GeriSeyahat Finlandiya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Finlandiya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Finlandiya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Finlandiya vizesi için acente ya da danışmanlık merkezlerinin yanı sıra online platformlardan da randevu alabilirsiniz. Vize başvurusu için almış olduğunuz randevu saatinde belgeleri Finlandiya konsolosluklarına getirmeniz gerekir. Eğer belgelerinizde bir eksiklik olmazsa 15 gün içinde vizeniz çıkar. Finlandiya vizesinin en hızlı ve erken kaç günde alınabileceğini de sizler için detaylarını derledik.

 Finlandiya vizesinin erken çıkması gerekiyorsa bu durum için farklı prosedürler gerekebilir. Erken çıkması için geçerli sebebi konsolosluklara iletirseniz 3 gün içinde vizeniz çıkabilir. 

 Finlandiya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Finlandiya'ya seyahat etmek isteyen kişilerin tüm belgelerini eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri gerekir. Ortalama olarak 15 gün içerisinde vize işlemlerini tamamlar ve Finlandiya vizesini alabilirsiniz. Fakat vize işlemlerinde yaşanabilecek eksik evrak ya da yoğunluk gibi durumları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu nedenle seyahat tarihinden an az 1 ay öncesine kadar Finlandiya vizesi için başvurunuzu yapmış olmanızda fayda vardır.

  Bu sayede yaşanacak herhangi bir aksilik durumunda vize için ek süreniz de olur. Vize başvuru işlemleri sırasında yaşanacak olan aksiliklerden ya da olumsuz durumlardan konsolosluk yetkilileri sorumlu tutulmaz. 

 En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Finlandiya vizesi normal şartlarda 15 gün içerisinde çıkar. Fakat eksilik olması durumunda yetkililerin ek süre istemesi de mümkündür. Eğer evraklarda bir sorun ya da yetkililerin ek bir süreye ihtiyacı olursa 15 günlük süre uzayabilir. Bu nedenle başvuru yapan kişilerin seyahat edecekleri tarihten 1 ay öncesinde başvuru yapmış olması önerilir. Bu sayede herhangi bir olumsuzluk halinde vakit açısından problem ortaya çıkmaz.

 Eğer vizenin hızlı ve erken çıkması gerekiyorsa bunun için geçerli sebebinizin olması gerekir. Eğer vizenin hızlı çıkması gerekirse bunu konsolosluk yetkililerine ispatlamanız ve en erken sürede vizenizin çıkması gerektiğini belirtmeniz gerekir. Bunun için seyahat acenteleri ya da danışmanlık merkezlerinden de bilgi alabilirsiniz. Finlandiya vizesi eğer sebep belirtilirse, geçerli bir sebepse en hızlı ve erken 3 gün içerisinde de çıkabilir. 

 Finlandiya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? 

 Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız ve Finlandiya'ya seyahat etmek istiyorsanız öncelikle seyahat amacını belirtmeniz gerekir. Finlandiya Avrupa Birliğine üye bir ülke olduğu için Schengen vizesi çıkarmak gerekir. Vize başvuru merkezine giderek vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için öncelikle elektronik ortamdan Finlandiya vize başvuru merkezlerine online randevu oluşturmanız gerekir. 

 Vize için başvuru işlemlerinizde online başvuru formunun eksiksiz ve doğru doldurulması önemlidir. Bu formun çıktısını almanız ve sonrasında imzalayıp Finlandiya diplomatik temsilciliklerinin yetkilendirmiş olduğu merkezlere vermeniz gerekir. Vize başvurusunun değerlendirilmesi ve sonuçlandırılmasına ait yetkiler yalnızca Finlandiya Konsolosluğuna aittir. 

 Finlandiya vize türleri aile-arkadaş ziyareti vizesi, turistik vize, ticari-iş vizesi ve aile birleşimi vizesidir. Başvuru yapmadan önce hangi vizeye başvuracağınıza karar vermeniz ve buna göre ilerlemeniz gerekir. 

False