Farklı, iddialı ve özgün: Cappadox Festival

Türkiye’de alışılmış olan festival kurgusu müzik odaklı, müzisyenlerin ön planda olduğu bir yapıya sahip. Bizi bambaşka bir festival anlayışıyla tanıştıran ise geçen yıl ilki düzenlenen Cappadox oldu. Bu festival, Kapadokya’dan ilham alıp müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinliklerini bir araya toplayan bir deneyim sunuyor.

Haberin Devamı

Cappadox festivalde Türkiye’den ve yurtdışından müzisyenler bu coğrafyadan beslenerek, bu yıl Cappadox’a özel performanslar hazırlıyor. Sun Ra Arkestra, Esmerine, Erik Truffaz Quartet gibi müziği bu coğrafyayla bütünleşen müzisyenlerin yanı sıra, Karsu gibi genç yetenekler 19-22 Mayıs arasında Cappadox’ta izlenebilecek. Cappadox’un müzik programı için özel performanslara imza atan Ceylan Ertem, Cihan Mürtezaoğlu, Cenk Erdoğan üçlüsü ile İlhan Erşahin ve Oceanvsorientalis’in konseri en çok merak uyandıran etkinlikler arasında.

Çağdaş sanat ise Cappadox’un en güçlü içeriklerinden biri. Hatta festivalin bu yılki konsepti olan “Gelin bahçemizi ekelim” temasının çıkış noktası, yine çağdaş sanat olmuş. Küratörlüğünü Fulya Erdemci ve yardımcı küratörlüğünü Kevser Güler’in üstlendiği Cappadox Çağdaş Sanat Programı, 19 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Farklı, iddialı ve özgün: Cappadox Festival

Doğanın ritmine çağrı

Cappadox’un ilk yılında etkileyici işlere imza atan sanatçılar, bu seneki programda da yer alıyor. Bunun yanında Cappadox 2016’ya ilk kez katılan sanatçılar da olacak. Kapadokya’nın merkezde olduğu programda, sanatçılar işleriyle bölgedeki tarımı, ‘hızlı’ turizmi ve dönüşen üretim ilişkilerini işaret edecek. Kapadokya’nın küçük ölçekli bir yansıması görünümündeki Kızıl Çukur ile Uçhisar Meydanı çevresine yayılacak sergide doğanın ritmine çağrı var.
Öte yandan Cappadox, ücretsiz konserlere, çevredeki üniversitelerle yapılan işbirlikleri ile Cappadox Pazar Alanı’nda bakış açınızı değiştirecek ücretsiz atölyelere, film gösterimlerine ve söyleşilere ev sahipliği yapacak. Sabahın ilk ışıklarında Kızıl Vadi yamaçlarında Adam Hurst ve Mercan Dede ile gerçekleşecek Gün Doğumu Konserleri’nde katılımcılar müziğin zamansız tınılarının vadileri dolduruşuna şahit olacak.
Kızılçukur’daki Çağdaş Sanat Sergi alanında, güneş enerjisiyle güçlenen Güneş Sahnesi’nde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlileri ile öğrencileri, Laraaji, Aquadrum, Esmerine grup üyeleri ile gerçekleşecek Doğa Konserleri ve Çağdaş Sanat Sergisi Turu’nun ardından müziği sanatın diğer disiplinleri ile buluşturacak.

Haberin Devamı

Çok lezzetli olacak

Cappadox bu yıl Uçhisarlı kadınlarla, Kapadokya mutfağının deneyimlenebileceği Kadıneli Restaurant’da ‘Yemek Atölyeleri’ de düzenliyor. Yöresel yemeklerin tariflerinin yerele özgü sunumlarla katılımcılarla paylaşılacağı ücretsiz etkinlikte erken saatlerde yapılan yemekler hazır olduğunda hep birlikte tadına bakılacak. Kapadokya’dan beslenerek yeni üretimlere kapılar açan Cappadox, katılımcıları ve yerel halkla işbirliği içerisinde festival anlayışımızı yeniden oluşturacak.
Festivale giderseniz tamamen yenilenen Argos, 11 butik odasıyla farkındalık yaratan Arianna Sustainable Luxury Lodge ve Sacred House kalmak için tavsiye edeceğim oteller. Yemek için de Muti, The Plum, Ziggy’s ve Dibek’i tavsiye ederim.

 

Yazarın Tüm Yazıları