GeriSeyahat Bu fırsatlar kaçmaz!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu fırsatlar kaçmaz!

Bu fırsatlar kaçmaz!

Editörlerimiz sizler için kaçırılmaması gereken seyahat fırsatlarını ve haberlerini derledi. İşte detaylar...

Vahşi yaşama yolculuk

MNG Turizm, 18- 26 Ağustos tarihlerinde Güney Afrika’ya tur düzenliyor. Tur kapsamında, Güney Afrika’nın kalbi Johannesburg’dan, buranın Las Vegas’ı olarak anılan Sun City’e ve Cape Town’a kadar gezmek mümkün. Bir tarafta tarihi ve turistik yapıları, alışveriş merkezleri, gökdelenleri, restoranları gezerken diğer taraftan hayvanat bahçeleri, parkları ve ormanlık alanları doyasıya gezme fırsatı yakalayacaksınız. 9 günlük turun fiyatı: 10.934 TL. (mngturizm.com)

Bu fırsatlar kaçmaz



Türkiye’nin en hızlı gemisi Hatay’da

Deniz yoluyla bölgesel kalkınmayı hedefleyen Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesinin ilk gemisi, Yunanistan’ın Kos Adası’ndan yola çıktı. HADO, Mersin, Beyrut, Kıbrıs seferleriyle Doğu Akdeniz’de hizmete başlayacak. Gemi, 270 yolcu kapasiteli, üç katlı ve özel tasarıma sahip bir katamaran. Ayrıca HADO Türkiye’nin ilk yüksek hızlı gemisi olacak.

Bu fırsatlar kaçmaz


Hem Fransa hem İtalya

Fransız Rivierası’nda Nice’ten başlayıp Eze Köyü, Monaco, Monte Carlo, St. Paul de Vence, Antibes, Cannes’ı Setur ayrıcalıklarıyla gezebileceğiniz bu turda, son gün İtalya’ya da kısa bir ziyaret gerçekleştirip San Remo ve Dolce Aqua’yı da görmek mümkün. Üç gece dört gün süren 20 Ağustos çıkışlı turun fiyatı: 4.875 TL. (setur.com.tr)

Bu fırsatlar kaçmaz


İstanbul’a gelen turistlerin yüzde 25’i Arap

Ajans Press’in Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) yaptığı araştırmadan derlediği bilgilere göre, 2018 yılının ilk dört ayında İstanbul’a gelen turist sayısının 4 milyon 200 bine yükseldiği belirlendi. Bu turistlerin ise 967 bininin Arap olduğu görülürken, bu rakamın İstanbul’a gelen her 4 turistten 1’ine tekâbül ettiği anlaşıldı. Öte yandan bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’ye gelen toplam turist sayısı da yüzde 45 artış gösterdi. 2010 yılında İstanbul’a gelen Arap turistlerin, toplam turist sayısına oranı yüzde 10 iken bu sayının 2017 yılında rekor kırarak yüzde 24,3’e yükseldiği görüldü. Böylelikle, 2017 yılında söz konusu şehre gelen turist sayısı 10 milyon 840 bin iken, bu rakam içerisinde Arap turistlerin sayısının 2 milyon 630 bine ulaştığı tespit edildi.

Bu fırsatlar kaçmaz


İlk kez Antalya’ya…

Quatar Airways, Airbus A320 ile ilk kez Antalya’ya aktarmasız uçuş gerçekleştirdi. Uçak, Business sınıfında 12, ekonomi sınıfında ise 132 koltuk ile beş yıldızlı konfor sunuyor. Uçuşlar 30 Eylül’e kadar çarşamba ve pazar günü yapılacak. (qatarairways.com/tr)

Kenti yükseklerde yaşayın!

İstanbul’un ve boğazın eşsiz güzelliğini helikopter ile gökyüzünden izlemeye ne dersiniz? Kaan Air’ın 15 dakikadan başlayan turlarıyla boğazı, mimari yapısı ile şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini havadan seyrederek manzaranın keyfini çıkarın. Her hafta sonu tüm vergiler dahil 415 TL’den başlayan fiyatlarla. (kaanair.com)

False