GeriSeyahat Avustralya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avustralya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avustralya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avustralya'da yaşamak isteyen kişilerin Avusturalya oturma vizesi alması gerekmektedir. Oturma izni aldıktan sonra gerekli şartların sağlanması halinde kalıcı oturum izni başvurusu yapılabilir. Avusturalya oturum izni için ilk olarak oturum iznin nedeni kanıtlanmalıdır. Ayrıca ülkenin resmi dilini iyi bilmek de vizeyi alabilmenin şartlarından birisidir. Avustralya oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.

 Avustralya uzak mesafede bulunmasına rağmen Türkiye'den oturum izni alına ülke olmaktadır. Her Türkiye vatandaşı Avustralya oturum izni için Avustralya Konsolosluğu ile iletişime geçmelidir. 

 Avustralya Oturum İzni Nasıl Alınır? 

 Avustralya'ya yerleşmek isteyen kişilerin oturum izni almaları gerekmektedir. Oturum izni alacak kişiler oturum izni aldıktan sonra kalıcı oturum izni başvurusunu da yapabilmektedir. Fakat bunun için gerekli şartların sağlanması gerekir.

 Oturum izni alacak kişilerin ilk olarak Avustralya uzun süreli vize almaları ve ülkeye giriş yapmaları gerekir. Gerekli olan evrakların hazırlanması halinde Avustralya Yabancılar Şubesine başvuru yapılmalıdır. Başvurular ise 6 ay içinde sonuçlanmaktadır. 

 İlk olarak verilen izin geçici oturum iznidir. Süre bitiminden önce bu izin yenilenebilmektedir. Gerekli şartların karşılanması durumunda Avustralya süresiz oturum izni alınabilir. Bu izni alan kişilere ise oturum kartı verilir. Bu kartın ülke sınırları içinde kişilerin yanından ayırmaması çok önemlidir. 

 Şartları Nelerdir? 

 Avustralya ülkesinde uzun süreli yaşamak isteyen kişilerin oturum izni alması için şartlarının sağlanması gerekir. Oturum izni için gereken şartlar şunlardır:

  - Avustralya oturum izni için nedeninin kanıtlanması gerekir.

 - Avustralya resmi dilini iyi bilmek gerekir.

 - Avustralya oturum izni için gerekli evrakların hazır olması gerekir.

 - Oturum izni yapacak kişilerin adli sicilinin temiz olması gerekir.

 - Bulaşıcı bir hastalığının olmaması gerekmektedir.

 - Başvuru yapacak kişilerin Avustralya'da bulunduğu süre boyunca seyahat masraflarını karşılayacak bir ekonomik durumunun olması gerekir.

 - Avustralya oturum izni için Avustralya toplum yaşamı ve kamu düzeni ile uyum yaşanacağı kanıtlanmalıdır. 

 Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır? 

 Avustralya oturma izni başvurusu yapacak kişilerin uzun süreli vizelerini aldıktan sonra ülkeye giriş yapmaları gerekir. Gerekli evrakların eksiksiz hazırlanması ve Avustralya Yabancılar Şubesine başvurularını yapmaları da gerekmektedir.

  Avustralya oturum izni için oturma izni için en çok tercih edilen yollardan birisi yatırımdır. Belirli bir miktarda yapılacak yatırım ile Avustralya vatandaşlara oturum izni vermektedir. Avustralya Yatırımcı Vizesi olan bu vizeye sahip olmak için Avustralya'da geçmiş yıllardan en az 2 yıl yaşamış olmak gerekmektedir. Son 4 yıl içinde 2 yılını ülkede geçiren vatandaşlar ülkede yatırımcı vizesine sahip olma şansını yakalamaktadır. 

 Avustralya'da oturum için tercih edilen vizelerden birisi de ivonasyon vizesidir. Vatandaşlar Avustralya içinde kendi işletmelerini kurarak bu vizeye sahip olabilmektedir. Bu durumda da vatandaşların belirtilen miktarda yatırımın ülkeye yapılmış olması gerekmektedir. 

False