GeriSeyahat Ege ile Akdeniz'in birleştiği noktada yer alan güzellik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ege ile Akdeniz'in birleştiği noktada yer alan güzellik

Ege ile Akdeniz'in birleştiği noktada yer alan güzellik

Koronavirüslü günlerden sonrası için gidilecek en güzel yerlerden biri Datça… Doğanın cömert davrandığı bir bölge olan Datça’da envayi çeşit bitki ve ağaca da rastlayabilirsiniz. Ayrıca bölgede 52 koy ve bük de yer alıyor. Sizin için güzel bir Datça gezi rehberi hazırladım. Salgın sonrası her şeyi biraz olsun unutmak için Datça’ya mutlaka uğrayın derim…

Bölgenin en popüler noktalarından birisi de Eski Datça... Mimarisiyle oldukça ilgi odağı olan Eski Datça'nın girişinde, sizi taş evler karşılamaya başlıyor. Kahverengi tonlarıyla bezenmiş sokaklar, duvarlarının üzerine serpiştirilmiş begonvil çiçekler, her noktada ayrı bir fotoğraf çekme isteği uyandırıyor. Bu bölgede o kadar çok fantastik nokta var ki, hayran olmamak elde değil… Can Yücel'in, bir zamanlar yaşadığı evi de burada... Şairin evinin bulunduğu sokağa, kendi adı verilmiş. 1986 yılında aldığı ev, şimdilerde müze… Ev ziyarete belli zamanlarda açılıp, kendisine ait fotoğraflar, kitaplar ve notlar sergileniyor.

Ege ile Akdenizin birleştiği noktada yer alan güzellik


Datça’ya ulaşım ve konaklama

Datça’ya en yakın havalimanları Milas Bodrum ve Dalaman… Bodrum üzerinden gitmek isterseniz, Milas’ı tercih edebilir ya da Bodrum limanından sürekli kalkan feribotla yaklaşık 1 saat 45 dakika süren deniz yolculuğuyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Tabi şuralar salgından dolayı gitmek imkansız. Dalaman’dan ise öncelikle Marmaris’e gelmeniz gerekiyor. Marmaris'ten sonra ise yaklaşık 1 saat 15 süren yolculukla ulaşım sağlanıyor. Kendi aracı ile gitmek isteyenler için Datça, İzmir'den 330 km, Ankara 708 km, İstanbul 882 km, Antalya 394 km uzaklıkta yer alıyor. Datça’da, konaklama açısından farklı zevklere hitap eden seçenekler mevcut... Siz sadece hangi bölgede kalmak istediğinize karar verin. Daha hareketli bir bölgede olmak isterseniz Eski Datça ve merkezde kalabilirsiniz. Biraz daha sakinlik arıyorsanız, koy ve büklerdeki konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Ege ile Akdenizin birleştiği noktada yer alan güzellik


Meşhur Datça koyları

Hayıtbükü ve Ovabükü: Mesudiye Köyü’nde bulunan Hayıtbükü ve Ovabükü, Datça'ya 15 km uzaklıkta yer alıyor ve 600 metre uzunluğunda sahile sahip. Etrafında konaklayacağınız birçok tesis ve küçük işletmeler bulunuyor. Her iki koyu birbirinden küçük bir çıkıntı ayırıyor ve diğer koylara göre daha sakin.

Palamutbükü: Akdeniz'in turkuaz renkli sularında yüzmek için en iyi alternatifiniz burası... Datça'dan yaklaşık 20 km uzaklıkta yer alan bük, uzun ve çakıl taşlarıyla dolu plajlara sahip. Palamutbükü'nde çok sayıda restoran ve otel bulunuyor. Fiyatları da oldukça uygun...

Kargı Koyu: Datça'nın güneyinde şehre en yakın koylardan biri. Merkeze yaklaşık 3 km mesafede yer alıyor. Yakınlığı dolayısıyla çok kalabalık bir koy. Yeşil ve mavi renklerinin bütünleşmiş halini bu koyda görmek mümkün.

Ege ile Akdenizin birleştiği noktada yer alan güzellik


Domuzbükü-Domuz Çukuru: Mavi yolculuk planlayanlar içi harika bir uğrak noktası. Kara yolu ile ulaşım yok. Sadece Mesudiye Köyü’nden 25 dakikada bir kalkan teknelerle ortalama bir saat süren deniz yolculuğuyla koya ulaşım sağlanıyor.

Knidos Yarımadası: Tertemiz berrak deniziyle, Tekir Burnu’nda yer alan Knidos içinde hem antik kenti, hem de muhteşem bir koyu barındırıyor. Knidos Antik Kenti ile Datça'nın tarih severler için en uğrak noktalarından bir tanesi. Geçmişi, MÖ 2000’li yıllara dayanıyor. O dönemin tarihi kalıntıları günümüze kadar korunarak gelmiş. Datça merkeze yaklaşık 38 km uzaklıkta yer alıyor. Uzun kıvrımlı bir yol sonrasında ulaştığınız manzara, tüm zorlu yolculuğunuzu unutturuyor.

False