GeriSeyahat İstanbul’da piknik yapılacak yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul’da piknik yapılacak yerler

İstanbul’da piknik yapılacak yerler

Trafik çilesi bitmeyen İstanbul’un gürültüsünden sıkıldıysanız size güzel bir önerimiz var. İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan temiz hava almak ve çimlere basıp biriken elektriğinizi atmak için, işte İstanbul’da piknik yapılabilecek yerler. Üstelik giriş ücretleri de çok ucuz…

Avcı Koru Tabiat Parkı

İstanbul çevre yolu üzerinden Şile otoyoluna oradan da Ömerli’yi geçerek Alemdağ-Şile yoluna ulaştıktan sonra yol üzerinde solda yer alan bu park, ismini yakınında bulunan köyden almış. Alanın kuzeybatısında maden çukurunda oluşmuş yapay bir gölet bulunurken, parkta hâkim ağaç türü meşe. Tabiat Parkında kır kahvesi, büfe ve çocuk oyun alanı mevcut. Bunun yanı sıra ziyaretçiler için piknik yapma olanağı var. Parkta doğa yürüyüşleri yapılırken, mevcut kır evlerinde konaklama imkânı da var.  Sincap, çakal, tilki ve sansar gibi memeli türlerin yanında, saka, iskete, serçe, atmaca ve şahin gibi kuş türleri de mevcut. Parka giriş, yaya olarak 3.50, araçla 11 TL.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler



Aydos Mesire Yeri

Aydos ormanı, İstanbul’da şehrin kargaşasından kurtulup huzura ulaşabileceğiniz güzel bir yer. Tertemiz havası ve süslenmiş çam ağaçlarıyla bu ormanda temiz oksijeni iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Ormanın içerisinde Aydos Göleti bulunurken, farklı bitki örtülerine sahip bu alanda fotoğraf çektirmek unutulmaz bir anı olabilir. Aydos Ormanı, parkurları, büfe ve piknik alanlarıyla hafta sonu için muazzam bir yer. Ayrıca mangal içinde en doğru adres… Ormana E-5 ve TEM bağlantılarıyla, Kartal- Yakacık ve Sultanbeyli istikametlerinden ulaşılabilirsiniz. Ormana yaya olarak giriş 4 TL, araç girişi 13 TL.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler


Ayvat Bendi Mesire Yeri

Belgrad Ormanı içinde bulunan ve dokuz tabiat parkından biri olan bu mesire alanı yaklaşık 50 hektarlık bir alan üzerine kurulu. Zengin bitki ve hayvan çeşitliliğine sahip bu parkta, piknik yapılabilir, orman yollarında yürüyüşe çıkılabilir ya da bisikletle Belgrad Ormanları içinde tur atabilirsiniz. Buraya Kemerburgaz’dan girecek olanlar Kemerburgaz-Kurtkemeri istikâmetini, Bahçeköy’den girecek olanlar ise, Kemerburgaz yolunu takip etmeli. Giriş ücreti yaya 4, araçla 12 TL.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler


Beykoz - Göknarlık (Tabiat Koruma Alanı)

Beykoz’un güneydoğusunda yer alan ve Tokat köyüne 2 km. uzaklıkta bulunan Göknarlık Tabiat Koruma Alanı, kendiliğinden yetişen en nadide ağaç türleriyle insanda hayranlık uyandırıyor. 46.5 hektarlık alanda yetişen göknarlar içinde yürümek sizi haftanın tüm stresinden arındıracak. Sevdiklerinizle sessiz sakin bir ortamda piknik yapmak için bire bir. Etrafını saran kestane ağaçları sebebiyle kolaylıkla fark edilebilen bu alana ulaşmak son derece kolay. Beykoz ilçe merkezine yakın olan ormana, Tokatköy’ün İmam Hatip Lisesi yanından geçen orman yoluyla ulaşmak mümkün.


