GeriSeyahat Güneyli Köyü nerede nasıl gidilir? Güneyli Köyü nereye bağlı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güneyli Köyü nerede nasıl gidilir? Güneyli Köyü nereye bağlı?

Güneyli Köyü nerede nasıl gidilir? Güneyli Köyü nereye bağlı?

Köyler kasabalardan farklıdır ve daha küçük çaplıdır. Bu duruma etken olan şeyler de nüfus yoğunluğu, toplumsal özellikler, ekonomik özellikler ve yönetim durumudur. Kırsal yerleşim yeri olan köylerde genellikle insanlar tarımla geçimlerini sağlar. Köylerdeki konutlar ve öteki yapılar bu yaşam tarzını da yansıtmaktadır. Güneyli köyü de ülkemize bağlı bir köydür. Güneyli Köyü nerede ve nasıl gidilir, Güneyli Köyü nereye bağlıdır merak edilen tüm detayları ile derledik.

Köy yerleşkelerini seven insanlar Güneyli köyüne mutlaka rastlamıştır. Hatta emekli olmuş torun sahibi yaşlılar şehir merkezinin kargaşasından uzaklaşmak istediklerinde bu köylere göç etmekte ve oralarda yaşamaya başlamaktadır. Gençler ve meslek sahibi olanlar ise köylerden çok şehir merkezlerine dağılmış durumdadır. Güneyli köyü de yaşamak için bazı insanların tercih ettiği bir köydür.

Güneyli Köyü Nerededir?

Güneyli köyü Çanakkale ilindedir. Çanakkale ilinin köyleriyle meşhur olduğu bilmekteyiz. Hatta belki de ülkemizde en çok köyü olan il Çanakkale ilidir. Çanakkale aynı zamanda bilindiği gibi tarihiyle de ilgi görmektedir. Türk tarihinde Çanakkale ilinin Türkler açısından ayrı bir yeri ve önemi vardır.

Güneyli köyü ise Çanakkale iline bağlı olan Gelibolu ilçesinde yer almaktadır. Gelibolu ilçesi Çanakkale iline gelmiş insanların mutlaka ziyaret ettiği bir ilçedir. Bunun nedeni ise yine tarih bakımından savaşların kazanıldığı ve binlerce canın kaybedildiği yer olmasıdır.

Güneyli Köyüne Nasıl Gidilir?

Güneyli köyüne gitmek için ilk olarak Çanakkale iline gitmek gerekmektedir. Bulunduğunuz yerden kara yolu, deniz yolu veya hava yoluyla Çanakkale iline varabilirsiniz. Daha sonra Gelibolu ilçesine varmanız gerekmektedir. Çanakkale ilinden ilçelere kalkan toplu taşıma araçları ve servisler bulunmaktadır. Bu araçlarla Gelibolu ilçesine varabilir ve Güneyli köyüne kısa mesafede ulaşabilirsiniz.

Kendi aracınızla kara yolu üzerinden Güneyli köyüne gitmek için Çanakkale Gelibolu hattını kullanmalısınız. Bunun için tem üzerinden Tekirdağ istikametini takip edebilirsiniz. Bu yol sizi Keşan'a götürecektir. Bu aşamada Çanakkale Gelibolu tabelalarını takip edebilirsiniz. Gelibolu bölgesine tam olarak girmeden önce Güneyli köyü tabelasını göreceksiniz. Bu tabelayı gördüğünüz yerden sağa saptığınızda Güneyli köyü karşınıza çıkacaktır. Güneyli köyünün merkezini geçince köyün sahiline gitmiş olacaksınız.

 Güneyli Köyü Nereye Bağlı?

Güneyli köyü il olarak Çanakkale iline bağlıdır. Güneyli köyü ilçe olarak da Çanakkale iline bağlı olan Gelibolu ilçesine bağlıdır. Yani Gelibolu ilçesinin bir köyüdür. Bilindiği gibi Çanakkale Marmara Bölgesinde yer alan bir ildir. Dolayısıyla Güneyli köyü de bir Marmara bölgesi köyüdür.

Güneyli köyü Çanakkale il merkezine 59 km mesafede bulunmaktadır. Bu köy Gelibolu ilçesinin merkezine ise 11 km uzaklıktadır. Güneyli köyünün tarihteki eski ismi Kargacık köyüdür. 1901 yılındaki kayıtlarda ise Güneyli köyünün isminin Güney Çiftliği olarak geçtiğini görmekteyiz. Bu köyün son ismimin de günümüzde anılan Güneyli olduğunu bilmekteyiz.

 

False