GeriSeyahat Ege Kökenli’nin favori mekânları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ege Kökenli’nin favori mekânları

Ege Kökenli’nin favori mekânları

En son Yahşi Cazibe ve Çalıkuşu dizilerinde rol alan Ege Kökenli, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğrenim hayatına devam ediyor. Kökenli tam bir Ege âşığı. Favori mekânlarının çoğu da yine Ege’den.

OTELLER

Alaçatı Cumbalı Konak Otel, İzmir

Ege Kökenli’nin favori mekânları

İzmir Alaçatı’da bulunan Cumbalı Konak Otel eski zamanın konaklarında kalıyormuşum gibi hissettirdi bana. Kısa süre kalmış olmama rağmen çok keyif aldım. Temizlik ve hizmet kalitesi çok iyiydi. Ayrıca güleryüzlü çalışanlar ve otel sahibinin konuklarına gösterdiği ilgiden de çok hoşnut kaldım. Alaçatı’nın geleneksel mimarisinden hoşlanan ve birkaç gününü Alaçatı’da geçirmek isteyenlere öneririm. (Haziran ayında standart çift kişilik oda 349 TL - www.cumbalikonak.com)

Ege Kökenli’nin favori mekânları

Rochester Champs Elysees, Paris / Fransa

Şanzelize’ye çok yakın bir konumda bulunan otel şehir merkezinden çok uzaklaşmak istemeyenlere makul fiyata konaklama fırsatı sunuyor. Odalar temiz ve konseptleri çok hoş. Otel çalışanları ilgili ve cana yakın. Metro istasyonuna çok yakın olması da ulaşım açısından çok önemli bir avantaj. Paris’te konaklamak için doğru bir tercih olabilir. (Haziranda çift kişilik oda 899 TL - www.hrochester.com)

RESTORANLAR

Eleos Restoran, İstanbul

Ege Kökenli’nin favori mekânları

İstanbul’un gelenekselmiş Rum meyhane kültürünü yansıtan bu eşsiz mekân Beyoğlu’nda bulunuyor. Birbirinden güzel Rum yemekleri ve mezeleri denediklerim arasında en iyilerindendi. Mekanın tasarımı eski Rum meyhanelerinde olduğu gibi sade ama çekici. Ayrıca rakı-balık müdavimleri için eşi bulunmaz bir restoran Eleos Balıkçısı. Sadece tadına doyum olmaz manzarasını seyretmek için bile gidilir. Ancak rezervasyon yaptırmayı unutmayın. (www.eleosrestaurant.com)

Ege Kökenli’nin favori mekânları

Manos Restoran, Simi Adası

Yunanistan’ın Simi Adası’nda bulunan Manos Balıkçısı Ege’de tutulmuş taze deniz ürünleriyle yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken bir restoran. Birbirinden lezzetli balıklarının yanı sıra kalamarını da listenize eklemelisiniz.

KAFE

Backyard Restoran, Kafe Bar / İstanbul

 

Ege Kökenli’nin favori mekânları

Restoran bölümü de olan Backyard şık bir kafe deneyimi de sunuyor. Akşamları çimler üzerinde loş ışıkta sohbet edip bir şeyler yudumlamak isteyenlere öneririm. Ayrıca tatlılarını da deneyin derim. Çok hoş bir konsepti olan Backyard, Etiler Bebeköy’de eski Fransız yetimhanesi olarak bilinen korunun yemyeşil ve büyük bahçesinden şehre tepeden bakıyor. (www.backyardistanbul.com)

False