus cüzdanı ve İtalya'daki aile üyesinin oturma izni fotokopileri gerekmektedir.

  - Orijinal ve apostil doğum belgesi gerekmektedir. 

 - Tam tekmil vukuatlı nüfus kağıt örneği belgeler arasında bulunmalıdır. 

 - Kişi evli ise orijinal ve noter şerhli uluslararası evlilik kaydı ve evlilik cüzdanı fotokopisi gerekmektedir. 

 - Reşit olmayan kişiler için çıkış izni gerekmektedir. 

 - Ulaşım rezervasyonlarının beyaz edilmesi gerekir. 

 - İtalya vize ücreti dekontunun teslim edilmesi gerekir. 

False