GeriSeyahat Dünyanın en otantik 7 oteli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en otantik 7 oteli

Dünyanın en otantik 7 oteli

Hayalinizde bir tatil var ama tanımlayamıyorsunuz… Bütçenizi belirlemek istiyorsunuz ama otele karar veremediniz. Kriterleriniz lüks, konforlu ve otantik bir otel… Bu listemiz tam da size göre… İşte Türkiye’den de bir otelin olduğu dünyanın en lüks ve en otantik 7 oteli…

1- Ladera Resort / Santa Lucia

Karayip denizinden 1000 metre yüksekte, Pitons yanardağının sırtında bulunuyor. Otel, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan ve koruma altına alınan bu alandaki tek otel. 37 odası mevcut. Doğa dostu olarak inşa edilen otel, yöreye özgü taş ve tropik ağaçlarla bezeli. En güzel özelliği ise her odanın kendine özel yüzme havuzunun olması…

Dünyanın en otantik 7 oteli


2- Manta Resort / Zanzibar

Burası beş yıldızlı bir otel değil. Çoğu tropikal adada bulabileceklerinizden daha sade şeyler sunuyor. Güneş, temiz hava, taze yiyecekler, rahat bir yatak ve su altında bir oda. Otel tamamen İsveç mühendisliğinin eseri… Otelin en popüler odası su altındaki oda… Geceliği 1500 dolar (5300 TL.) bu odada yatak odanızdan etrafınızdaki mercan resiflerini izleyebiliyorsunuz.

Dünyanın en otantik 7 oteli


3- Rayavadee Krabi / Tayland

Otel, dengeli bir biçimde yaşama fikriyle 20 yıl önce inşa edildi. Konaklama alanları hiçbir biçimde ağaçları kesmeden yapıldı. Otelin altyapı konusundaki sorumluluk sahibi yaklaşımıyla, bölgenin çeşitli kuş ve hayvan yaşam alanı rahatsız edilmedi.

Dünyanın en otantik 7 oteli


4- Conrad Maldives / Maldivler

Rangali adasındaki Conrad Maldives tam anlamıyla lüks konaklama hizmeti veren bir otel. Doğal manzaralar, enfes yemekler, nefis şaraplar ve diğer birçok etkinlikle birlikte çok özel bir restorana sahip. Tamamen camdan yapılmış denizin yaklaşık beş metre altındaki bu son derece egzotik restorana yemeğinizi yerken etrafınızdaki ilginç balık türlerini izleyebiliyorsunuz.

Dünyanın en otantik 7 oteli


5- Dedon Island Resort / Filipinler

Forbes; bu oteli Dünya’nın en havalı 25 otelinden biri olarak belirledi. Siargao, Manila’nın 800 kilometre güneyinde, Mindanao’nun kuzeydoğu ucunda küçük gözyaşı şeklinde bir ada. Bozulmamış, sakin plajlar, egzotik yaban hayatı, mercan kayalıkları, tenha doğal havuzlar ve yeraltı mağaraları burada mevcut. Ayrıca SPA terapilerinden sörf derslerine kadar birçok seçenek de bulunuyor.

Dünyanın en otantik 7 oteli


6- Giraffe Manor / Kenya

Nairobi’nin Lang’ata banliyösünde tehlike altındaki Rothschild zürafalarını koruma amaçlı hizmet veren Zürafa Merkezi ile ilişkili olan küçük bir otel. Otelde zürafalarla aynı tabaktan yemek yiyorsunuz. Çok farklı bir konsepte sahip… Otel bugüne kadar, Mick Jagger, Brooke Shields, Richard Branson, Ewan McGregor gibi isimleri ağırladı.

Dünyanın en otantik 7 oteli


7- Nişanyan Evleri / Türkiye

Şirince’ye tepeden bakan bir manzaraya sahip otel… 20 dönümlük bir arazi üzerinde toplam 20 birimden meydana geliyor. Her biri kendi başına eşsiz bir karaktere sahip iki köy evi, kuleli bir konak, bağ evleri, yüzme havuzu ve ortak alan olarak kullanılan bir köşkten oluşuyor. Türkiye’nin en kaliteli otellerinden biri sayılıyor ve Efes’e 20 dakikalık uzaklıkta…

Dünyanın en otantik 7 oteli


False