GeriSeyahat İşte yılbaşının en sıcak rotaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İşte yılbaşının en sıcak rotaları

İşte yılbaşının en sıcak rotaları

Türkiye’de ve dünyanın kuzeyinde yaşayanların aklına, yeni yıl denilince her zaman karlar altında romantik bir yılbaşı gecesi gelir. Ama tam tersine yeni yılı güneşli ve güzel bir günde karşılamakta mümkün. İşte deniz, kum ve güneş konseptli bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenler için yılbaşının sıcak rotaları…

Dominik Cumhuriyeti

Atlas Okyanusu ve Karayiplerin arasında kalan ülke, Küba ve Jamaika’nın doğusunda Haiti ile komşu. Kısacası Orta Amerika’da yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti, beyaz kumsalları, harika görünen sıradağları, her yerde nehir ve şelalelerin aktığı bir doğaya sahip. Vahşi yaşamdan modern tatil köylerine aradığınız her şey var.

İşte yılbaşının en sıcak rotaları

Peki yılbaşında Dominikliler neler yapıyor? Halk, dünyanın her yerinde olduğu gibi yeni yılın şans getireceğini umuyor. Bunun için yeni yıl gelmeden önce evlerini hiç olmadığı kadar iyi temizliyorlar. İnsanlar, yeni yıldan beklentilerine göre farklı kıyafetler giyiliyor.

Para dileyenler yeşil, parlak bir gelecek için kırmızı, iyi bir kariyer isteyenler sarı ve sağlıklı bir yıl yaşamak için beyaz renkli elbiseler giyiyor. Yılbaşı günü geldiğinde ise kimse evlerini temizlemiyor. Çünkü yeni yıl ile gelen şansın, toz ile birlikte süpürülebileceğine inanıyorlar.

İşte yılbaşının en sıcak rotaları


Seyşeller

Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu’nda yer alan Seyşeller, 100’ün üzerinde mercan ve granit adadan oluşan bir ülke. Türkiye’de soğuk havaların olduğu günlerde Seyşeller’de sıcaklık ortalaması 30 dereceyi buluyor. Tropik bir iklime sahip olan ülke, mavi gökyüzü, yeşil doğası, beyaz kumsalları ile gözlerinizi kamaştıracak. Yeni yılda Seyşeller, plaj partileri ve gece kulüplerinin dolup taştığı bir yere dönüşüyor. Burada Noel Baba kıyafetinin yaz kreasyonlarını görme şansını yakalayabilirsiniz.

İşte yılbaşının en sıcak rotaları


Zanzibar

Bir diğer Güney ülkesi Zanzibar, sıcak rotacıların mutlaka gitmesi gereken adreslerden biri. Özellikle de THY’nin aralık ayında başlattığı direkt seferlerden sonra, Zanzibar bize daha da yakın. Çoğunluğun Müslüman olduğu ülke, baharat ticareti ile de meşhur. Bulunduğu enlem dolayısıyla da yılbaşının en sıcak rotalarından biri. Dünyaca ünlü dalış noktaları, kristal berraklığında suları ve kar gibi beyaz kumsalları ile yeni yılı karşılamak için herhalde Zanzibar’dan daha fantastik bir yer bulamazdınız.

İşte yılbaşının en sıcak rotaları


Küba

Mutlu ve yardımsever insanların en fazla bulunduğu ülke Küba, hayatınızda en az bir defa gidip görmeniz gereken yerlerden. Fidel Castro’nun ölmesi ülkede büyük bir kırılma yaşatmadı, Küba’da sokaklar halen devrim kokuyor. Küba’yı görmek isteyenlere, THY’nin Havana’ya direkt seferlere başladığını da tekrar hatırlatalım. Dünya, Küba hakkında her konuda hemfikir değil, fakat büyüleyici plajları ve tertemiz bir denizi olduğuna kimsenin itirazı yok. Kübalılar, yeni yıl kutlarken hava fişek gösterilerinden daha çok önem verdiği şeyler var.



Mesela, yılbaşı akşamı İspanyolların yaptıkları gibi 12 tane üzümü aynı anda yemeleri, yeni yılda bolca seyahat etmek isteyenlerin, dışarı bir bavulla çıkmaları, eski yılın kötü anılarını bir daha yaşamamak için sokakta bir takım sembolik eşyaların yakılması gibi… En yaygın yapılan yeni yıl adeti ise yılbaşı gecesi insanların birbirini ıslatmaları. Kübalılar bir kova su ayırıyor ve genellikle bu kovadaki suyun kirli olmasına özen gösteriliyor. Küba’da yeni yılda kar yağmasa da üzerinize bir kova su boşaltılabilir.

İşte yılbaşının en sıcak rotaları


Maldivler

Beyaz kumlu plajlarda lüks bir yılbaşı partisi için Maldivler, her yıl akıllarda tutulması gereken adreslerden. Ruhunuzu huzura kavuşturan bir doğada, binlerce farklı deniz canlısı ve mercan resiflerini keşfe dalın.  Huşu uyandıran bir gün batımından sonra yeni yıl partisine hazırlanın.  Sokak sanatçıları, dans gösterileri ve davulcuların performansları ile serin bir yaz gecesinde yılbaşını karşılayın.Yılbaşı partisi için yemekler sahilde hazırlanır ve konuklar şenlikleri izlerken açık havada yemeklerin tadına bakar. Evler, sokaklar, barlar ve kısacası etrafınızdaki her şey süslenmiştir ve yılbaşı partisini beklemektedir.

İşte yılbaşının en sıcak rotaları





Her ritimde başka bir şehir

 

False