GeriSeyahat Haftanın kaçırılmayacak fırsatları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Haftanın kaçırılmayacak fırsatları

Haftanın kaçırılmayacak fırsatları

Hürriyet Seyahat editörleri haftanın kaçırılmayacak seyahat fırsatlarını ve önemli haberlerini sizler için derledi. İşte detaylar...

Horonlarla yeni yıl coşkusu

Pokutsal Tur,  yeni yılı bembeyaz bir örtüde karşılamak isteyenler için Fırtına Vadisi turu düzenliyor. Dört günlük bir gezide Zilkale, Ayder ve Sürmene görülecek yerler arasında. Ateşin başında oturup sohbet edip,  yorgunluğunuzu da kaplıcalarda atacaksınız. 29 Aralık- 1 Ocak. Fiyatı: 2250 TL (pokutsal.com)

Haftanın kaçırılmayacak fırsatları

Krallara layık termal

Karaderili Şirketler Grubu’nun Yalova’da 180 milyon dolarlık yatırımla dört yıl önce başladığı Terma City Oteli’nin kral daireleri Arap turistin gözdesi oldu. Özel olarak dizayn edilen 1000 metrekare başkanlık suiti ve 250 ile 500 metrekarelik büyüklüklere sahip 21 adet kral dairesinin bulunduğu tesiste süit sayısı gelen talepler nedeniyle 21’e çıkarıldı. Süitlerin fiyatları ise gecelik 15 bin dolardan başlıyor. Başkanlık süitinin fiyatı da 25 bin dolar. (termacity.com.tr)

Haftanın kaçırılmayacak fırsatları

En tecrübeli rehberlerle Ren Nehri ve Noel Pazarları

Setur, Seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç ile tecrübeli gezginler Serda Büyükkoyuncu ve Bahar Akıncı ile birlikte 10 Aralık’ta Cruise Brands nehir gemisinde ‘Ren Nehri ve Noel Pazarları’ turu düzenliyor. Turda, 170 kilometrelik muhteşem Alsace Şarap Yolu’nda Noel Pazarları’nı doyasıya yaşarken, tarihi 9. yüzyıla kadar uzanan ve silueti neredeyse hiç bozulmamış sevimli kasabalar fotoğraflanacak. Misafirlerine panoramik manzaralar sunan geminin her kabininde pencere veya Fransız balkonlar bulunuyor. Dört gün sürecek olan turun fiyatı 9200 TL. (setur.com.tr)

Haftanın kaçırılmayacak fırsatları

Sömestrde Güney Afrika’ya

Ets Tur 20 Ocak’ta Güney Afrika gezisi düzenliyor. Yedi gece sürecek olan bu turda Cape Town, Johannesburg ve Sun City gezilecek yerler arasında. Ayrıca Pilanesberg National Park ve safari gezilerine de katılıp farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Gidiş-dönüş uçak bileti ve konaklamanın dahil olduğu turun fiyatı 10.080 TL. (etstur.com)

Haftanın kaçırılmayacak fırsatları

Barselona’dan Diyarbakır’a ödül

Diyarbakır Halk ve Çocuk Kütüphanesi Projesi, geçen haftalarda uluslararası düzlemde saygıdeğer bir mimarlık ödülünü almaya hak kazandı ve 2A Continental Architectural Awards’da, ‘Geleceğin Projeleri’ kategorisinde üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Barselona’da düzenlenen ödül törenine 1000’in üzerinde başvuru yapıldı. Diyarbakır Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçirmek için projenin tasarımında ödüllü bir mimarlık ofisi olan Studio Vertebra ile çalışılıyor.

Haftanın kaçırılmayacak fırsatları

False