GeriSeyahat İstanbul'un arka bahçesi: Ağva
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul'un arka bahçesi: Ağva

İstanbul'un arka bahçesi: Ağva

Şehrin gürültüsünden kaçmak için yakın bir yer mi arıyorsunuz? İşte Ağva bu yerler arasında; tertemiz havası ve doğal güzellikler içerisinde tatil kaçamağı için aradığınız özelliklere sahip şirin bir kasaba. Ağva’da gezilecek yerler neresidir diyenlere işte Ağva gezi rehberi…

Ağva, Köksu ve Yeşilçay arasındaki deltada kurulu, İstanbul'a yakın oluşu ve doğasıyla tercih edilen tatil mekanlarından biri, İstanbul’un gizli hazinesi Ağva’ya tatil için gideceklere önereceğimiz Ağva tatil rehberimiz tarihi ve turistik yerleri keşfetmenize yardımcı olacaktır… Tarih öncesi kazılar Ağva ve çevresinin Neolitik çağlara kadar uzanan bir yerleşim olduğunu göstermektedir. Latince iki dere arasına kurulmuş köy anlamına gelen Ağva eski çağda Venedik ve Cenevizlilerin yerleşim yeriydi. Hitit, Frig, Roma ve Osmanlı devirlerine ait kalıntılara sahip. Gelin Kayası, Saklı Göl, Kilim Koyu, İnlese ve Gürlek Mağaraları, Ağva’nın doğal güzellikleri arasında. Sahili ve her zaman taze balık yiyebileceğiniz birçok tesisi var. Şile bezi en çok tercih edilen hediyelik eşyadır.

İstanbulun arka bahçesi: Ağva

NASIL GİDİLİR?

İstanbul’a 110 kilometre uzaklıktaki Ağva’ya Ümraniye Şile otobanından Karabakoz, İmrenli ve Kurfallı sahil şeridi takip edilerek ulaşılabiliyor. Özel araçla gidilirken Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçtikten sonra Şile Sarıgazi sapağına giriliyor. Şile merkezine vardığınızda Ağva sapağını göreceksiniz Sapaktan devam edildiğinde Şile çıkışına geliniyor. Buradan iki yol tercih edebilirsiniz. Biri sahil yolu 30 kilometre diğeri Teke üzerinden 50 kilometre. İstanbul Üsküdar’dan saat başı Şile Ağva otobüsleri hareket ediyor.

İstanbulun arka bahçesi: Ağva

False