GeriSeyahat İrlanda Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İrlanda Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

İrlanda Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

İrlanda aile birleşimi içi vize başvurusunu online platformlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru işlemlerinizden sonra tarafınıza bir randevu tarihi ve saati oluşturulur. Aile birleşimi vizesi için gereken tüm evrakları eksiksiz edinmeniz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekir. Belgeler ile birlikte randevu gün ve saatinizde İrlanda konsolosluğunda olmanız ve işlemleri tamamlamanız gerekir. İrlanda aile birleşimi için vizenin nasıl alındığını ve ne kadar sürede vizenin alınabileceğini sizler için derledik.

 İrlanda aile birleşimi vizesi 6 ayda çıkar. Eğer başvuran kişi AB üyesi ise bu süreç 12 aya kadar uzayabilir. 

 İrlanda Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 İrlanda aile birleşimi vizesi uzun süreli oturma vizesi olarak da geçer. İrlanda vatandaşı olanlar ya da İrlanda'da yaşayan bir aile üyesine 3 aydan daha uzun süreli kalacak kişiler için düzenlenen bir vizedir. İrlanda aile vizesindeki amaç aile üyelerinin İrlanda toprakları üzerinde uzun süreli birleşimi sağlamaktır. İrlanda aile birleşimi için gereken vizeye çevrimiçi başvurmak mümkündür. 

 Online olarak başvuru formunu doldurabilir ve sonrasında konsolosluk tarafından belirlenen aracı kurum ile randevu oluşturabilirsiniz. Oluşturulan randevu günü ve saatinde talep edilen evraklar ile beraber konsoloslukta bulunmanız gerekir. Aile birleşimi gerçekleştirmek için alınacak olan vize başvurusu 6 ay içinde sonuçlanır. Eğer bu kişiler AB vatandaşı olursa bu süre 6 ay ile 12 ay arasında değişebilir. 

 Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 İrlanda aile birleşimi için vize almanız gerekirse 6 ay içinde alabilirsiniz. Eğer AB vatandaşıysanız bu süre 6 ile 12 ay arasında değişiklik gösterebilir. İrlanda konsolosluğu tarafından tüm evraklar uzun bir süre incelenir ve evraklar ile ilgili onaylamalar da yapılır. Bu nedenle süreç uzundur. Uzun süreli bir oturum izni gerektirdiğinden süreç uzundur. Çünkü konsolosluk tarafından kişiler detaylı bir şekilde incelenir ve sonrasında herhangi bir sorun çıkmaması amaçlanır. 

 Gerekli Evraklar Nelerdir? 

Aile birleşimi başvuru formunu çıkarmanız ve doldurarak imzalamanız gerekmektedir. 

2 adet fotoğraf gerekir. Fotoğraflar 35*45 mm olmalı ve arka fon da beyaz olmalıdır. Baş ise 30 mm olarak istenir. Fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir. 

Pasaportun planlanan dönüş tarihi sonrası en az 12 ay geçerli olması gerekir. En az 2 sayfasının da işlemler içi boş olması gerekmektedir. 

Eğer varsa eski pasaportların tamamının da fotokopisi bulunmalıdır. 

Vatandaşlık belgelerinin kanıtlanması da önemlidir. İrlanda'da yaşayan sponsorun İrlanda vatandaşlığının kanıtlanması gerekir.

 İrlanda'da yaşayan aile üyesinin son 3 yılda çalıştığı iş aracılığı ile sağladığı kazancın belgesi gerekmektedir. 

Eğer evliyseniz evlilik cüzdanı ve bununla beraber kanıtlayıcı yazışmalar, fotoğraflar istenir. 

İrlanda seyahat sağlık sigortası 

Eğer varsa geçmiş vize başvuruları ve ret durumları 

18 yaşından küçük çocuklar için evlat edinme belgesi, doğum belgesi, velayet belgesi 

Başvuru sahibinin ve İrlanda'da ikamet eden aile bireylerinin maaş bordroları ve son 6 aylık banka hesap bilgileri 

False