GeriSeyahat Bir tarafı Ege bir tarafı Akdeniz: Datça
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bir tarafı Ege bir tarafı Akdeniz: Datça

Bir tarafı Ege bir tarafı Akdeniz: Datça

Muğla'ya bağlı olan Datça yarımadası eşsiz güzellikteki koyları ve sakin coğrafyası ile tatilde doğanın tadını çıkarmak isteyenler için birebir. Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Datça'da huzurlu ve keyifli bir tatil gerçekleştirebilirsiniz. İşte Datça gezi rehberi...

1. Knidos Antik Kenti'ni görün

Datça'da M.Ö 3'üncü yüzyılda kurulmuş olan Knidos Antik Kenti'ni ziyaret ederek tarihe şahitlik edebilirsiniz. Bilim, sanat ve mimarlık alanında gelişmiş olan Knidos halkından kalan kalıntılar tarihe ışık tutar nitelikte.

Bir tarafı Ege bir tarafı Akdeniz: Datça


2. Eski Datça sokaklarında kaybolun

Datça merkeze doğru giderken görebileceğiniz eski Datça dar sokakları ve yemyeşil bitki örtüsü ile sizi kendine çekebilir. Sokaklarda yürürken taş evlerin fotoğrafını çekebilir ve Can Yücel'in yaşadığı evi de dışarıdan görerek turunuzu tamamlayabilirsiniz.

Bir tarafı Ege bir tarafı Akdeniz: Datça


3. Yerel pazarlara gidin

Datça'da haftanın belirli günleri kurulan yerel pazarlarda yöresel taze sebze ve meyvelerin tadına bakmanın yanında el işi ürünleri inceleyebilir ve Datça'ya özgü hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz.


4. Bademlerin tadına bakın

Datça'nın yerel lezzetleri arasında ünlü bademleri geliyor. Datça merkeze indiğinizde yerel satıcılardan badem ve yöresel bal alışverişi yapabilirsiniz.

5. Ovabükü sahilinde deniz keyif yapın

Yeşilin, mavinin ve huzurun adresi olan ünlü sahil Ovabükü'nde denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilir ve muhteşem manzaralara şahit olabilirsiniz.

Bir tarafı Ege bir tarafı Akdeniz: Datça


6. Tekne turlarına katılın

Datça demek muazzam güzellikte koylar demek. Datça'da mutlaka günübirlik tekne turlarına katılın veya tekne kiralayarak bölgenin en ünlü koyları olan Palamutbükü, Domuzçukuru ve Akvaryum gibi koyları görün.

 

7. Kumluk Plajı'nda yemek yiyin

Datça'nın yegane kumluk plajı olan bu sahilde yer alan restoranlar akşam üzeri itibariyle dolmaya başlıyor. Siz de manzaraya karşı bir masa seçerek akşam üzeri güneşin batışına karşı yemek yiyebilir ve atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

Bir tarafı Ege bir tarafı Akdeniz: Datça


8. Deveboynu Feneri'ni görün

Yarımada'nın en uç noktasında bulunan tarihi Deveboynu Feneri harika bir manzaraya sahip. Sarp kayalıklar üzerinde bulunan bu fenere ulaşmak için yarım saatlik bir tırmanış yapmak gerekiyor. Fener; Kos Adası, Knidos Antik Kenti ve uçsuz bucaksız denizi gören enfes bir manzara sunuyor.

9. Akyaka'ya uğrayın

Datça'ya yaklaşık 100 km mesafede bulunan Akyaka'ya uğrayarak günübirlik bir gezi yapabilir hem de sörf cenneti Akyaka'da kendinizi rüzgarın kollarına bırakabilirsiniz.

 

10. Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'ni ziyaret edin

Tatilinizi bir kültür turu ile tamamlamak için Yaka köyünde bulunan bu sanat akademisini ziyaret edebilir ve mekanda bulunan resim ve heykelleri inceleyerek kısa bir sanat turuna çıkabilirsiniz.

False