GeriSeyahat İrlanda Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İrlanda Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İrlanda Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Kısa Süreli Vize Muafiyet Programı, Birleşik Krallık'a giriş yapan belirli ülkelerin vatandaşlarının, İrlanda vizesi alma zorunluluğu olmaksızın İrlanda'ya seyahat etmelerine olanak tanır. Bunun yerine, Birleşik Krallık'ta kalmak için mevcut izinlerinde kalan süreyi kullanabilirler. Bu program Türkiye ve Katar'a sunulmaktadır. Peki, İrlanda konsolosluğundan nasıl randevu alınır sizler için derledik.

 İrlanda vizesi almak istiyorsanız, sorularınızın telefonla yanıtlanmadığını bilmelisiniz. Bunun için bir e-posta göndermeniz gerekmektedir. 

 İrlanda Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 İrlanda Göçmenlik Bürosunun web sitesinde İrlanda vizesine ihtiyacınız olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. İrlanda'nın Schengen Anlaşmasına taraf olmadığını ve Schengen vizesi veya oturma izninin size İrlanda'ya vizesiz seyahat etme hakkı vermediğini bilmelisiniz. Kısa süreli vize muafiyet programına hak kazanmadığınız veya Britanya İrlanda Vize Programının (BIVS) bir parçası olarak verilmiş bir vizeniz olmadıkça, geçerli bir Birleşik Krallık vizesi size İrlanda'ya vizesiz seyahat etme hakkı vermez.

  İrlanda'ya gitmek için vize başvuru sürecindeki ilk adım, çevrimiçi başvuruyu tamamlamaktır. Ardından hangi destekleyici belgelere ihtiyaç duyulduğuna ilişkin ayrıntılar için İrlanda Göçmenlik Hizmeti Sitesine başvurmaktır. Başvuru; 

Online vize başvuru formunu doldurun, 

Daha sonra bunu yazdırın, 

İmzaladıktan sonra 8 haneli vize referans numaranızı saklayın. Bu numara özet sayfasının ilk sayfasında bulunur. 

Aşağıdaki belgeleri size en yakın Vize Kolaylaştırma Hizmetleri Global (VFS) Ofisine şahsen sunmalısınız; 

Çevrimiçi özet sayfası, 

Vize başvurusu, 

Vize türünüz için destekleyici belgeler, 

Başvuru formunuzun sol üst köşesine yapıştırılmış fotoğraf, 

Ücret,

 Geçerli pasaport. (İrlanda'dan ayrılış tarihinden en az 6 ay sonra veya uzun süreli kalış vizesi için başvuruyorsanız 12 ay sonra), 

Önceki pasaportlar (aslı yoksa önceki pasaportların kopyaları) 

 Tüm belgeler şöyle olmalıdır; 

Orijinal, 

Okunaklı, 

Doğrulanabilir, 

İngilizce veya İrlandaca dillerinde veya onaylı bir çeviri ile çevrilmiş, 

Zarflarda veya klasörlerde yer almamalıdır. 

 İrlanda'ya gelen tüm yolcular, giriş limanlarında aşı kanıtı, Covid-19'dan iyileşme veya Göçmenlik Kontrolüne yönelik negatif bir PCR testi dahil olmak üzere yasaların gerektirdiği önlemlere tam olarak uymaya devam etmelidir. En son gereksinimler İrlanda Hükümeti web sitesinde yer düzenli olarak yer almaktadır. 

 Randevular belirli çalışma saatleri arasında alınmaktadır. Büyükelçilik vize ofisi çalışma saatleri; Pazartesiden Cumaya 09:00-13:00 - 14:00-17:00 arasındadır. Acil sorgular visaankara@dfa.ie adresine gönderilmelidir. Durum sorguları yanıtlanmayacaktır. Durum güncellemeleri için İrlanda Vizeleri - Haftalık Kararlar raporunu - Dışişleri Bakanlığı sitesi ziyaret edilmektedir. 

 Türkiye'deki İrlanda Büyükelçiliği, İrlanda'da kısa İngilizce dil kurslarına katılmak isteyen Türk öğrenciler için bir program yürütmektedir. 

 İrlanda Konsolosluk Randevusu Almak Ücretli mi? 

 İrlanda konsolosluk randevusu almak ücretli değildir. Ancak belgeleriniz için yanınızda bir miktar ücret bulundurmalısınız. Genelde talep edilen ücretler; 

Mevcut tek girişli vize ücreti: 60 € 

Mevcut çok girişli vize ücreti: 100 € 

Güncel transit vize ücreti: 25 € şeklindedir. 

 Çalışma vizeniz için başlangıç ​​tarihinizden en az 8 hafta önce başvurunuz. Vize Ofisi, işlem sürelerini etkileyen yüksek hacimli başvurularla karşı karşıyadır. 

False