GeriSeyahat Almanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Almanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Almanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Türkiye'den öğrenciyseniz, Almanya'da okumak için D Tipi Vize / Oturma İznine ihtiyacınız olacaktır. Bu vize, özellikle sizin gibi Almanya'da yurtdışında eğitim macerasına başlamaya hazır olan öğrenciler için yapılmıştır. Almanya'da eğitim almak için D Tipi Vize / Oturma İzni alma süreci hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

 Almanya'da eğitim almak istiyorsanız atmanız gereken ilk adım, konaklamanızı planlamaya başlar başlamaz başvurunuzu hazırlamaktır.  

Almanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Seçtiğiniz üniversiteye kabul edildikten ve kaydolduktan hemen sonra, Almanya Vize D Tipi / Oturma İzni başvurunuzu başlatabilirsiniz. Türk öğrencilerin Almanya'da eğitim görmelerini sağlayacak öğrenci vizesi almak için yapmaları gerekenler;

 Türkiye'deki Alman büyükelçiliğinden telefonla randevu alabilirsiniz. Daha sonra bir röportaj için büyükelçiliğe gidebilir ve biyometrik bilgilerinizin alınmasını sağlayabilirsiniz.

 Türk öğrencilerin vize başvuru sürecinde biyometrik bilgilerini sağlamaları gerekecektir. Biyometrik bilgileriniz, temel olarak, ülkelerin güvenlik amacıyla kullandığı ekstra kimliklerdir (örneğin parmak izi ve resimler). Başvuru sürecinde vize görüşmesine katılmanız gerekecektir.

 Almanya'dan alınan D Tipi Vize / Oturma İzni 3 aya kadar geçerlidir. Tüm lisans programınız boyunca kalabilmeniz için vizenizi her yıl yenilemeniz gerekebilir. Diplomanızın bitiminden sonra Almanya'da kalmak istiyorsanız, göçmenlik bürosu aracılığıyla farklı bir vize veya vize yenileme başvurusunda bulunmanız gerekecektir.  

 Vizeniz için başvurduğunuzda kanıtlamanız gereken en önemli şeylerden biri, eğitim programınız boyunca kendinizi destekleyebileceğinizdir. Almanya için, ya harici bir kaynaktan ya da zaten banka hesabınızdan 720 EUR/ay ödeyebileceğinizi kanıtlamanızı isterler. 

 Türk öğrenciler, Almanya'da uluslararası bir üniversitede okumak için yeterince iyi İngilizce konuştuklarını kanıtlamak zorunda kalacaklar. Bu dil becerileri, sınıflarınızda başarılı olmanızı ve Almanya'da yolunuzu yönetmenizi sağlar.

  Almanya Vize D Tipi / Oturma İzni başvurusunda bulunmak için ayrıca 75 EUR ücret ödemeniz gerekecektir. Durumunuza bağlı olarak, Alman makamları bu ücreti çevrimiçi olarak, Türkiye'deki bir vize başvuru merkezinde yerinde veya banka havalesi yoluyla ödemenize izin verecektir.

  Almanya Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

 Almanya için öğrenci vizesi başvurunuzun sonucu ortalama 25 gün içerisinde verilir. Ancak işlemin süresi ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu yüzden üniversite diploma programınız başlamadan en az 3 ay önce vize başvurusu yapmanız tavsiye edilir.

  Almanya Öğrenci Vizesine Nasıl Başvuru Yapılır?

  Gerekli tüm belgelere sahipseniz Almanya öğrenci vizesi için başvuru yapabilirsiniz. Size gereken belgeler; 

Sağlık sigortası sertifikası, 

Geçerli pasaport,

 Biyometrik özelliklere sahip 3 adet vesikalık fotoğraf,

 Kapsanan finansman kanıtı,

 Bir Alman kurumundan kabul mektubu, 

Akademik sertifikalar, 

İngilizce dil becerilerinin kanıtı,

 Oturma İzni ücretidir.

  Belgelerinizi tamamladıktan sonra; 

Ülkenizdeki Alman Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna gidin. Ülkenizde Alman Büyükelçiliği yoksa komşu ülkedeki Alman Büyükelçiliği/Konsolosluğuna ya da Alman makamlarının vize başvurularını dış kaynak sağladığı başvuru merkezine gidebilirsiniz.

 İnternette yaygın mülakat sorularına bakarak Alman öğrenci vizesi mülakatına hazırlandığınızdan emin olun. Ayrıca vize başvuru ücreti ödeme onayı görüşme sırasında yanınızda olmalıdır. 

 Ziyaretinizin amacına bağlı olarak, Almanya'ya uygun vize için başvurmanız gerekir. Almanya ziyaretinizin amacı eğitim amaçlı ve uzun süreli ise, Kısa Süreli/Schengen vizesine (C Vizesi) hakkınız yoktur. Ancak uzun süreli olan Almanya Ulusal Vizesi (D Vizesi) için başvurmanız gerekecektir. 

False