GeriSeyahat 36 saatte Siem Reap
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Siem Reap

36 saatte Siem Reap

10 yıl öncesine kadar Siem Reap, 12’nci yüzyıldan kalma Angkor Wat Tapınakları’nı görmek için gidenlerin konakladığı, yemek yediği sıradan bir yerleşimdi. Şimdi modern otelleri, iddialı restoranları, sanat galerileri, fotoğraf ve film festivalleri, özgün ürünlerin satıldığı mağazalarıyla başlı başına bir çekim merkezi.

36 saatte Siem Reap

15.00
GOLF TAPINAĞI

Angkor’u eğlenceli bir ortamda, ana hatlarıyla görmek isterseniz, iki yıl önce açılan 14 delikli golf sahası sizi bekliyor. Tapınak rehberlerinden Sopheap (Tee) Nheop’un kurduğu Angkor Wat Putt’ta, bölgedeki en önemli dokuz tapınağın şaşırtacak kadar başarılı minyatür modelleri sergileniyor.

36 saatte Siem Reap

18.00
YUDUM YUDUM SRAA
İksir ya da roket yakıtı lakaplı Kamboçya şarabı (sraa) pirinçten yapılıyor. Mauritius-Fransız melezi iki girişimcinin rom esinli pirinç şarabı Sombai ise çok farklı bir içecek. Sombai mağazalarının her birinde üretim sürecini görebileceğiniz küçük odalar bulunuyor. Burada içki yapımında kullanılan malzemeler sergileniyor: Cam kavanozlar dolusu yıldız anason, Ratanakiri bölgesinden kahve çekirdeği, zencefil, hindistancevizi, ananas..

20.00
SARAYA LAYIK ÖĞÜN

Saygın restoranlardan Cuisine Wat Damnak’ın gösterişli sunumu sizi yanıltmasın, yıllardır Kamboçya’da yaşayan Fransız şef Joannès Rivière’nın mutfağı yerel lezzetlere odaklanmış. Yemeklerde Tarihi Siem Reap Pazarı’ndan alınan ürünler kullanılıyor. Rivière her hafta iki farklı tadım mönüsü seçeneği sunuyor. Beş tabaklık 72 TL, altı tabaklık 84 TL. Ülkenin ünlü ekşili balık çorbası, usta şefin ellerinde muz yatağında körili tatlı su balığına dönüşüyor.

36 saatte Siem Reap

36 saatte Siem Reap

08.00
SOKAK MUTFAĞINDA

Kamboçya’nın sokak lezzetleri Tayland ve Vietnam’ınki kadar zengin, güzel. Tuhaf görünümleri ve hijyen riski nedeniyle pek çok turist bu zenginliğin tadını çıkarmakta çekimser davranıyor. Örneğin ülkenin en ilginç lezzetlerinden, muz yaprağında lakerda balık ezmesi en çok korkulan yiyeceklerden. İskoç şef Steven Halcrow ve Amerikalı yazar Lina Goldberg, meraklı ve ürkek lezzet avcıları için özel tur hazırlamış. Siem Reap Yemek Safarisi’ne 225 TL ödeyip, ikilinin rehberliğinde pazar turuna çıktığınızda zehirlenme endişesi yaşamadan tadım yapabilirsiniz.

14.00
ALIŞVERİŞ KOŞUSU

Turunuza İskandinav tasarımcılara hayran bir Avustralyalı’nın açtığı Pop-Up Shop ile başlayın. Sonra birkaç sokak ilerideki Kandal Village’e uğrayın. Birkaç mağaza sahibi bir araya gelip kafe, restoran, SPA’dan oluşan zarif bir sokak oluşturmuş. Louise Loubatieres’in vitrinini modern desenli ipek eşarplar, çarpıcı renklerde, pırlanta desenli pamuklu battaniyeler, zarif gümüş kaşıklar, minyatürler, 19’uncu yüzyıl Fransası’ndan geometrik desenli tekstil ürünleri süslüyor. Birkaç dükkân ötedeki Trunkh, yerel ürünlere odaklanmış: Göz alıcı desenli pamuklu tişört, pantolonlar, topraktan ilkel hayvan figürleri, yusufçuk desenli ipek giysiler, elle boyanmış tabelalar...

36 saatte Siem Reap

16.00
PAZARDAN PAZARA

Biraz nefes alıp, kahveyle dinçleşmek için Little Red Fox Espresso’ya uğrayın. Kahve, şerbet ve süt karışımı bir fincan buzlu Cuban isteyin (7.5 TL). Sonra birkaç sokak ötede, Oum Khun Caddesi’ndeki Well Made in Cambodia Market’e gidin. Çağdaş Kamboçya tasarımcılarının, zanaatkârların ürünlerini sergilediği bu pazar üç yıldır, haftanın üç günü kuruluyor.

17.30
DONDURMA KAYMAK

Kentin en güzel dondurmaları Glasshouse Deli’nin klimalı salonunda sunuluyor. Park Hyatt’ın giriş katındaki pastane, aynı zamanda aydınlık, ferah bir kafe. Bitter çikolatalı dondurmanın baş döndüren lezzeti sizi tarçınlı, limon otlu, yerel çeşitleri tatmaktan alıkoymasın (topu 6 TL).

21.30
AMACA YÖNELİK FESTİVAL

Bir tuk-tuk’a atlayın (4 TL) ve yakınlardaki Marum’a gidin. Geniş bahçeli, ahşap köşkteki restoran Friends-International’ın eğittiği gençlere staj imkânı sunmak için açılmış. Masalar yüksek ağaçların gölgesine yerleştirilmiş. Mönü meze benzeri tadımlıklardan oluşuyor. Aralarında acılı mango salatası eşliğinde sunulan çıtır ipekböceği gibi geleneksel lezzetlerin (13.5 TL) yanı sıra pirinç kâğıdına sarılmış keçi peynirli, ızgara biberli dolma gibi yaratıcı yerel ürünler (12 TL) var. Tam porsiyon büyüklüğündeki kızartılmış biftek, kırmızı ağaç karıncılarından yapılan ekşili sos ve körpe su ıspanağı yapraklarıyla lezzetlendiriliyor (18 TL).

36 saatte Siem Reap

36 saatte Siem Reap


06.00
HUZURLU TAPINAKLAR

Angkor Wat’ı turist kalabalığı arasında boğulmadan gezmek istiyorsanız şafaktan önce yola çıkın. Ana tapınakları erken saatte gezip kendinizi bir an önce ilerideki yapılara atın.
Aynı isimli tepenin üstündeki Phnom Bok Tapınağı’na kent merkezinden tuk-tuk ile 90 dakikada (75 TL), taksiyle 1 saatte (120 TL) ulaşabilirsiniz. Angkor Arkeolojik Parkı’nın girişinde, sabah saat 5.00’te açılan gişeden 60 TL’ye biletinizi alıp, 635 basamak tırmandıktan sonra müthiş bir manzara ve sessizlikle karşılaşacaksınız. Bu noktadan Tonle Sap Gölü’nü, pirinç tarlalarını, Kulen Platosu’nu görebilirsiniz. 9 ve 10’uncu yüzyıllarda inşa edilen tapınak henüz restore edilmemiş olsa da çok güzel. Özellikle anıtsal frangipani ağaçları çiçeklendiğinde. Otelden aldığınız piknik sepetini açın, sessizliğin ve manzaranın tadını çıkarın.

 

False