GeriSeyahat Estonya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Estonya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Estonya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Estonya oturma izni almak isteyen kişilerin Estonya dış temsilciği ya da hizmet ofislerine giderek başvuru gerçekleştirmesi gerekir. Estonya'da oturma izni almak için iş kurmak, eğitim almak, evlenmek ya da burada yatırım gerçekleştirmek gerekir. Oturma izni için gerekli şartları taşıyorsanız evraklar ile beraber temsilciliklere giderek oturma izni için başvuru yapabilirsiniz. Estonya oturma izni şartları ve başvurunun nasıl yapılacağı hakkında ayrıntıları derledik.

Estonya Kuzey Avrupa devletlerinden biridir. Estonya'ya yatırım yaparak, evlenerek ya da iş kurarak yerleşebilirsiniz. Oturma iznini almak için direkt olarak dış temsilciliklere ya da hizmet ofislerine başvuru yapabilirsiniz. 

 Estonya Oturma İzni Nasıl Alınır? 

 Estonya oturma izni almak için kişilerin direkt olarak Estonya dış temsilciğine başvurması gerekir. Estonya'da neden yaşayacağınızı mutlaka belirtmeniz ve buna göre bir başvuru gerçekleştirmeniz gerekir. Estonya'ya yerleşmek için iş kurabilir, eğitim alabilir, evlenebilir ya da burada yatırım yapabilirsiniz. 

 Herhangi sebepten dolayı Estonya'ya yerleşmek isteyen kişilerin gerekli belgeler ile beraber Estonya temsilciliğine gitmesi gerekir. Kişilerin kendileri giderek başvuru yapmalıdır. Estonya'ya yerleşme izni alan kişilere ülkede ücretsiz olarak dil eğitimi verilmektedir. Eğitim seviyesi yüksek olmakla beraber refah seviyesi de yüksek olan Estonya birçok kişinin yaşamak isteyeceği ülkelerden biridir. 

 Şartları Nelerdir?

  Estonya Baltık Devletlerinden biridir ve Kuzey Avrupa'da yer alır. Başkenti Tallinn ayrıca ülkedeki en büyük şehir olma özelliği gösterir. Ülke genelinde resmi dil olarak bilinen Estonca konuşulur fakat çok fazla Rus olduğundan %30'u anadil olarak Rusça konuşur. Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri olan Estonya'ya yerleşmek için bazı şartlar vardır. Estonya'ya iş bularak, eğitime giderek, yatırım yaparak, iş kurarak ya da evlenerek yerleşebilirsiniz. 

 Tüm ihtimallerin kendi içinde şartları vardır ve bu şartların taşınması istenir. Kalıcı olarak Estonya'ya yerleşmek için öncesinde geçici oturum izni almış olmak ya da talepte bulunmuş olmak gerekir. Son 5 yıl içinde en az 3 sene Estonya'da ikamet etmek de aranan bir şarttır. Sağlık sigortası sahibi olmak, yeterli maddi gelire sahip olmak ve Estonya kültürü hakkında bilgi sahibi olmak da önemlidir. 

 Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır? 

 Estonya'da kalıcı oturum izni başvurusu yapmak için Estonya dış temsilciliğine başvuruda bulunmak gerekir. Eğer buraya gidemeyecek bir durumda ya da konumdaysanız Hizmet Ofislerinden de başvuruda bulunabilirsiniz. Estonya dış temsilciliği hem randevulu hem randevusuz başvuru kabul ederken Hizmet ofisleri yalnızca randevulu başvuru kabul eder. Estonya konforlu ve sakin bir ülke olmasından dolayı dikkat çeken bir ülkedir. 

 Özellikle yüksek refah seviyesi ve güvenilir olması da dikkat çekme sebepleri arasındadır. Yaşam maliyetinin düşük olması ve eğitim seviyesinin yüksekliği insanların Estonya'da daha rahat yaşamasını sağlar. Estonya'da toplam 30 şehir vardır. En büyük şehir başkent olan Tallinn'dir. Narva, Tartu ve Parnu da yaşam standardı yüksek olan diğer şehirleridir. 

False