GeriSeyahat 36 saatte Mexico City
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Mexico City

36 saatte Mexico City

Uzun ve çok katmanlı tarihe sahip bir başkent için fazla sayılabilecek kadar yenilik var Mexico City’de. Gökdelenler bambu gibi hızla artıyor. Neredeyse her hafta iddialı bir restoran, butik otel, gurme şarküteri açılıyor. Merkezde yeni yayalaştırılmış alanlar oluşturulması, yeni bir havaalanı inşa edilmesi planlanıyor. Sanat fuarı ZonaMaco ise uluslararası sanat piyasasının önemli duraklarından birine dönüştü.

CUMA 

16.00
ROMA TURU

La Roma’daki sahaflar ve döşemecilerin arasına butik ayakkabı mağazaları serpiştirilmiş. Elişi nakışlı bluzlar, çantalar için Fábrica Social’a uğrayın. Etikette fiyatın yanı sıra zanaatkârın ismini ve ürün için çalıştığı toplam saati göreceksiniz. Goodbye Folk’ta mokasen ya da yarım çizme ayakkabıları dilerseniz ayağınızın özel ölçülerine uygun yaptırabilirsiniz (450 TL). La Puerta Abierta’dan bir kahve ya da çörek alıp David Pompa’nın harika elişi cam lambalar sattığı dükkânına kadar yürüyün.

36 saatte Mexico City


20.00
YENİ MEKSİKALI

Quintonil’in şık salonundaki sedirlere kurulup Jorge Vallejo’nun İspanyol sömürgecilerden önce yerel mutfakta kullanılan malzemelerle ürettiği yenilikçi lezzetleri tadın. Mönüden tütsülenmiş yengeç, yeşil limon, hardal ve habanero biberli tostada ya da fermente edilmiş agave sosunda bifteği seçin. İçki hariç, ortalama 150 TL. Tadım mönüsü 10 tabak ve 180 TL. Hafta sonunda rezervasyon gerekli.

36 saatte Mexico City


22.00
ŞIK KANTİN

Cuma ve cumartesi günleri La Roma’daki şerit aydınlatmalı, garsonları şık giyimli bar Covadonga’nın pembe duvarlarında bira ya da tekila eşliğinde sohbet eden semt halkının kahkahaları yankılanıyor. Sanatçılar, yazarlar, sinemacılar geçmiş günleri konuşuyor. Klasik dekorasyonu nedeniyle çok ilgi çeken barda, şubatta açılan Meksika’nın en büyük sanat fuarı Zona Maco sırasında özel partiler düzenleniyor.

CUMARTESİ

  

09.30
MISIR TAKINTISI

Gerardo Vázquez Lugo’nun Condesa semtinde yeni açtığı restoran Fonda Mayora yerel malzemeleri, yerel mutfak geleneğiyle işliyor. Bu yaklaşımla ilk restoranı Nico’s da gurmelerin gözdesi olmuştu. Yumurta sacda, mısır pidesinin içinde pişiriliyor, leziz fasulye yahnisiyle servis ediliyor (guajillo biberli domates sosundan isteyin). Buradaki mısır pideleri (tortilla) sıradışı. Mısır Vázquez’in takıntısı, restorandaki temel gıda da mısır. Kahvaltı yaklaşık 40 TL.

11.00
ÇİZGİLERİNİZ

Telas Típcas, Puebla Eyaleti’nde elişi üretilen ince çizgili yün kumaşlardan yapılmış elbiselerden oluşturmuş koleksiyonunu. Ayrıca metresi 14 TL’den satılan, perde ve döşemede kullanılabilecek ham keten kumaş kelepir sayılır.

