Avrupa'nın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Haberin Devamı

Her sabah Untersberg Dağı'nın önünde saygıyla eğiliyorum. Ritüelim oldu. Kendime olan inancımı pekiştiren, güçlü ve başaracağıma inandıran bu ululuğun önünde doğaya bir kez daha hayran oluyorum. Bir kez daha şükrediyorum seçtiğim mesleğime... Fotoğrafçı ve yönetmen olarak bu şehir benim için ilham verici bir maden...

Salzburg, Mozart’ın doğduğu şehir. Anlamı 'Tuz Kalesi' demek. Eski çağlarda tuz kadar değerli bir maden sayılıyormuş. Bu nedenle Salzburg, hep zengin bir ticaret şehri olmuş. Dağları, bahçeleri, parkları ve gölleriyle zümrüt yeşili bir şehir. Kışları ise kar beyazı bir masal şehrine dönüşüyor.

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Haberin Devamı

Doğa sporları olarak o kadar çok seçenek var ki, dağlara tırmandım, paraşütle atladım ve göllerde yüzdüm. Şimdi hâlâ kayak mevsimi devam ediyor. Salzburg'dayken harika Avusturya şaraplarını ve kahvesini içmeden sakın dönmeyin. Kahvenin yanında nefis Mozart likör ve çikolatasını da tatmalısınız. Mozart’ın doğduğu eve uğrayın, şnitzel ısmarlayın kendinize... Nefis Avusturya birası eşliğinde meydandaki birbirinden güzel kafelerin birinde şımartın kendinizi.

Seyahat Etmek Masal Gibi Bir Rüya Sende Bu Rüyaya Dahil Ol!

Wagrain - Kleinarl

Alabileceğiniz en derin soluğu alın, hafifleyin. Sonra, tırmanın tepelere. Harika bir 'hike-map' (tırmanış haritası) hazırlamışlar yolunuzu bulabilmeniz için. Kendinizi bu muhteşem panoramaya bırakın, detaylara odaklanın, doğada sizi şaşırtacak bir sürü şey oluyor, fotoğraf çekin.

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Kleinarl sadece 68 km uzaklıkta bir kasaba Salzburg'a, Aynı zamanda doğal bir park. Kurt, baykuş, karaca ve daha niceleri. Kış sporları, özellikle kayak pistleri ile de bir cennet burası. Öyle ki 20 senedir World Cup burada yapılıyor. Her zaman kar var “guaranteed snow” etiketi bu yüzden bu bölgeye verilmiş. Zorluk derecesine göre sıralanan çok sayıda pistin bulunduğu Flachu’da toplam kayış mesafeniz 80 kilometre. Kayak severler için cennet değil mi :)

Haberin Devamı

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Hallstatt

UNESCO koruması altında yaklaşık bin kişinin yaşadığı bir masal köyü burası. Köylü olmak istiyorum. Buradaki şu küçük dükkânlardan birini işletip şu masal evi gibi küçük ve şirin evlerden birinde yaşamak istiyorum. Şimdilik gölün kıyısında bir çekim molası verip nefis kahvem eşliğinde tadını çıkarayım. Bir de olmazsa olmaz Viennese Topfenstrudl ısmarlayıp kendimi dinlendireyim. Ruhunuz huzur bulurken, gözlerinize inanılmaz bir ziyafet çekin bu manzara karşısında. Bugün sizi Salzburg'dan çıkarıp yine o'nun o muhteşem doğasına götüreceğim.

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Rescue Park - Gut Aiderbichl

Ben daha çok doğa yönünden yaklaştım Salzburg ve çevresine. Ben gibi bir doğa tutkunu iseniz, bayılacaksınız. Özellikle çocuklarınız varsa, harika bir deneyim olacak. İnsan ve tüm canlıların ortak bir uyum ve denge ile saygı ve sevgi ile yaşamlarına.

Haberin Devamı

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Burada tarım ve hayvancılık ön planda. Çiftçi aileler çoğunlukta üzerinde kullandıkları hayvanları yaşlanınca ya da hastalanınca bu 'Rescue Park' denen yerlere gönderiyorlar. Hayatları sonlanana kadar burada beş yıldızlı otel konforunda bakılıyorlar. Finansman ise tamamen büyük şirketler tarafından karşılanan sosyal bir proje. Bir kez daha mutlu oluyorsunuz, her canlının yaşam hakkına saygı duyan bu topraklarda olmaktan. Keçiler, lamalar, karacalar, inekler, atlar, eşekler, tavuklar, tavus kuşları. Hepsi sağınızdan solunuzdan geçiyor. İsterseniz sevin, tel örgü yok, çit yok. Burası onların cenneti olmalı!

 

 

Event - Mekan - Aktivite

Hangi spor organizasyonuna kesinlikle gitmeliyim?

Haberin Devamı

Eğer bir motosiklet ve ekstrem spor tutkunu iseniz, Red Bull- Erzberg Rodeo yarışını kaçırmayın derim. Yüzlerce Enduro yıldızının katıldığı dünyanın en zorlu yarışı. Avusturya'nın Eisenerz bölgesinde, Erzberg Demir Madeninde yapılıyor, bu dağın devasa boyutu ile sizi etkileyeceğine çok eminim.

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Hangi geleneksel kutlamaya katılmalıyım?

Tabii ki KRAMPUS! Bütün herkesin çok başarılı canavar kostümleri giyip birbirlerini korkuttuğu kutlama. Kesinlikle kaçırmayın ve olabildiğince bu kutlamayı şehir merkezinde yapın, küçük köylere indikçe fazla korkunç olmaya başlıyor.

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Nerede bira içilir?

Salzburg'da lokallerin akşam iş çıkışı arkadaşları ile gittiği en sevilen yerlerden birisi, Augustinerbräu – Kloster Mülln. Burada litrelerce bira içebilirsiniz, yanında Avusturya'ya özgü yemeklerden fast food olarak tamamlayabilirsiniz. Fiyatları çok daha uygun turistik yerlere göre, 4 Euro 1 Lt bira.

 

 

Haberin Devamı

Nerede yamaç paraşütü yaparım?

Birçok yerden. Ben Gaisberg'den yaptım. Salzburg'a 15 dakika uzaklıkta, havadayken bütün Salzburg'u görüyorsunuz!

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Nerede B.A.S.E Jump yapabilirim?

Avusturya'da çok iyi karşılanmıyor B.A.S.E Jump ama benim arkadaşlarımla gittiğim yer Mondsee, Drachenwand. B.A.S.E yapmasanız bile kesinlikle tırmanış yapılması keyifli bir yer deneyin. Tırmanış sonra göl kenarında çubukta göl balığı yiyebilirsiniz, 10 Euro fiyatı.

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Akşam gençler nerede takılıyor?

Murphy's Law Irish Pub'da geceye başlıyorduk biz. Hemen yanında SODA var, oradan devam edebilirsiniz. Büyük bir parti kültürü beklemeyin, genellikle Murphy's'den içeceklerimizi alıp, sokakta sohbet etmekti gece çıkma anlayışımız.

Avrupanın ortasında zümrüt yeşili şehir: Salzburg

Yazarın Tüm Yazıları