Dilburnu Piknik Alanı

Büyükada denince akla ilk Dilburnu Piknik Alanı geliyor. Tabiat Parkı olarak bilinen bu alan, denize girilebilen küçük koyları ve piknik alanlarıyla ziyaretçilerine aradıkları her şeyi sunuyor. Çam ormanları, çocuk parkı, kafe, restoran, çocuk oyun alanı ve piknik masaları bulunan Dilburnu Piknik Alanı, yaz aylarında Ada’ya günübirlik gelenlerin en çok tercih ettikleri yerlerden biri. Dilburnu mangal yakmanın yasak olmadığı nadir yerlerden. Eğer mangal malzemeleriniz yoksa işletmenin sunduğu mangal, et ve içecek hizmetinden yararlanabilirsiniz. Dilburnu Piknik Alanı giriş ücreti 5 TL. Piknik alanı içindeki koylarda yüzmek ücretsiz.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler


Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı

Belgrad Ormanı içinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı, 29,50 hektarlık bir alana yayılıyor. Adını halkın özellikle yazın içme suyu almak için uğradığı çeşmeden almış. Parkta hakim ağaç türü meşe ve gürgen. Alanda kır lokantası, çocuk oyun alanları ve mescit bulunuyor. Piknik alanlarının yanı sıra, orman yolları ve patikalar üzerinde koşu yapılabilir. Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı’na Bahçeköy- Kemerburgaz yolu üzerinden ulaşılabilirsiniz. Giriş ücreti 4 TL, araçla giriş ücreti 12 TL.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler


Hacet Deresi Mesire Yeri

Tuzla ilçe merkezine 10 km. mesafede bulunan Tabiat Parkı, ismini içerisinden geçen dereden almış. Alana TEM Otoyolu Sabiha Gökçen Havalimanı- Kurtköy KavÅŸağından Aydınlı Mahalesi yönü takip edilerek ulaşılabilir. Hâkim aÄŸaç türü kızılçam… Günübirlik kullanım alanlarıyla piknik yapmaya elveriÅŸli bir yer. Küçük hacmine raÄŸmen devasa çam aÄŸaçlarına sahip bu park, Tuzla çevresinin önemli piknik alanlarından. Küçük oyun bahçeleri bulunan park, hafta sonu kafa dinlemek için biçilmiÅŸ kaftan.Â

Mihribat Mesire Yeri

İstanbul Boğazı’na hâkim bir tepe üzerine kurulan koruluk, fıstık çamı, erguvan ve çınar gibi bitki türlerine sahip. 200 dönüm üzerine yayılan mesire yeri Kanlıca’da bulunuyor. Parkta oturma alanları, kafeterya, koşu parkuru ve çocuk parkı var. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün en iyi göründüğü yerlerden biri olan Mihrabad, İstanbul’a gelen tursitlerinde ilgi odağı. Bölgeye Kanlıca yönü sahilinden girilebildiği gibi, TEM bağlantı yolu Kavacık Tekke mevkiinden de ulaşılabilir. Mangal yakmak yasak.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler


Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’un doğal bitki örtülerinin neredeyse tamamını içinde bulunduruyor. Şehirden uzak ve kuş sesleri arasında bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız yemyeşil tabiatı bulunan bu park doğru adres…  Piknik alanı, koşu, bisiklet ve yürüyüş yolu bulunan bu park, hafta sonu tatili, günübirlik gezi, piknik ve mangal keyfi arayanlar için muhteşem bir yer. Kestane, gürgen, meşe ve ıhlamur gibi bitki türlerine sahip. İstanbul merkeze yaklaşık 34 km. uzaklıkta olan Polonezköy Tabiat Parkı’na giriş ücretsiz.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler


Göktürk Göleti Mesire Yeri

İstanbul içinde kalıp, gürültü ve kalabalıktan uzaklaşıp nefes alabileceğiniz bir yer. Güzel olmasına rağmen fazla bilinmeyen bu gölet, kargaşadan kaçanlar için eşsiz bir sığınak. Şehrin içinde oksijene doyacaksınız. Göktürk merkeze oldukça yakın olan mesire yeri, Hasdal Kemerburgaz Yolu’nu kullanıp Göktürk Merkez’e vardıktan sonra İhsaniye Yolu’na saptığınızda karşınıza çıkacak. Bu doğa harikası yerde yürüyüş, koşu ya da piknik yapabilirsiniz. Ailecek güzel vakit geçirebileceğiniz bu yer, İstanbul’da sayılı olan tabiat güzelliklerinden. Giriş ücreti 5 TL.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler




False