GeriSeyahat Bu fırsatlar kaçmaz!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu fırsatlar kaçmaz!

Bu fırsatlar kaçmaz!

Hürriyet Seyahat editörleri sizin için haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatlarını derledi...

Adım adım Ayasofya...
Rehber Şerif Yenen, rehber Özge Ersu ile Ayasofya’ya gece gezisi düzenliyor. Adı ‘Size Özel’ olan turun buluşma noktası saat 18.00’de Seven Hills Hotel Sultanahmet... Üç saat süren turda Hıristiyanlık döneminden İslamiyet’e, Latin istilasından İstanbul’un fethine kadar birçok bilgiyi gezerek öğreneceksiniz. Kişi başı, 295 TL. (serifyenen.com.tr)

Bu fırsatlar kaçmaz

Bu fırsatlar kaçmaz



Karadeniz’de yeşil macera
Tatilbudur, fotoğrafçı İsmail Şahinbaş önderliğinde yeşile doyacağınız Karadeniz turu düzenliyor. ‘Ünlülerle Geziyorum’ projesi kapsamındaki tur, 7-9 Eylül’de düzenlenecek. Gezilecek yerler arasında Borçka Karagöl, Mençuna Şelalesi, Çamlıhemşin, Kamilet Vadisi ve Fırtına Deresi yer alıyor. Ayrıca karalahana sarması, mıhlama, turşu kavurma, fasulye diblesi ve Karadeniz pidesi gibi yöresel lezzetleri de tadacaksınız. İki gece üç gün sürecek olan turun fiyatı 1.250 TL. (tatilbudur.com)

Bu fırsatlar kaçmaz



Her adımda bir nota
Setur, adı Mozart ile anılan, masalsı atmosferiyle Salzburg’a tur düzenliyor. Mozart haftasında gerçekleşecek turda St.Wolfgang ve Hallstatt kasabaları, Hohenfestung Salzburg Kalesi gezilerinin yanı sıra en kaliteli klasik müzik konserlerini dinleme şansını da yakalayacaksınız. Tur kapsamına beş yıldızlı otellerde konaklama, THY uçak bileti ve iki adet konser bileti de dahil. 31 Ocak-3 Şubat. 8.500 TL. (setur.com.tr)

Bu fırsatlar kaçmaz



Güzel atlar ülkesinde bisiklet festivali
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya, ‘Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 29 Ağustos’ta başlayan festival Salcano Kapadokya etap yarışı, dağ bisikleti eleme yarışları ve bisiklet tutkunlarının Kapadokya’yı iki teker hızında gezdiği Kapadokya bisiklet köyü buluşmalarına sahne oldu. Bugün ise festivalin en önemli yarışı olacak; Gran Fondo... Bini aşkın kişinin katılması beklenen turun uzun parkuru 107, kısa parkuru ise 41 km. (cappadociabikefestival.com)


Büyük balığın peşinden Alaçatı’ya...
Sportif balıkçılık tutkunlarının heyecanla beklediği ‘Columbia PFG Alaçatı Big Fish’ turnuvası, 13-16 Eylül’de Port Alaçatı Marina’da düzenlenecek. ‘Büyük Balığın Peşinde’ sloganıyla Türkiye’nin en iyi balıkçılarını bir araya getirecek olan turnuva bu yıl da ‘yakala, bırak ve yaşat’ temasıyla ön plana çıkıyor. Turnuva heyecanının yanı sıra özel etkinlikler ve atölyeler de sportif balıkçılık tutkunlarını bekliyor. Organizasyonun web sitesi üzerinden turnuva komitesiyle iletişime geçerek, teknik gerekliliklere uygun tekne ve minimum dört kişilik ekiple birlikte başvuru yapabilirsiniz. (alacatibigfish.com)

Kadrajınızdaki İran...
Faruk Akbaş Foto Safari, İran’a 4-9 Aralık tarihleri arasında ekonomik ve kısa bir yolculuk programladı. Gezi, uçakla Van’a gittikten sonra karayoluyla devam edecek... Konaklama dört yıldızlı otellerde gerçekleşecek. Adı ‘Ay Şehri’ anlamına gelen Mahabad, Sehulan Mağarası, Zunuzeh ve Julfa Ostubin köyleri gezilecek yerlerden sadece birkaçı... Tura katılım göstermeniz için yanınızda fotoğraf makinenizi ve soğuk hava şartlarına uygun kıyafetlerinizi getirmeniz yeterli. (fafotosafari@gmail.com - 0535 397 87 27)

Bu fırsatlar kaçmaz



Vizesiz eğlence
Jolly Tur, Avrupa’nın önde gelen kültür şehirlerinden biri olan Ukrayna’ya vizesiz Grand Ukrayna Turu düzenliyor. Her cumartesi ve pazar katılabileceğiniz yedi gece sekiz günlük turun rotası Lviv, Kiev, Odessa, Uman ve Vinnitsa... Fiyatı: 2.800 TL. (jollytur.com)

False