GeriSeyahat İsveç Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İsveç Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İsveç Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İsviçre vizesi, ilgili konsolosluklara doğru kurallar çerçevesinde başvuru yapılmasına binaen ortalama 7 gün civarlarında çıkmaktadır. Bu sürenin herhangi bir değişikliğe uğraması, bayram tatilleri veya resmî tatillerin devreye girmesi çerçevesinde değişebilmektedir. Bilgilerde herhangi bir yanlışlığın olması ve buna benzer sorunların ortaya çıkması da yine vizenin alınması süreçlerini biraz uzatabilmektedir. İsveç vizesi ne kadar sürede çıkar, en hızlı ve erken kaç günde vize alınabilir sizler için derledik.

 İnsanlar birçok farklı amaca yönelik olarak yaşamlarında bazen İsviçre’ye gitmeye gereksinim duyabiliyorlar. Türkiye’de yaşayan kişiler için o ülkeye gitmeye yönelik ilk adımlar, yetkili bir konsoloslukla irtibata geçilmesi çerçevesinde atılıyor. Onların istedikleri birtakım evrakların hazırlanmasıyla beraber vizeler için başvuru işlemi gerçekleştiriliyor. Vizenin türüne göre onun çıkması süreleri bazı değişkenlikler arz etse de ideal olarak 7 gün içerisinde bir sonuca ulaşılabiliyor. Web alanındaki bazı kaynaklarda duruma ilişkin gerekli kontroller yapılabiliyor. 

 İsveç Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 İsviçre’ye sorunsuz giriş için ihtiyaç olan vize, gerekli başvuruların yapılmasından sonra 1 hafta ile 2 haftalık bir süre aralığında çıkabiliyor. Konsolosluğa yapılan başvuruların yoğunlukları, vizenin türü ve herhangi bir belgenin eksik olması gibi durumlara bağlı olarak sonuçların açıklanması daha fazla zaman alabiliyor. Ama genellikle konsolosluk tarafında mümkün mertebe sonuçlar çok zaman geçmeden 7 gün gibi kısa bir sürede açıklanıyor. 

 Durumla alakalı takipleri online birtakım web siteleri üzerinden yapabilmek mümkün oluyor. Vizenin hızlı çıkması için bazı evrakları tam ve eksiksiz bir biçimde hazırlamak gerekiyor. 10 yıldan eski olmayan bir kişisel pasaportun ibrazı bu noktada gerekiyor. Öte yandan konsolosluk İsveç vize başvuru formu, son altı ayda çekilmiş olan biyometrik 2 fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi de yine talep ediliyor. 

 Seyahat sağlık sigortası, maaş bordrosu ve bankadaki mevduatı gösterir belgeler de yine konsolosluk tarafından isteniyor. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini de gerekli onayların alımı açısından bu kuruluşa vermek gerekiyor. Her bir belge hazır olduğunda kişi bir inceleme sürecine giriyor. Bilgilerin doğruluğun konsolosluk ilgili kanallardan teyit ediyor. Ardından ise vize alma işleminin olumlu mu yoksa olumsuz mu sonuçlandığına dair bilgilendirmelerini yapıyor. Bir haftalık süre dahilinde sonuca ulaşılması şansları bulunuyor.

  En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 İsveç vizesinin tam istendiği gibi kısa bir zaman içerisinde alınabilmesi için başvuruları çok önceden yapmak gerekiyor. Çünkü geç kalındıkça sıraya başka insanlar da dahil oluyorlar. Haliyle bu durum işlemin daha fazla uzamasına sebebiyet veriyor.

  İsveç’e gidiş tarihinden 1 ay, 2 veya 3 ay öncesinde başvuruyu yapmak gerekiyor. Böyle bir zamanlamayla başvuru sürecine geçilmesi, olası birtakım sorunlarına önüne geçebilme fırsatını da kişilere veriyor. 

 Kısa süreli seyahat mi, yoksa daha farklı bir zaman dilimini kapsayacak şekilde mi orada kalınacak buna göre ilgili vizeyi yetkililerden talep etmek gerekiyor. Bazı özel durumlarda insanların 5 gün içerisinde de İsveç vizesini alabilmeleri mümkün olabiliyor.

 

False