GeriSeyahat İstanbul’da turist olmak: Balat
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul’da turist olmak: Balat

İstanbul’da turist olmak: Balat

İstanbul’da turist olma fikrine bayılıyorum! Özellikle eski dokusunu koruyabilen yerleri alıp koynumda saklamak istiyorum. Bugün de İstanbul’un son zamanlarda oldukça popüler olmuş semtlerinden birine, Balat’a gidelim dedim! Siz de takılın peşime, Balat yollarına düşelim...

Balat, İstanbul’un en eski semtlerinden birisi. İsmi, Baltacı Balat’tan gelme. 1950’li yıllara kadar Yahudi mahallesi olarak yaşıyor ve şu an da varlığını koruyan evler, Yahudi mimarisine daha çok da İspanya mimarisine ait.

Özellikle “7 Evler” olarak bilinen sokaktaki sıralı evler, günümüzde de pek çok fotoğraf karesinde başrolü kapmakta.

İstanbul’da turist olmak: Balat

Rengarenk dokusu, şu anki sakinleri, son zamanda dikkat çeken mekanları ile Balat, İstanbul’un mutlaka görülmesi gereken semtleri arasında başı çekiyor.

Balat’ta en çok dikkat çeken şey de, evlerden ve sokak çocuklarından sonra tabii antikacıları ve sokak hayvanları. Hatta pek çok kullanılmayan ev, şu an kedilerin evi olmuş vaziyette.

Balat, kış aylarında oldukça soğuk. Bu sebepten Ekim ve Kasım ayları gitmek için ideal. He ama mekanların enfes lezzetleri ile birlikte o soğukta sıcak bir çay ve kahve keyfi yapmak da mis gibi bir plan olabilir. Ben yine de Balat’ı sonbaharda gezmeyi çok daha fazla seviyorum.

İstanbul’da turist olmak: Balat

Siz de bu hafta sonu ne yapsam diye düşünenlerdenseniz hemen İstanbul’da turist olma fikrini benimseyin ve ilk durak olarak Balat’ı liste başına ekleyin.

Keyifli gezmeler...

ezgikonucu.com

False