GeriSeyahat Havalimanında dikkat etmeniz gereken 7 şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Havalimanında dikkat etmeniz gereken 7 şey

Havalimanında dikkat etmeniz gereken 7 şey

Uçakların iniş ve kalkışını izleme olanağı sağlayan büyük pencereleri, restoranları ve hediyelik eşya mağazalarıyla havalimanları birçok açıdan eğlenceli yerler. Buna karşılık daha rahat ve sorunsuz bir seyahat için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da var. Uçakla yolculuk yaparken havalimanında herhangi bir problem yaşamamak için Enuygun.com’un tavsiyelerine göz atın.

1. Şakanın zamanı değil

Havalimanında güvenlik sırasından geçerken veya pasaport kontrolünde sorulan soruları yanıtlarken dikkatli olun. Şakayla karışık da olsa bavulunuzun içinde ne olduğu bilmediğinizi söyler veya bomba gibi yasaklı kelimeleri ağzınızdan kaçırırsanız, saatlerce havalimanında tutulabilirsiniz.

Havalimanında dikkat etmeniz gereken 7 şey

2. Gözünüz panoda olsun

Biniş kartınızı uçacağınız havayolunun bankosundan aldıktan sonra gönül rahatlığıyla bekleme salonuna geçebilir ve uçağınıza binene kadar keyfinize bakabilirsiniz. Ancak yine de ara ara havalimanı terminalinde bulunan panoya bir göz atmayı ihmal etmeyin. Çünkü biniş kapınız değişebilir ve bu nedenle son anda uçağa yetişmek için iki kapı arasında koşturmak zorunda kalabilirsiniz. 

Havalimanında dikkat etmeniz gereken 7 şey

3. Uykuya dalmayın

Yorucu bir gün geçirdiniz ve havalimanında beklerken biraz uyuklamak mı istiyorsunuz? Mümkünse bunu uçağınıza bindikten sonra yapın. Bu sayede gözleriniz kapalıyken uçağın kaçmasına engel olabilirsiniz.

Havalimanında dikkat etmeniz gereken 7 şey

4. Yediklerinize ve içtiklerinize dikkat

Birçok havalimanında bir şeyler atıştırmak veya içmek için sayısız seçenek var. Tabii böyle olması her önünüze geleni yiyebileceğiniz anlamına gelmiyor. Yağlı ve ağır yemekler uçak yolculuğu sırasında rahatsız edebilir, çok çay ve kahve içmekse sürekli tuvalete gitmenize neden olabilir. Alkollü içecekleri fazla kaçırmayı saymıyoruz bile! Böyle bir şey söz konusu olduğunda uçağa alınmamanız bile mümkün.

Havalimanında dikkat etmeniz gereken 7 şey

5. Hediye alışverişi yaparken

Havalimanında bulunan mağazalardan parfüm, değişik çikolatalar ve oyuncak gibi hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Ancak bu mağazaların birçok yere göre daha pahalı olabileceğini unutmayın. Eğer acilen bir şeyler almanız gerekiyorsa belki buzdolabı süsü gibi küçük ve ekonomik hediyelikler yeterli olabilir. 

6. Biniş kartınız yanınızda olsun

Gelişen teknoloji sayesinde havayolu bankosunda sıra beklemeden, sadece el bagajımızı ve mobil biniş kartımızı alarak uçağa binebiliyoruz. Ancak yine de havalimanına biraz erken gelmeyi ve biniş kartının bir çıktısını almaya çalışın. Nitekim her havalimanında mobil kart okuyucu bulunmayabilir veya tam uçağa binerken telefonunuz beklenmedik bir arıza yapabilir.

Havalimanında dikkat etmeniz gereken 7 şey

7. Zaman kazanmak için metalleri el bagajınıza atın

Üstünüzde kolye, kemer, anahtarlık veya bozuk para gibi metaller varsa, bunları önceden yanınızda bulunan el bagajınıza yerleştirin. Böylelikle güvenlik sırasında bunları tekrar tekrar çıkarıp zaman kaybetmeden doğrudan havalimanına girebilirsiniz.

 

Sponsorlu İçerik

False