GeriSeyahat Bördübet koyu nerede, nereye bağlı? Bördübet koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bördübet koyu nerede, nereye bağlı? Bördübet koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Bördübet koyu nerede, nereye bağlı? Bördübet koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Diğer adı ile Amazon Koyu olarak bilinen Bördübet Koyu, Marmaris'e gelindiği zaman görülmesi gereken tatil alanları arasında yer alır. Türkiye'de en çok tercih edilen ve en güzel koylardan biri olan Bördübet Koyu, Marmaris'ten ulaşımı kolay olan bir yer olarak bilinir. Peki, Bördübet Koyu nerede? Bördübet Koyu'na nasıl gidilir? Bördübet Koyu hakkında genel bilgiler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Bördübet Koyu, uzunca bir plaja sahip olan ve denize girme imkanı sağlayan bir plaj olarak tanımlanabilir.

 Bördübet Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Bördübet Koyu, bir tatil alanı olmasını yanı sıra farklı aktivitelerin de yapılabileceği bir alan olarak bilinir. Doğa ile iç içe bulunan ve denizinin temizliği ile göz kamaştırıcı özelliklere sahip olan bir koydur. Pek çok kuş çeşidi Bördübet Koyu'nda bulunmaktadır. Birinci Dünya Savaşı yapıldığı esnada koya sığınmış olan İngiliz gemileri tarafından Kuşlar Yatağı adını almıştır. Geçmişten bugüne de Bördübet Koyu olarak adlandırılmıştır. Koyun kendisi ve çevresi doğal bir sit alanı olmasından dolayı yapılaşmalar yasaklanmıştır.

 Bördübet Koyu Nerede?

 Börbüdet Koyu, il olarak Muğla'da ilçe bazında bakıldığı zaman ise Marmaris ilçesinde yer almaktadır. Bördübet Koyu, Marmaris merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 1 saat sürmektedir. Marmaris'in yaklaşık olarak 28 km kadar kuzeybatı yönünde yer alır. Koy, Marmaris ilçesine ait olan Hisarönü Mahallesi'nde yer almaktadır.

 Bördübet Koyu Ücretli mi?

 Bördübet Koyu'n giriş sırasında bir ücret talep edilmemektedir. Yapılacak faaliyete göre ne kadar bir harcama yapılacağı değişiklik gösterir. Sandalye ve şemsiye gibi eşyalar kişiye ait olduğu sürece ücretsiz bir şekilde vakit geçirmek mümkündür.

 Bördübet Koyu'na Nasıl Gidilir?

 Bördübet Koyu'na gitmek için tek uygunluk ağlayan yol araç ile gitmektir. Bu yere gelecek herhangi bir toplu taşıma yani otobüs, dolmuş ya da minibüs bulunmamaktadır. Konuma ulaşmak için ilk öce Marmaris Datça yolunda gidilmelidir. Sonrasında Marmaris'e bağlı olan Hisarönü Mahallesi'ne gelinir. Geldikten sonra sağa sapılır. Sağ yola saptıktan sonra 13 km kadar yol gidilir. 13 km yol olsa da bu yol çok virajlıdır ve dar yapılıdır. Çok dikkatli olmada fayda vardır. 13 km gidildikten sonra Gökova Körfezi'nin en çok bilinen yeri Bördübet Koyu'na ulaşılmaktadır.

 Bördübet Koyu'nda Neler Yapılır?

 Bördübet Koyu tamamı ile doğal yapılardan meydana gelmektedir. Bakir koylardandır ve en güzel doğallığı içerisinde barındırmaktadır. Koy ve çevresinde yapay olan işlemlere izin verilmemiştir. Bördübet Koyu'nda yapılacak en başlıca aktiviteler; rüzgar sörfü, kano, kayak ve çeşitli su sporlarının yanı sıra dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, trekking olarak sıralanabilir.

 Bördübet Koyu'nda Kamp Yapılır mı?

 Bördübet Koyu'nda kamp yapmak mümkündür. Kamp için gerekli olan her şey getirildikten sonra ücretsiz bir şekilde hareket edilebilir. Ancak mangal yakılacak ya da yemek pişirilecek alanlar yoktur. O yüzden aperatif yiyecekler kişilerin yanına alması önemlidir.

 

False