GeriSeyahat Gördüğüm en güzel manzara bu dağlarda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gördüğüm en güzel manzara bu dağlarda

Gördüğüm en güzel manzara bu dağlarda

Baharda doğayla baş başa kalabileceğim rotaları araştırırken karşıma bir fotoğraf çıktı. Fotoğraf o kadar güzel bir doğa harikası sunuyordu ki gerçek olduğuna inanmakta zorlandım. Öğrendim ki bu muhteşem yer benim çok sevdiğim ve her fırsatta gitmek için can attığım İtalya’daymış meğerse. İtalya’nın güzellikleri Roma, Floransa, Venedik gibi sanatın ve tarihin beşiği şehirleri, deniziyle ünlü Amalfi kıyıları, şarap bağlarıyla tercih edilen Toskana vadisi ile sınırlı değilmiş. Bir de muhteşem güzellikteki Alpleri, doğa harikası gölleri ile küçük bir kaçamaktan fazlasını hak eden bir yer daha varmış: Dolomit Dağları.

Dolomit’in incisi Misurina Gölü

Dolomit bölgesinde birçok göl bulunuyor. Bunların en güzellerinden biri olan Misurina Gölü, bölgedeki en büyük doğal göllerden. Deniz seviyesinden yaklaşık 1754 metre yükseklikte bulunan gölün bulunduğu bölgenin havasının çok temiz olması nedeniyle astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Kışın soğuktan göl donunca üzerinde buz pateni de yapılıyor. Çevrede konaklayabileceğiniz pansiyon ve oteller bulunduğundan dilerseniz bir gecenizi burada geçirebilirsiniz. Gölün kenarında yer alan Grand Hotel Misurina bu bölgede kalacaksanız tercih edilebilecek bir otel.

Gördüğüm en güzel manzara bu dağlarda



Cennetin yeryüzündeki adı Braies Gölü

Deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte bulunan Braies, bence tartışmasız Dolomiti’nin en güzel gölü. Yeryüzünün en güzel gölleri listesi olsa hiç kuşkusuz ilk sıralarda yer alacak güzellikte. Misurina Gölü’ne yaklaşık 40 dakika mesafede bulunan göle vardığınızda gördüğünüz manzaraya hayran kalacağınıza eminim. Güneşli bir havada zümrüt yeşiline dönen göl, fotoğraf tutkunlarının en sevdiği yerlerden biri. Hava kapalı olduğu zamanlarda dağlara inen bulutlar ise manzaraya ayrı bir güzellik katıyor. Hangi açıdan bakarsanız bakın manzara hep büyüleyici bir güzellik sunuyor. Dilerseniz kayıklarla gölde ufak bir gezintiye de çıkabilirsiniz. Ayrıca gölde yüzmeniz de mümkün. Tabi biraz üşümeyi göze alırsanız.



Val Di Funes

Dolomit Bölgesi’ne rotayı çevirmeme neden olan yer: Val Di Funes. Bir yeryüzü güzeli, ressamın elinden çıkmış gibi. Dolomit dağlarının etrafını çevrelediği Val Di Funes’de doğanın güzelliği ruhunuza o kadar iyi gelecek ki buradan ayrılmayı hiç istemeyeceksiniz. Yolunuzu buraya düşürürseniz konaklamayı da burada yapmanızı öneririm. Köyde, önünde tavukların gezindiği, kahvaltıda tazecik yumurtaların piştiği, yemyeşil vadi manzarasının sizi karşıladığı konaklayabileceğiniz rüya gibi evler var. Sabah uyandığınızda odanıza dolan mis gibi dağ havası ve kuş cıvıltıları, camı açtığınızda göreceğiniz çiçeklerle dolu kırlar ve muhteşem dağ manzarası size harika bir terapi olacak.

Gördüğüm en güzel manzara bu dağlarda

Gördüğüm en güzel manzara bu dağlarda



Köyün en güzel manzara seyir noktası

Beni buralara sürükleyen fotoğrafı çekmeden köyden ayrılmak istemedim. Doğru açıyı bulmak için heyecanla keşfe başladım ve hayalimdeki fotoğrafı çekmeyi başardım. Bu güzelliği siz de görmek isterseniz öncelikle köyde rahatlıkla bulabileceğiniz Aziz Magdalena Kilisesi’ne gidin. Kilisenin karşısındaki yoldan tırmanmaya başladıktan bir süre sonra banklar göreceksiniz. O banklara gidip oturun ve ayaklarınızı uzatıp manzaranın tadını çıkarın.

İtalya’nın az bilinen cenneti

Alplerin bir uzantısı olan Dolomit Dağları, İtalya’nın kuzeydoğusunda yer alıyor ve Belluno, Bolzano ve Trento Bölgeleri’ni kapsıyor. Bu bölgede bulunan milli parklar ziyaretçilere birçok yürüyüş parkuru ve kamp alanı sunması nedeniyle doğaseverler tarafından tercih ediliyor. Dolomites’in simgesi sayılan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ‘The Three Peaks’, dağcılık sporunu sevenler için keyifli bir alternatif. Kışın önemli bir kayak merkezi olan parklarda özellikle bahar ve yaz aylarında çok keyifli trekking gezileri gerçekleştirebilirsiniz. Çevrede bulunan köy ve kasabalar ise masal güzelliğindeki manzaraları ile ziyaretçileri kendine çekiyor.

Gördüğüm en güzel manzara bu dağlarda



Nasıl Gidilir?


Ulaşım için en ideali Venedik Havaalanı’ndan araba kiralamak. Araç ile yaklaşık 2.5 saatte ulaşmanız mümkün. Milano havaalanından ise karayoluyla 4.5 saatte ulaşabilirsiniz.

False