GeriSeyahat Dilek dilemek için benzersiz yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
 Dilek dilemek için benzersiz yerler

Dilek dilemek için benzersiz yerler

Hepimiz sahip olmak istediğimiz şeylerin hayalini kuruyoruz ve kimi zaman bunlara daha çabuk kavuşmak için şans getirdiğine inandığımız yerlere geliyoruz. Üstelik hem ülkemizde hem de dünyanın farklı yerlerinde insanların bu amaçla geldikleri yerlerin sayısı hiç az değil. Üstelik listede Türkiye’den de bir yer var. İşte dileklerin gerçekleştiğine inanılan yerler…

Bethesda Çeşmesi - New York

Amerika Birleşik Devletleri'nin efsanevi şehri New York'un kalbinde bulunan Central Park aynı zamanda her yıl dilek dilemek için buraya çok sayıda gezgini çeken Bethesda Çeşmesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Dilek dilemek için benzersiz yerler

100 yıldan uzun süredir şehre gelenlerin önemli bir buluşma noktası olan çeşmeye bozuk para atarak dilek tuttuğunuzda dileğinizin kısa sürede gerçekleşeceğine inanılıyor.

Trevi Çeşmesi – Roma

Yolunuz İtalya'nın başkenti Roma'ya düşerse muhtemelen ilk uğrak noktalarınızdan biri diğer bir adıyla Aşk Çeşmesi olarak da bilinen ünlü Trevi Çeşmesi olacak.

Dilek dilemek için benzersiz yerler

Aynı zamanda şehrin en ünlü fotoğraf noktalarından biri olan çeşmeye arkanızı dönerek sol omuz üzerinden para atanların şehre bir gün mutlaka tekrar geleceğine inanılıyor. Eğer iki bozuk para atarsanız inanışa göre gerçek aşkı bulma şansınızı arttırabilir, 3 bozuk para attığınızda ise evliliği garantileyebilirsiniz

Gefion Çeşmesi – Kopenhag

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, limanın hemen yakınlarında yer alan Gefion Çeşmesi Avrupa'da dileklerin gerçek olduğuna inanılan yerlerden biri. Adını ünlü İskandinav tanrıçası Gefjon'dan alan çeşme Kopenhag'a ilk kez gelen turistlerin mutlaka uğramak istedikleri yerlerden biri.

 Meryem Ana Evi – İzmir

Dileğinizi dilemek için çok fazla uzağa gitmenize gerek yok! İzmir'in Selçuk ilçesi yakınlarında yer alan Meryem Ana Evi tarihi önemiyle olduğu kadar dileklerin gerçeğe dönüştüğü yerlerden biri olmasıyla meşhur.

Dilek dilemek için benzersiz yerler

İnanışa göre kağıtların üzerine yazılan ve Meryem Ana Evi'nin duvarına asılan dilekler aynı zamanda buraya geldiğinizde dikkatinizi çekecek ilk detaylardan biri olacak. Meryem Ana Evi ayrıca Hıristiyanlar için yeryüzünün en kutsal yerlerinden biri. Üstelik buraya geldiğinizde yakınlarda yer alan Efes Antik Kenti'ni de görebilirsiniz.

 Cindrella Çeşmesi – Orlando

Çocukların ve çocukluğuna dönmek isteyen yetişkinlerin buluşma noktası Disney World Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde yer alan dev bir eğlence merkezi. Parkın içinde bulunan ve Cindrella çeşmesi adıyla bilinen çeşme ise içine bozuk para atarak dilek tutabileceğiniz yerlerden biri.

Her yıl parka gelen binlerce ziyaretçi buraya bozukluk atıp dilek diliyor ve daha sonra bu bozuk paralar toplanarak hayır kurumlarına bağışlanıyor. Orlando aynı zamanda yakın çevresinde bulunan parkları ve stüdyolarıyla eğlence konusunda neredeyse sınırsız seçenek sunuyor.

 

FotoÄŸraflar: Gettyimages, fotolog, commons.wikimedia.

Kaynak: enuygun          Â

False