GeriSeyahat Türkiye'nin en lezzetli şehri: Gaziantep
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye'nin en lezzetli şehri: Gaziantep

Türkiye'nin en lezzetli şehri: Gaziantep

Hafta sonu gezilerine bayılıyorum. Giderken hep bir heyecan, dönerken hep bir motivasyon. Bu hafta sonu ise rotamızı Güneydoğu'ya, Gaziantep'e çevirdik. Bu sefer her şey yemek üzerine kurulu. Müze gezer gibi yemek yerlerini geziyoruz. Her şeyin tabii ki bir bedeli var, dönerken artı 2 kiloyla dönüyorum.

1.gün :

Orkide Pastanesi'nde Katmer ve Semsek Yemek
Güne enerjik ve zinde başlamanın yolu iyi bir kahvaltıdan geçer. Gezinin favorisi : Katmer. Bir diğer durak ise: Fatih Usta. Ancak burada ne yazık ki oturacak yer yok. Alıp gitmelik. Peki nedir bu katmer? İncecik açılan yufkanın içerisine kaymak,şeker ve fıstık konulup taş fırında pişirilen bir Antep klasiğidir.

Türkiyenin en lezzetli şehri: Gaziantep

Dürümcü Recep Usta'da Nohut Dürüm ve/veya Lahmacun Yemek

Evet kahvaltıdan kalkıp nohut dürümcüye gidiyoruz.
Minimum fiyat maksimum lezzet! Kemik suyunda nohut,tırnaklı pide.

Yaşayan Müze Tarihi Gümrük Han'da Kahveci Seddar Bey'de Dibek Kahvesi İçmek

Bu kadar yemeğin üzerine bir kahve iyi gider değil mi? İki renkli kahve, iki renkli tat: Dibek Kahvesi.
"Osmanlı dibek kahvesi kırk yıl damağınızda kalır tadı."
Ardından hanı gezdik, oda oda çeşitli atölyelere, sergilere ayırmışlar. Gezmenizi tavsiye ederim.

Türkiyenin en lezzetli şehri: Gaziantep

Zeytin Han'ı Gezmek

İçeri girince bir anda adeta renklerin ve kokuların büyüsüne kapılıyorsunuz. Zeytin Han ayrıca tarihi bir zeytin deposu ve üretim yeri. Naneler, biberler, zahterler, zeytinler, sabunlar. Buranın alt katında bir de sürpriz bekliyor sizi.

Türkiyenin en lezzetli şehri: Gaziantep

Cam Müzesini Gezmek
Burası Türkiye'nin ilk Özel Cam Eserler Müzesi. Müzede Roma, Bizans ve İslam dönemine ait 1500 eser var. Cam üfleme sanatçısının ziyaretçilere canlı olarak camın işleme tekniğini gösteriyor.

Tarihi Paşa Hamamını Ziyaret Etmek

1640 yılında yapılan bu hamam hemen kalenin önünde bulunuyor ve hala kullanıma açık. Naib Hamamı bir yandan adıyla tarihe tanıklık etmeye devam ederken diğer yandan Gaziantep hamam kültürünü canlı tutarak, yerli ve yabancı turistlere bu kültürü tanıtıyor

Gaziantep Kalesi'ne Tırmanmak

Kalenin kim tarafından ne zaman yapıldığı belli değil. Ancak çeşitli efsaneler mevcut.? Vaktiniz varsa bir çıkıp Antep’i tepeden görebilirsiniz.

Türkiyenin en lezzetli şehri: Gaziantep

Emine Göğüş Mutfak Müzesini Gezmek

Biz buranın içerisine girmedik. İçeride yemekler ikram edilmesini, atölyeler olmasını yeğlerdik. Mutfak malzemeleri, sofra düzeni, yöreye özgü kullanım şekilleri sergileniyormuş burada.. Müzenin duvarlarında Gaziantep mutfağında kullanılan etler, baharatlar, bakliyat, hamur işleri, tatlıların resimli afişleri ve yemek tarifleri var. Amaç bu yemeklerin tariflerinin geleceğe taşınması.

İmam Çağdaş'ta  Ali Nazik Yemek

Abartılmış lüks mekan. Tek şubesi var ve inanılmaz kalabalık.Burada sadece 'Ali Nazik' yemenizi tavsiye ederim.

Zincirli Bedesten'de Gezmek

3 farklı kapı.. 73 dükkan.. Yüzlerce çeşit yemeni, kutnu , bakır, süs eşyaları.. Yemeni demişken bir çoğumuz yemeniyi başörtüsü olarak biliriz. Ancak yemeni bir ayakkabı çeşididir.
Truva ve Harry Potter’da kullanılan ayakkabılar buradaki Orhan Usta'nın elinden çıkmış ve böylece Gaziantep’teki yemenilerin şöhreti tüm dünyaya yayılmış.
'Kutnu' ise ipek ve pamuk karışımı olan buraya özgü bir kumaş. Hatıra için alınabilir.

