GeriSeyahat Bu fırsatlar kaçmaz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu fırsatlar kaçmaz

Bu fırsatlar kaçmaz

Seyahat editörleri sizlerin haftanın kaçırılmayacak fırsatlarını ve seyahat haberlerini derledi.

Karadeniz’i bir de koşarak görün

Kaçkarlar’ın eşsiz coğrafyası dördüncü kez ‘Kaçkar Ultra Maratonu’na ev sahipliği yapacak. 15 Eylül’de, yeşilin binbir tonu ve her daim serinleten şelalelerle unutulmayan anlara tanık olacak koşucular, 5 km Fırtına, 15 km Çinçiva Koşusu ve 46 km Kaçkar Ultra Maratonu etaplarından birini seçerek maceraya dahil olacak. HDİ Sigorta, Woolnat, Duster Türkiye, Lazika Çay ve Nebyan Doğal destekleriyle gerçekleşecek organizasyon için kayıtlar bitti ancak Hürriyet Seyahat okuyucuları için yarına kadar kayıt şansı olacak (www.kackarultra.com.tr).


En güzel çay nerede içilir?

Doğuş Çay, Türkiye’nin eşsiz tabiatı ve kültürel değerlerini tüm dünyaya “En güzel çay nerede içilir?” projesiyle tanıtıyor. Proje kapsamında sosyal medya kullanıcılarının, “En güzel çay nerede içilir?” sorusuna karşı gönderdikleri fotoğraflar projenin web sitesinde ve Instagram sayfasında yer alıyor. Fotoğraflar bir yılın sonunda özel sergiyle sanatseverlerle buluşacak. UNESCO Kültür ve Dünya Miras Listesi’nde bulunan eserlere sahip Türkiye’nin tarihi mirasının farkındalığını ortaya çıkaracak sergi, Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulunacak (www.doguscay.com.tr).

Bu fırsatlar kaçmaz



Doğal ve kültürel zenginlikleriyle Ege

Setur, Türkiye’nin en popüler destinasyonlarından Ege’ye bir tur düzenliyor. Ege Bölgesi, sadece doğasıyla değil, antik zenginlikleriyle mutlaka görülmesi gereken bölgeler arasında. ‘Antik Ege Turu’nda Şirince, Efes, Afrodisias, Laodikeia ve Hierapolis antik kentleri gezilecek. 21-23 Eylül. Fiyatı: 1.000 TL. (setur.com.tr)

Bu fırsatlar kaçmaz



Ödüllü şeflerle gastronomik şölen

The Bodrum EDITION’ın restoranlarından BRAVA’nın Perulu şefi Diego Munoz, şef Maksut Aşkar’ı kendi mutfağında ağırlayacak. Gastronomi dünyasının iki önemli şefinin yerel ürün ve tatları kendilerine has bir şekilde harmanlayarak ortaya çıkaracakları spontane mönüsü, yarın farklı bir deneyim yaşamak isteyenleri bekliyor. Kişi başı 550 TL. (0 252 311 31 35).

Bu fırsatlar kaçmaz



Kadınlar iyiliğe yelken açıyor

Türkiye’de kadınlara yönelik ilk ulusal yelken yarışı olma özelliği taşıyan ‘Denizkızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek. Yarış, Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde, İstanbul Yelken Kulübü’nün işbirliğiyle 7, 8, 9 Eylül’de İstanbul Caddebostan - Adalar parkurunda gerçekleştirilecek. ARPR İletişim tarafından organize edilen yarışın, kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da var. Kupa gelirinin bir bölümüyle Anne Çocuk Eğitim Vakfı - AÇEV ve HeforShe oluşumuna destek verilecek. (0216 418 33 34 - denizkiziyelkenkupasi.com).

Bu fırsatlar kaçmaz


False