GeriSeyahat İrlanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İrlanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

İrlanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Eğitim amaçlı İrlanda'ya seyahat edecek olan kişilerin İrlanda öğrenci vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Kısa dönem ve uzun dönem olmak üzere iki şekilde yapılan öğrenci vizelerinde öğrencilerin eğitim sürelerine göre belirlenmektedir. İrlanda öğrenci vizesi için yüz yüze mülakat yapılmamaktadır. Peki İrlanda öğrenci vizesi almak için hangi evraklar gereklidir? Vize sonuçlanma süresi ne kadardır? Başvuru süreci nasıldır? İşte İrlanda öğrenci vizesi hakkında merak edilen detaylar.

 90 günden kısa süreli eğitim alacak olan kişilerin alması gereken vize türü C tipi vizesi alırken daha uzun süre eğitim alacak kişiler D tipi yanı uzun dönem öğrenci vizesi almaktadır. İrlanda öğrenci vizesi başvuruları gerekli evrakların tamamlanmasından sonra yapılmaktadır. 

 İrlanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

  İrlanda öğrenci vizesi başvurularında yüz yüze mülakatlar yapılmamaktadır. Vize başvuruları yetkili vize merkezleri aracılığı ile yapılmaktadır. Öğrenci vizesi başvurusu yapacak olan vatandaşlar gerekli evrakları hazırladıktan sonra İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep illerinde bulunan vize başvuru merkezlerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Yapılan başvurular ise Ankara'daki İrlanda Büyükelçiliği tarafından incelenmektedir. 

 İrlanda öğrenci vizesi için kişilerin İrlanda'ya yapacakları ziyaretlerinin tamamen eğitim sebebiyle olduğunu kanıtlamaları gerekir. Bu nedenle başvuru sahiplerinin dosyalarında seyahatlerinin amacı, Türkiye ile olan bağlantıları ve seyahat masrafları ile ilgili finansal kaynakları destekleyen belgeleri bulundurması gerekmektedir. Ayrıca bu vize başvurusunda İrlanda'da eğitim alma sebeplerinin anlatıldığı İngilizce niyet mektupları önem arz etmektedir. 

 İrlanda Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

 İrlanda öğrenci vizesi direkt bir şekilde İrlanda Büyükelçiliğine yapılmamaktadır. Başvurular büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılmaktadır. Vize başvurularında vatandaşlar evraklarını eksiksiz bir şekilde hazırlaması gerekmektedir. İrlanda öğrenci vizesi başvuruları normal şartlarda büyükelçiliğe gönderilme süresi hariç 10 ile 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Fakat bazı durumlarda bu sürenin uzama ihtimali de bulunmaktadır. 

 Vize başvuruları tamamlandıktan sonra başvuru sahiplerine vize takip fişi verilmektedir. Takip fişinde yer alan takip numarası ile başvuruların hangi aşamada olduğu takip edilebilmektedir. Sonuçlar ise başvuru sahiplerine kargo yolu ile gönderilmektedir.

  Nasıl Başvuru Yapılır?

  İrlanda öğrenci vizesi başvuruları için ilk olarak öğrencilerin eğitim kurumlarından kabul almaları gerekir. Ayrıca ödemelerin önceden yapılmış olması da gerekmektedir. Öğrencilerin öğrenim görecekleri eğitim kurumları İrlanda'da ilgili devlet kurumları tarafından akredite edilmiş olmalıdır. Ödemelerin yapılması ve kabul belgelerini elde eden vatandaşlar daha sonra evraklarını hazırlamaları gerekir. Hazırlanan tüm evrakların orijinal olması gerekmektedir.

  Daha sonra İrlanda Hükümeti'nin resmi sitesinde yer alan online başvuru formu doldurulmalıdır. Uzun dönem başvurularda başvuru formuna ek olarak başvuru sahiplerinin doldurması gereken bir anket bulunmaktadır. Vize başvuru formları gerçeğe uygun bir şekilde doldurulmalıdır. Yanlış veya eksik doldurulan formları vize sonuçlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Vize başvuruları başvuru merkezlerinde yapılmaktadır. Vize formlarının doldurulup gerekli evraklarını hazırlayan başvuru sahiplerinin başvuru yapması gerekmektedir. 

False