GeriSeyahat Almanya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Almanya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Almanya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Almanya için konsolosluk randevusu alma işlemleri 3 farklı yöntem üzerinden yapılmaktadır. İlk olarak Almanya Başkonsolosluk üzerinden randevu talebi oluşturulmaktadır. Bunun yanı sıra daha hızlı randevu almak için online web site için iDATA sayfası ziyaret edilmektedir. Telefon üzerinden randevu almak isteyen kişiler ise 0850 4608493 numaralı danışma hattını arayarak randevu talebini hızlı bir şekilde oluşturmaktadır. Almanya konsolosluk randevusu nasıl ve nereden alınır, ücretli midir ayrıntıları ile derledik.

 Almanya ziyareti yapacak olan kişiler öncelikle vize işlemleri tamamlamaktadır. Vize için gerekli olan evrakların hazırlanmasının ardından randevu talebi oluşturulmakta ve randevu gününde konsoloslukta bulunması gerekmektedir. Randevu almak için çeşitli yollar bulunmaktadır. Pek çok kişi fiziki olarak konsolosluk ziyareti yaparak randevu almaktadır. Bunun yanında telefon sabit hat üzerinden randevu alınması da mümkündür. Hızlı randevu işlemleri için web sitesi de kullanılmaktadır.

  Almanya Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır?

  Almanya için konsolosluktan randevu alınması gerekmektedir. Yapılacak ziyaret öncesinde gerekli evrak işlerinin halledilmesi ve vize talebi oluşturulması gerekmektedir. Vize işlemleri için öncelikle Almanya Başkonsolosluğu içerisinde vize randevusu için sıra alınmaktadır. Bu işlemlerin çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Başlıca randevu talebi oluşturmak için web site üzerinden gerekli bilgilerin girilmesi ve şifre ile randevu alınması önerilmektedir. Aynı zamanda telefon numarası 0850 4608493 ile arama yaparak randevu almak da mümkündür.

  Randevular hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar ilk olarak www.konsolosluk.gov.tr adresini ziyaret etmektedir. Randevular hakkında bilgi almak ve randevu talebi oluşturarak sıraya girmek bu web adresi tarafından mümkündür. Son zamanlarda hızlı randevu işlemleri için pek çok vatandaş bu web sitesini kullanmaya başlamaktadır. Aynı zamanda TC kimlik numarası ile beraber konsolosluğa müracaat eden kişiler de işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlamaktadır. Tüm evrakların randevu öncesinde hazırlanması da vize işlemlerini kolaylaştırmaktadır.

  Randevu Almak Ücretli mi? 

 Almanya için konsolosluk randevu talep işlemlerini gerektirdiği pek çok ayrı işlem de bulunmaktadır. Vatandaşlar randevu işlemleri öncesinde belirli bir miktar harç parası yatırarak dekontunu hazır bulundurmalıdır. Özellikle uluslararası vize işlemleri ve başvuru işlemleri için vize süresine göre randevu ücreti ve harç ücreti belirlenmektedir. Elçilik ya da iDATA adresi üzerinden alınan randevular ile beraber harç ücret yatırma işlemleri de online şekilde hızla tamamlanmaktadır. Randevular için sıra numarası alan vatandaşlar ardından randevu için gerekli ücreti de belirtilen hesaba yatırmaktadır.

  Vize işlemlerinin tamamı Almanya Konsolosluğu tarafınca yapılmaktadır. Özellikle vize yenileme ya da yeni vize çıkarma işlemleri için konsolosluk ziyareti yapacak olan kişiler ilk olarak randevu sırası almaktadır. Çeşitli kaynaklar ve adresler üzerinden randevu sırası almak mümkündür. Bu sıra ile beraber kişiler gerçekleştirecekleri işlem üzerinden bir miktar harç ücreti de yatırmaktadır. Ücretler ve miktarları konsolosluklar tarafından belirlenerek aktarılmaktadır.

 

False