GeriSeyahat İspanya'nın en tehlikeli festivali
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İspanya'nın en tehlikeli festivali

İspanya'nın en tehlikeli festivali

İspanya'nın çeşitli şehirlerinde her yıl haziran sonu ve temmuz başı kutlanan St. John festivali, renkli görüntülere sahne oluyor. Atların ön planda olduğu festivalde öyle şeyler yaşanıyor ki, inanamayacaksınız. İşte St. John Festivali'nin ilgimç hikâyesi...

Dünya'nın en önemli festival ülkesi konumunda bulunan İspanya'da yılın her mevsiminde sayısız festival düzenleniyor. ‘Fiesta’ olarak adlandırılan İspanya festivalleri dünya çapında da meşhurdur. İspanya’da kutlanan festivallerin büyük bölümünü, köy, kasaba ve şehirlerin koruyucu azizleri ve Hazreti Meryem için olan fiestalar başta olmak üzere, boğa koşuları, ateş oyunları, savaş canlandırmaları, müzik, sinema ve muhtelif dinsel yürüyüşler oluşturmakta. Festivaller süresince şehir ve kasabalarda rengârenk şenlikler düzenlenir. İspanya'ya gezi ve tatil için gelen turistler için de festivaller büyük bir görsel şölendir.

İspanyanın en tehlikeli festivali


Bu festivallerin içinde en ilginç olanıysa her yıl haziran sonu ve temmuz başı gibi kutlanan  St. John festivali… Vaftizci Aziz John'un doğuşu İspanya'daki en önemli Katolik bayram günlerinden biridir.


Her şeyin farklı bir gelenekle kutlandığı festivalin en heyecanlı anı Minorka Adası'nda yaşanıyor. Kalabalığın ortasına gerilen ipteki küçük yüzüğe ellerindeki mızrakları geçirerek yüzüğü almaya çalışan biniciler, bunu başardıktan sonra atlarıyla Minorka halkının arasına dalıyor.

İspanyanın en tehlikeli festivali


Yerel dilde ‘Caixer’ adı verilen usta biniciler, halkın arasında ürken ve şaha kalkan atın üzerinde kalmayı başarırken Minorkalılar da atın altına girerek ata dokunmaya çalışıyorlar.


Bu ilginç festivalde, bazı adalılar riskli gösteriler sırasında yaralanarak hastanelik olabiliyorlar. Festival sadece bununla da sınırlı değil. Festival boyunca büyük bir ateş de yakılıyor. İnsanlar artık ihtiyaç duymadığı nesneleri İspanya'nın her yerinde Saint John's Day şenlik ateşiyle kutlanır.

İspanyanın en tehlikeli festivali


İstenmeyen mobilyalar, eski okul kitapları ve ahşap eşyalar yakılıyor. Ayrıca plajdaki partilerde gençler, yılın en kısa gecesi olan Aziz John'un gecesinde günahlarını temizlemek için alevlerin üzerinden atlıyorlar.

False