Türkiyenin en lezzetli şehri: Gaziantep

Almacı Pazarı'na Gitmek

Salça, fıstık, çay almak istiyorsanız adres burası...

Bakırcılar Çarşısını Gezmek

Olağanüstü bir tarihi mekanda, mükemmel ürünlerin olduğu bir yerde bakır ustalarının meziyetlerinin sergilediği bir çarşı... Bu çarşıda takıdan tutun da yemek tabağına kadar her türlü bakır nesneyi bulma şansınız var.

Türkiyenin en lezzetli şehri: Gaziantep

 

Tahmis Kahvesi'nde Zahter Çayı ve Menengiç Kahvesi İçmek

Antep’in 335 yıllık tarihi kahvesi. Burada zahter çayı ve menengiç kahvesini kesinlikle içmenizi öneririm. İçerdeki atmosfer gerçekten çok güzel. Antep'te en beğendiğim yerlerin başında yer alıyor. Her yarım saatte bir bir grup gelip bir şeyler çalıp gidiyorlar :)


Bayazhan'da Güzel Bir Akşam Yemeği Yemek

İçeri girdiğinizde hemen karşınızdaki yerde yemenizi tavsiye ederiz. Burada her türden eğlence türü var. Ortada ateşler yanıyor keyifli,lüks bir mekan..

Tütünhan'da Canlı Müzik Eğlencesine Gitmek

Gün bitmedi! Tütünhan da farklı bir atmosferi olan yerlerden. Cuma ve Cumartesi akşamları burada canlı müzik oluyor gitmenizi tavsiye ederim.

2.gün :

Bey Mahallesi'nde Dolaşmak

Günümüze Bey Mahallesi ile başlıyoruz çünkü hemen otelimizin arka tarafı. Daracık sokaklar, taş evler, tarihi atmosfer..Tıpkı filmlerdeki gibi. Burada yürümek gerçekten keyifli. Ancak burası da epey turistik olmuş, yeni yeni bir sürü kafeler açılmış.

Koçak'tan Baklava Almak

Gaziantep’in en iyi baklavacısı.Aman acele edin Pazar günü baklavaları çok erken bitiyor, bu yüzden buraya erkenden uğruyoruz.

Zeugma Mozaik Müzesi'ni Gezmek

Dünyanın en büyük mozaik müzesi.. Büyüleyici mozaikler, antik kent kalıntıları.. Müze girişindeki 3 boyutlu filmi muhakkak izleyin. Bu kısa filmde eserlerin nasıl çıkarıldığını ve ne zorluklarla taşındığı anlatılıyor. Ancak mozaiklerin büyük bir çoğunluğunun Fırat Nehri’nin altında kaldığını öğrenince üzülüyoruz.
Bu müzenin en meşhur eseri ise : Çingene Kız. Çingene Kız mozaiğinin özelliği, hangi açıdan bakarsanız bakın sizi takip ediyor olması.

Türkiyenin en lezzetli şehri: Gaziantep



Halil Usta'da Küşleme Yemek

Buranın özel yemeği: Küşleme. Buranın özelliği kenar mahallede, sapa bir yerde bulunmasına rağmen adeta herkesin bir şekilde buraya gelip bu lezzetler için sıra beklemesi

Atomcu Celal'de Atom İçmek

Ee... gezmek de kolay iş değil tabi! Enerji almak lazım! O zaman istikamet Atomcu Celal! 11 çeşit mükemmel bir karışım içiyorsunuz yanında da tabakta meyve ikram ediyorlar.

Özikizler'de Künefe Yemek

Hayatımda daha önce künefe yemediğimi düşündürten yer. Bir künefe bu kadar mı lezzetli olur? Yanında da süt ikram ediyorlar ki kan şekerimiz yavaş yavaş yükselsin diyeymiş.

Beyran içmek

Antep’te sabahları Beyran içilirmiş. Bu çorba koyun etinden yapılıyor. Ancak biz bunu denemedik. Denemek isteyenler için istikamet 'Metanet Lokantası'.

Gaziantep'te gezilecek yerler tabii ki bunlarla bitmiyor;

Bir de çok güzel bir Hayvanat Bahçesi varmış Antep'te!

Mutfak Sanatları Merkezi, burası hem bir restoran hem de Gaziantepli aşçıların yetiştirildiği bir yer.

Gaziantep'in Çırağan'ı Hışvahan'da bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Aşina Restoran'da "Analı Kızlı" yiyebilirsiniz. İrili ufaklı köftelerden oluşan bu çorba oldukça lezzetli.

Ya da Fıstık Parkı'nda yürüyüş yapabilirsiniz.

Sanırım hayatımda en çok yemek yediğim iki gündü. Gerçekten lezzetler şehri, hafta sonu gezisi için oldukça ideal. Biletinizi alın ve yola çıkın!

 

 

False