GeriSeyahat Her mevsim ayrı güzel: Yedigöller
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Her mevsim ayrı güzel: Yedigöller

Her mevsim ayrı güzel: Yedigöller

Bolu'da, her mevsimin sunduğu renkleri bir arada görmek isteyenlerin uğrak yerlerinden biri Yedigöller Milli Parkı… Şu sıralar pandemiden dolayı Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş yapılan Yedigöller Milli Parkı’nda neler yapmalı, nereleri gezmeli? İşte size Yedigöller Milli Parkı hakkında bilgiler…

Yedigöller milli parkına bu ismi veren yedi adet göl bulunuyor. Dip kaçağı ile birbirleriyle bağlantılı olan bu göller heyelan sonucu derelerin önlerinin kapamasıyla oluşmuş.  Bolu kent merkezine 44 kilometre uzaklıkta bulunan milli parkta sayısız sıra dışı güzelliklere rastlamak da mümkün.

Bunlardan biri de Pisagor ağacı. Üçgen özelliğiyle dikkat çeken Pisagor ağacı, doğaya ve fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesin mutlak uğrak noktası. Bir diğer güzellik de patika yolu izleyerek, mili parka hâkim bir konumda olan Kapankaya Seyir Yeri… Buradan milli parkı tepeden izleyebilir, kadrajınıza sayısız güzellikte manzarayı yakalayabilir, şehir yaşamında bulamayacağınız miktarda oksijeni ciğerlerinize çekebilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı’ndaki büyüleyici göller

BÜYÜKGÖL
Milli parkın en büyük gölüdür. Yaklaşık 25 bin metrekare alana sahiptir. En derin noktası ise 16 metredir. Büyükgöl, Yedigöller'de canlı alabalık yetiştirilmesi için damızlık amaçlı kullanılmaktadır. Ülkemizde ilk alabalık üretme istasyonu 1969 yılında burada kurulmuştur.

Her mevsim ayrı güzel: Yedigöller


SERİNGÖL
1800 metrekare büyüklüktedir. Bir heyelan gölüdür ve Büyükgöl’ün kuzeyinde yer alır.

NAZLIGÖL
Dibinden sızdırdığı bol miktardaki su, gölün kuzeydoğusunda yüzeye çıkarak bir şelalenin oluşmasına sebep olduğundan “Şelale Gölü”
adı da verilir.

DERİNGÖL
Derinliği birçok noktada 10 metreyi bulan göl 15 bin metrekare olmakla birlikte Büyükgöl'e bağlıdır. Gölün etrafındaki patikada doğa yürüyüşü yapılabilir. Bu gölde avlanmak serbesttir.

Her mevsim ayrı güzel: Yedigöller



İNCEGÖL
Uzun ve ince yapısından dolayı bu ismi almıştır. 1000 metrekare genişliğindedir.

SAZLIGÖL
Tamamı sazlıklardan oluşan göl 6 bin metrekare genişliğe sahiptir.

Her mevsim ayrı güzel: Yedigöller


KÜÇÜKGÖL
Parkın adından anlaşılacağı gibi en küçük gölüdür.

 

False