GeriSeyahat İspanya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İspanya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İspanya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İspanya vizesi başvuru yapıldıktan yaklaşık 15 iş günü içinde çıkmaktadır. İspanya vizesi başvurusu yapıldıktan sonra detaylı inceleme aşaması neredeyse 30 güne kadar da uzayabilmektedir. İspanya vizesi en erken yaklaşık 7 günde çıkmaktadır. İspanya vizesi ne kadar sürede çıkar? En hızlı ve erken kaç günde vize alınabilir ayrıntıları ile derledik.

İspanya vizesi için işlemler ve evraklar eksiksiz hazırlandıktan sonra başvuru aşamasına geçilir. Başvurunun tamamlanması ile birlikte İspanya vizesi yaklaşık 7 ile 15 gün arasında çıkacaktır. İspanya vizesinin çıkma tarihi yoğunluk ve belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması ile değişmektedir. 

 İspanya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 İspanya vizesi başvuru yapıldıktan yaklaşık 15 gün sonra çıkar. İspanya vizesi için pasaport geçerliliği 10 yıldan eski olmamalıdır. İspanya seyahatinden dönüşte en az 105 gün geçerlilik olmamasına dikkat edilmelidir. İspanya vizesi için gereken belgeler hazırlanmalıdır. Pasaportlardaki eksikler ya da eksik belgeler nedeniyle vize başvuruları geri çevrilebilir. İspanya vizesi almak için genellikle yeni pasaport ile başvuru yapılması önerilmektedir. 

 En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Hızlı ve erken bir şekilde İspanya vizesi alınması istendiğinde en hızlı 7 ile 10 gün içerisinde İspanya vizesi alınabilir. Vize başvurusunun bayram, paskalya ya da yılbaşı dönemine denk gelmemesi gerekmektedir. İspanya konsolosluğunun ek bir belge talep etmemesi durumunda özellikle talep yoğunluğuna da bağlı olarak vize çıkma tarihi değişiklik gösterebilir. İspanya vizesi ortalama 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. 

 İspanya Vize Başvurusu Nasıl Hızlandırılır? 

 İspanya vize başvurusu için acele edenler VIP başvuru yöntemini tercih edebilirler. İspanya konsolosluğunun yoğun olduğu bazı süreçlerde vize başvurusunu hızlandırmak gerekebilir. Acilen İspanya'ya gitmek zorunda olanlar VIP başvuru ile randevu tarihi öne çekilmektedir. Ekstra ücret verilerek VIP başvuruda bulunulabilir. VIP randevu sayesinde normal randevu tarihinden daha erken tarihlere randevu alma olanağı bulunur. İspanya turistik vize başvuruları için en az 15 gün önceden başvuru alınması gerekmektedir. 

 İspanya Turistik Vize İçin Başvuru Süresi Ne Olmalıdır? 

 İspanya turistik vizeyi almak için pasaport süresi 3 ay 15 gün geçerliliği olmalıdır. Ayrıca pasaportta vizenin basılacağı karşılıklı da 2 sayfanın boş olmasına dikkat edilmelidir. İspanya vizesi başvurusu yapılmadan önce pasaportun hasarlı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Hasarlı ve yıpranmış pasaportların sahiplerinin vize başvuruları kabul edilmeyebilir.

  İspanya vize başvurusu yaparken pasaportun hasarsız ve yıpranmamış olması gerekmektedir. İspanya vizesi için başvurular en az 8 iş gününde yapılmalıdır. 8 iş günü altında başvuru yapıldığında kesinlikle kabul edilmez. İspanya vize başvuru tarihi ile seyahat tarihi arasındaki süre 90 günü geçmemelidir. 

 İspanya Vize Başvurusu İle İlgili Merak Edilenler Nelerdir? 

 İspanya vize başvurusuna müracaat edecek kişilerin evraklarını eksiksiz hazırlamaları gerekir. Pasaportların da mutlaka yıpranmamış ve yeni tarihli olmasına dikkat edilmelidir. 

False