İstanbul’un yıldızı yükselen semti: Tomtom

Bugünlerde Tomtom Mahallesi’nde ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. Bir zamanların en zengin, en görkemli mahallesi yeniden eski günlerine kavuşuyor. Binalar yenileniyor, yepyeni tasarım butikleri, mağazalar, sanat galerileri, kafeler açılıyor…

Haberin Devamı

Tomtom mahallesi esasında Beyoğu’nun içinde çok özel bir yere sahip. İngiltere’deki Soho, New York’taki Meatpacking, Paris’teki Marais gibi bir tasarım mahallesi olma yolunda hızla ilerliyor. Galataport Projesi hayata geçtiğinde de Karaköy ile İstiklal Caddesi’ni birbirine bağlayan aks konumundaki Boğazkesen’de yaya ve turist trafiği artacak.

Tomtom’un değişen ve güzelleşen yüzü

Mahalle’nin tam ortasında adını mahallenin yeşil bahçelerinden alan bir proje yapılıyor: Tomtom Gardens. Geçen yıl ‘En İyi Konut’ ödülünü aldı. 3 farklı avlu etrafında toplam 17 binadan oluşan görkemli bir yenileme projesi. Tomtom Kaptan Sokak’ta yer alıyor. İtalyan bir peyzaj mimarı ile çalışılarak, muhteşem bir doku ortaya çıkarılmış. Sanat ve tasarım odaklı mekânlar da faaliyete girmiş.

Haberin Devamı

İstanbul’un yıldızı yükselen semti: Tomtom

Ham:m Tophane, Boğazkesen’den sonra mahalledeki ikinci mekânını buraya açmış. Zamansız ve herkes için ulaşılabilir tasarım mobilyalar üretiyorlar.

Uzun yıllar sektörün önde gelen markalarıyla çalışan Ayşegül Temel tarafından kurulan Manner İstanbul’da ev tekstili, aydınlatma ürünleri ve mobilyalar yer alıyor.

Günübirlik geziler için tıklayın

Happily Ever Paper yaratıcılık, tasarım bilgisi ve üretim alanındaki uzmanlığın kâğıda dökülmüş hali gibi...

KRANK Art Gallery çağdaş sanata yeni bir soluk getiriyor.

Tomtom Gardens 2. etap ise Boğazkesen Caddesi’nde, Fransız Yetimhanesi ile komşu ve yine muhteşem bir avluya sahip. 3. etap da Boğazkesen’de Tomtom Kaptan Camii’nin tam karşısında yer alıyor.

Kapalı bir otoparkın yerine Mimar Han Tümertekin imzalı çok güzel bir bina ve modern bir avlu yapılacak. Projedeki tüm etaplar iki yıl içerisinde tamamlandığında; yeme içmeden modaya, sanat galerilerinden tasarım mağazalarına 25 farklı mekân açılacak. Proje ile Yugoslav Okulu, Avusturya Macaristan Okulu, Baltazzi Apartmanı, Italia Dakar Hotel gibi tarihi binalar yenileniyor.

İstanbul’un yıldızı yükselen semti: Tomtom

Haberin Devamı

Boğazkesen’de görmeden dönmeyin

Mahallede yer alan Boğazkesen Caddesi üzerinde ise galeriden zanaat atölyesine, tasarım mağazasından yeme-içme mekânlarına keşfedebileceğiniz pek çok adres bulunuyor.

1898 yılında Roma’da, dört kuşak boyunca kendini sanata adayan aileyi temsilen kurulan Russo Art Gallery, İtalyan sanatçıların eserlerini sunuyor.

Cote Deco ev mobilyasından aydınlatmaya, kumaştan duvar kaplamalarına kadar dekorasyona yönelik birçok ihtiyaç için doğru adresler arasında.
mKristal taş, dondurma çubuğu, kumaş gibi malzemelerle takı ve aksesuvarlar yapan Pınar Gerçek, Tartar Design’da etnik etkiyi modern sanat ile birleştiriyor.

İstanbul’un yıldızı yükselen semti: Tomtom

Mimar Ceren-Fatih Başgöze çifti tarafından kurulan Lab Design, iç mekân projeleri üretirken, başta mobilya olmak üzere pek çok ürüne hayat veriyor.
mİçmimar Koray Kırca, kullanılmış ve öyküsü olan materyalleri, Barrier Aydınlatma’da ustalıkla aydınlatma elemanlarına dönüştürüyor.

Haberin Devamı

2003 yılında Hollanda’da biri Türk, diğeri Hollandalı iki ortak tarafından kurulan Tiftix’in geleneksel teknikleri modern bir yaklaşımla sunan el halıları yurtdışında da alıcı buluyor.

1850 yılından kalma tarihi Fransız Yetimhanesi’nde yer alan ‘Zanaat Atelye’, bir kartonpiyer müzesi ve kafe. Müzede birçok tarihi mekânın orijinal kartonpiyer kalıplarını inceleyip, bahede keyifli vakit geçirebilirsiniz.
mAnadolu’nun yüzlerce yıllık ağaçlarını işleyerek kişiye özel modern tasarımlar yapan Hane 78, aynı zamanda içmimarlık hizmeti de veriyor.

İstanbul’un yıldızı yükselen semti: Tomtom

Ev dekorasyonu ile ilgili aksesuvarlar ve objelerin yer aldığı Çiçek İşleri, Karaköy’den sonra şimdi de Boğazkesen’deki mekânlarında.

Haberin Devamı

Takı, çanta, giyim, aksesuvar, kırtasiye ve ev ürünleri Leila Butik’te var.
mSelin Söl tarafından 2008 yılında kurulan Daire Sanat, çağdaş çalışmaları destekleyen bir galeri.

Hemen yanı başında bulunan, Pırıl Güleşçi Arıkonmaz tarafından 1993 yılında kurulan PG Art Gallery ise çağdaş sanatçıları öne çıkarıyor.
mYüksek kaliteli denim ve deriyi yenilikçi tekniklerle tasarlayan Blue Matters ise bir konsept mağazası.

Tomtom'da Lezzet durakları

Tomtom Suites Oteli’nin en üst katında İstanbul’un en iyi restoranlarından biri, Nicole yer alıyor. Şef Aylin Yazıcıoğlu’nun harikalar yarattığı mekânda, Michelin yıldızlarına taş çıkartan lezzetler var. Özellikle pazar brunch’larını kaçırmayın. Peymane, Fransız Yetimhanesi manzaralı muhteşem avlusunda, içinden caz geçen bir ocakbaşı. Taş duvarları, endüstriyel tarzdaki dekoru ile Pas Coffee House, güzel havaların keyfini dışarıda oturarak değerlendirmek için ideal. Muggle da caddeye katılan kahve mekânlarından...

Yazarın Tüm Yazıları