GeriSeyahat En iyi Balkan şehirleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En iyi Balkan şehirleri

En iyi Balkan şehirleri

Gidello ekibi, kültürel zenginliği, doğası ve yakınlığı ile en çok tercih edilen rotalardan biri olan Balkanlar'ın en iyi şehirlerini derledi.

Balkanlar'da bulunan birçok şehir; zengin tarihleri, kültürel çeşitlilikleri ve mimari açıdan değerli yapıları ile görülmeye değer... İster havayolu ile ister karayolu ile Türkiye’den kolaylıkla ziyaret edebileceğiniz bu şehirler, yılın her mevsimi ziyarete elverişli. Seyahat planlarınız arasında Balkanlar varsa başlamak için Balkan turları fırsatlarına göz atabilirsiniz.

En iyi Balkan şehirleri

BELGRAD, SIRBİSTAN

Sırbistan’ın başkenti Belgrad; gece - gündüz yaşayan, enerjisi hiç bitmeyen bir şehir olarak biliniyor. Hem tarihi unsurların hem modernizmin iç içe geçtiği şehir, Avrupa’nın en renkli başkentlerinden biri olmaya aday. Balkanlar söz konusu olunca mutlaka görülmesi gereken şehirlerin başında geliyor.

En iyi Balkan şehirleri

OHRİD, MAKEDONYA

Ohrid Gölü’nün etrafına kurulan, ülkenin turizm başkenti olarak bilinen ve müthiş dağ havasına sahip Ohrid şehri, Balkanlar'da öncelikli olarak görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Ohrid, mimari açıdan büyüleyici kiliselere ve lezzetli lokal bir mutfağa sahip. Vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden biri olan Makedonya ise bütçeye uygun fiyatları, ülkemize yakınlığı, sakin ve huzurlu ortamı ile cazip seyahat noktalarından biri haline geliyor.

En iyi Balkan şehirleri

BUDVA, KARADAĞ

Karadağ’ın Budva şehri; Sophie Loren, Sylvester Stallone, II. Kraliçe Elizabeth ve daha pek çok ünlünün tatil için tercih ettiği yerlerden biri olma özelliği taşıyor. Karadağ’ın ünlü ve prestijli tatil destinasyonlarından Sveti Stefan (St Stephen) Budva’ya sadece 15 km uzaklıkta bulunuyor. Nefesinizi kesecek güzelliğe sahip olan Sveti Stefan Lonely Planet tarafından da 2012 yılında ziyaret edilmesi gereken 10 destinasyon arasında gösterildi.

En iyi Balkan şehirleri

DUBROVNİK, HIRVATİSTAN

Dubrovnik şehri, henüz diğer Avrupa plajları kadar dikkati çekmemiş olduğu için, sakinliği ve bütçesel olarak dost fiyatları ile öne çıkıyor. Hem yakın hem de ekonomik bir tatil destinasyonu için uygun bir rota olan Dubrovnik, sonbahar aylarında bir plaj tatili için ideal.

En iyi Balkan şehirleri

SARAYBOSNA, BOSNA – HERSEK

Bosna – Hersek’in başkenti Saraybosna, Miljacka Nehri’nin çevresinde kurulmuş. Şehir, Balkanlardaki kültürel çeşitliliğe sahip şehirlerin en önemlileri arasında yer alıyor. Mimari ve tarihi açıdan önem taşıyan eski binalara karşı ilgisi olanlar bu şehri mutlaka ziyaret etmeliler.

En iyi Balkan şehirleri

PRİZREN, KOSOVA

Prizren, Kosova’nın kültürel başkenti olma özelliği taşıyor. Uzun dönem Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliği altında kalan Prizren, Osmanlı mimarisinden önemli örnekler içeren, Türkçe’nin yaygın bir şekilde konuşulduğu bir kasaba. Küçük, sakin bir yer olan Prizren, Ağustos ayında düzenlenen uluslararası belgesel ve kısa film festivali Dokufest süresince sergilere, partilere ev sahipliği yapıyor.

En iyi Balkan şehirleri

SOFYA, BULGARİSTAN

Sarı briket yolları, fotojenik kiliseleri, restoranları ve canlı kafeleri ile Sofya, hem Bulgaristan’ın hem Balkanların farklı şehirlerinden biri olarak listenin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

 Gidello

False