GeriRotalar Adabükü koyu nerede, nereye bağlı? Adabükü koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Adabükü koyu nerede, nereye bağlı? Adabükü koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Adabükü koyu nerede, nereye bağlı? Adabükü koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

En güzel ve özel koylardan biri olarak Adabükü ön plana çıkıyor. Özellikle yaz aylarında oldukça yoğun bir turist akınına uğrayan bölgelerden biridir. Peki, Adabükü koyu nerede? Nereye bağlı? Adabükü koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Adabükü, yaz aylarının en güzel yerlerinden biridir. Özellikle bir sahil cenneti olması ile beraber, aynı zamanda nasıl gidileceğine dair merak edilen yerler içerisinde bulunur. Son dönemlerde özellikle hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaret ettiği güzel koylarından biri olduğunu ifade etmek mümkün.

 Adabükü Koyu Nerede?

 Adabükü koyun Muğla'nın Milas ilçesine bağlıdır. Daha detaylı bir şekilde doktorlar sitesi haritası üzerinden de nerede olduğu açık bir şekilde görünür. Muğla üzerinden Milas'a geçmek suretiyle, kolay bir şekilde Adabükü koyunu bulmak mümkün. Çünkü zaten bölgenin en çok bilinen ve sevilen bölgeleri içerisinde yer aldığını ifade etmek gerekir. Akdeniz Bölgesi'nde yer alan ve aynı zamanda Ege bölgesine yakın olması ile birlikte öne çıkan bir koydur.

 Adabükü Koyu Nereye Bağlı?

 Özellikle merak edilen konular içerisinde Adabükü koyunun nereye bağlı olduğu geliyor. Bu doğrultuda koyun Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı olduğunu söylemek gerekir. Özellikle Milas merkeze yakın bir bölgesi olması ile beraber, kolay bir ulaşım imkanı tanır. Bununla beraber Milas ilçesinde doktorlar sitesinde yakın bir bölgededir. Posta kodu ise 48670 olarak ön plana çıkar. Böylece hem otobüslerle hem de bireysel araçlarla kolay bir şekilde adı büyük oyunu bulmak mümkün. Bölge olarak ise Akdeniz Bölgesi'nde yer aldığını ifade etmek gerekir.

 Adabükü Koyuna Nasıl Gidilir?

 Dünya çapında bilinen Adabükü koyu Akdeniz bölgesinin en sevilen yerlerinden biridir. Muğla'nın Milas ilçesi içerisinde yer alan Adabükü koyuna gitmek de oldukça kolaydır. Bu doğrultuda ister hava yolu ile istenirse de karayolu ile ulaşım imkanı bulunuyor. Özellikle Ankara ve İstanbul üzerinden yaklaşık 1,5 saat içerisinde ulaşım şansı yer almaktadır. Karayolu üzerinden ise İzmir'den yaklaşık 2,5 saat sonra ulaşım şansı bulunmaktadır. Muğla üzerinden Milas’a geçmek suretiyle, bölgeden kolayca Adabük oyunu bulmak mümkün. Böylece kara ve hava ile beraber deniz yolu üzerinden güvenli bir şekilde Adabükü koyuna gitme şansı bulunuyor.

 Adabükü Koyunda Neler Yapılır?

 Cennet gibi görünümü ile mavi ve yeşilin buluştuğu Adabükü koyu, en güzel sahil alanlarına sahiptir. Aynı zamanda birçok farklı tesisi bulunur. Hem konaklama açısından hem de eğlence noktasında farklı mekanları olduğunu ifade etmek mümkün. Sürekli olarak gelişmeye devam eden bir tatil beldesi olması ile beraber, aynı zamanda flamingoların yer aldığı Tuzla gölüne de sahiptir. Bu yönüyle harika bir ziyaret yapma şansı verir. Genel olarak son dönemlerde oldukça fazla ilgi gören ve ziyaret edilen koylar içerisinde bulunur.

False