Cennet bahçeler ve gizemli Sagalassos

Ülkemizin her köşesi gezilesi ve görülesi fakat öyle yerler var ki, çok bilinmemekle beraber, kalabalıktan uzak oluşu nedeniyle bile sırf bu yüzden daha gezilesi… Doğal manzaralarıyla insanı kendine hayran bırakan bu mekanlar günübirlik ya da kısa süreli gidilip görülmesi gereken ve aldığınız pozitif enerjiyle çok mutlu olacağınız sakin seçenekler... Hazır 19 Mayıs tatili de varken güzel bir kaçamak için Sagalassos doğru bir adres… İşte size Sagalassos gezi rehberi…

Haberin Devamı

Isparta her ne kadar gülü ile meşhur olsa da lavanta bahçeleriyle de meşhur. Burada hakikaten harika fotoğraflar çekebilirsiniz. İçinizi açan enerji dolu bir şehir. Sadece bahçe turizmi bile Isparta’nın bir cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlemesine neden oluyor ve bahçeleri dünyada da adından söz ettiriyor.

Cennet bahçeler ve gizemli Sagalassos

Isparta’da mini bir şehir turunun ardından Burdur’un Ağlasun ilçesine gittim buranın en büyük özelliği Sagalassos Antik Kenti’nin varlığı… Bu antik kent gerek konumu itibariyle gerek tarihi sebebiyle mutlaka görülmesi gereken bir yer. Manzaraların eşsiz olduğu ve harika kaliteli hizmet sunan Sagalossos lodge SPA oteli bölgenin en konforlu seçeneği. Ağlasun gerçekten huzur dolu sakin ama bir o kadar da gizemli ilçe…

 

 

Haberin Devamı

Sagalassos Antik Kenti, antik dönemde Pisidia olarak bilinen bölgede bulunmakta. Dağlık bir bölgede bulunan kentte ilk yerleşim bulguları günümüzden 12 bin yıl öncesine kadar uzanmakta. Sagalassos Antik Kenti, orijinal yapı taşlarının neredeyse tamamının bulunabildiği anıtsal yapılarıyla son derece iyi korunmuş durumda olması nedeniyle görselliği harika olan bir antik kent.

Cennet bahçeler ve gizemli Sagalassos

Özellikle kent ışıklandırıldığı zaman çevresi ile harika bir atmosfer oluşturuyor ve şahane fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Eğer eşisiz keyifli, tarih dolu ve bol dinlenmeli bir mini tatil yapmak istiyorsanız kesinlikle pişman olmayacağınız bir seçenek olarak bu bölgeyi gezi planınıza eklemenizi öneririm. Zira ben çok keyif aldım.

Cennet bahçeler ve gizemli Sagalassos

Yoğun iş ve hayat temposundan uzaklaşıp, kendiniz ile başbaşa kalıp huzur içinde aile ortamını sağlayan otelleri ile buradan ayrıldığınızda da keyifli anıların aklınıza geleceği sempatik bir tatil seçeneği, özellikle benim gibi zor ve uzak coğrafyalara meraklı olan bir seyahatsever için dinlenme durağı insanın en önce ruhu ve zinhi dinleniyor bu güzel ve şirin ilçeyi ve antik kenti mutlaka görmenizi ve yaşamanızı diliyorum.

Haberin Devamı

Cennet bahçeler ve gizemli Sagalassos

Yazarın Tüm Yazıları