GeriSeyahat Estonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Estonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Estonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Estonya vizesi çıkarmak için öncelikle vize başvuru merkezlerine bu durumu iletmeniz gerekir. Gerekli belgeleri toplayarak işlemi tamamlayabilir ve Estonya Büyükelçiliğinden kararı bekleyebilirsiniz. Estonya vizesi normal şartlarda 7 ile 10 iş günü içinde çıkar. Fakat eğer erken çıkması gerekliyse ve sebeplerinizi belirtirseniz daha erken çıkması mümkündür. Estonya vizesinin en hızlı ve erken kaç günde çıkabileceğini derledik.

Estonya vizesi için seyahatin amacına uygun olan vize türünü seçerek 7-10 iş günü içinde çıkarabilirsiniz. Fakat gerekçeniz varsa ve daha erken çıkması gerekirse erken vize başvurusu ile en erken 3 iş gününde çıkarabilirsiniz. 

 Estonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Estonya'ya seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın seyahatten 2 ay öncesine kadar vize işlemlerine başlaması önemlidir. Estonya Schengen vizesi sonucu en kısa 7 en uzun 10 iş günü içinde çıkar. Fakat konsolosluğun yoğunluğuna, ülkelerin resmi tatillerine ya da evrak eksiklerinde işlemler uzayabilir. Bu nedenle aksi bir durumda mağduriyet yaşamamak adına seyahatten 2 ay öncesine kadar işlemlere başlamak gerekir. Gecikmelerden Estonya konsolosluğu ya da konsolosluk yetkilileri sorumlu olmamaktadır. 

 En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 En hızlı Estonya vizesi için gerekli sebeplerinizin olması gerekir. Sebebinizi belirterek en erken 3 gün içinde Estonya vizenizin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için seyahat acentelerinden ya da danışmanlıklarınızdan erken vize için başvuru gerçekleştirmeniz gerekir. Bu durumda danışmanlık firmaları ya da acenteler sizin için farklı ücret çıkarabilir. 

 Estonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

 Estonya vizesi için pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve son 2 sayfasının da mutlaka boş olması gerekir. Başvuru formunun İngilizce bir şekilde doldurulması ve pasaportun fotokopisi ile son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafın da bulunması gerekir. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi, seyahat sağlık sigortası, rezervasyon evrakları, son 3 ayın maaş bordrosu da gereklidir. Eğer vizeye başvuran kişiler 18 yaşından küçükse ebeveynlerinin noter tasdikli olan muvaffakatnamesi de olmalıdır. Estonya Cumhuriyetine seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın gerekli olan vize harç bedelini de ödemesi önemlidir. Vize başvurusunda ödenen harç bedeli vize çıkmaması halinde iade edilmez. 

 Estonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? 

 Schengen vizesine başvurarak Estonya Cumhuriyetine seyahat etmeniz mümkündür. Seyahat uzunluğuna göre kısa sürelilerde C tipi, uzun sürelilerde ise D tipi vize çıkarmanız gerekir. Estonya Schengen vizesi için direkt büyükelçilik ya da konsolosluktan başvuru yapmak mümkün değildir. Öncelikle vize başvuru merkezlerinden randevu almanız ve işlemleri gerçekleştirerek tamamlamanız gerekir. Her ne kadar işlemleri vize başvuru merkezlerinden gerçekleştirseniz de vize hakkında kararlar tamamen Estonya Büyükelçiliği tarafından verilir. Estonya vize türleri arasında turistik Estonya vizesi, ticari Estonya vizesi, diplomatik Estonya vizesi, ziyaret Estonya vizesi ve transit Estonya vizesi vardır. Kendinize uygun olan vize türünü seçmeli ve seyahatinize uygun olan vizeyi çıkarmanız gerekir. 

False