36 saatte Mexico City


11.30
SANATSAL YÜRÜYÜŞ

Mexico City’nin duvarları genç ressamların tuvali. Duvar resimleri kuşaklar boyunca süren bir gelenek. Street Art Chilango’nun üç saatlik yürüyüş turu, sokaklarda ilk bakışta fark edilmeyen bu sanatı derinlemesine tanımanızı sağlayacak. 2013’te kurulan Street Art Chilango, sanatçılara ‘yasal’ olarak resim yapacağı duvarı, kaynağı sağlıyor. 33 TL’lik kişiye özel cumartesi turuna rezervasyon yaptırın. Aklınızda olsun, Meksika’da 10 kişiye kadar gruplara saati 150 TL’ye istediğiniz konuda tur yapılıyor.

14.00
PAZARDAN PAZARA

Pazar restoranlarına girmeden tamamladığınız Mexico City turu eksik kalmış demektir. Meche ile Rafael’in La Roma semtinin pazarlarından Mercado Medellín’deki et lokantasında sadece cumartesileri etli yapraklı kaktüs ile kaburga yahnisi yapılıyor. Tüm pazarların kralı La Merced’e uğrayın son olarak. Kent merkezi yakınındaki, dört futbol sahası büyüklüğünde alana yayılan pazarda meyve, tatlı ve aklınıza ne gelirse bulabilirsiniz.    

16.00
İNZİVA KOLEKSİYONU

Müthiş müzelerin bulunduğu şehirde Franz Mayer Müzesi fark edilmeyen gerçek bir hazine. Alman banker Mayer, son 300 yılın eserlerini toplamış ve bunları Bank of Mexico’ya bırakmış. Müze geçmişte manastır hastanesi olarak kullanılan 18. yy’dan kalma görkemli bir köşkte. İkinci kattaki 17’nci yüzyıldan kalma fetih tablosu dikkat çekici. Ressam bir yanda askerlerin yarattığı kaosu, diğer yanda şehrin güzelliğini yansıtmış.

36 saatte Mexico City


20.00

İSTİRİDYE ÜSTÜ BİFTEK

Deniz ürünleri ile eti buluşturan kentin yeni dalga restoranları manzaralı tepelerde. En iyilerinden biri La Docena. Ön cephesi yerden tavana cam kaplı. İstiridye istemiyorsanız yemeğe Peru usulü limonla marine edilmiş, haşlanmış mısırla sunulan çiğ balık piyazıyla ya da sarmısak ve biberle ovulmuş ızgara karidesle başlayın. Kızarmış tatlı patates garnitürlü ızgara biftekle noktalayın. İçki hariç 90 TL...

36 saatte Mexico City


22.00

CONDESA’NIN KOKTEYLLERİ

Geceyi bir kadeh içkiyle noktalamak için Baltra semtindeki Condesa’ya gidin. Loş, küçük barın içkileri mükemmel. Old George Sour kokteyli tekila, salatalık, kakule ile hazırlanıyor. Melissa’da ise cin, nane ve aromatik citronella otu var. DJ’in müziği içkiye eşlik ediyor. Eğer mescal tatmak istiyorsanız mini bar La Clandestina’ya uğrayın. Barmen size her birinde kullanılan agavenin türünü, üretim biçimini anlatacak, bar taburesinden düşene kadar rehberliğinizi yapacaktır.

PAZAR

36 saatte Mexico City

 

09.00
KALABALIK KAHVALTI

Elena Reygada’nın restoran imparatorluğu zincirine son eklenen halka Lardo. Fırından çıkmış çöreklere, taze sıkılmış meyve suyu kokteylleri (ananas ve pancar, zencefil ve hatmi) eşlik ediyor. Ahşap masalardan birine ya da bakır kaplı bara oturup peynirli tost ya da küçük bir emaye sahanda servis edilen aromatik Meksika çayı ile pişirilmiş omlet sipariş edin. Servis beklememek için erken gitmekte yarar var. Kahvaltı ortalama 30 TL.

11.00
GEÇMİŞİN CENNETİ

Şehrin çılgın trafiğini yüklenen caddeler ile San Ángel’in parke taşı kaplı, oya çiçekleriyle süslü sokakları birbirinden çok uzak iki ayrı dünya. Çağdaş sanatçı Rufino Tamayo’nun bir zamanlar yaşadığı Santisimo’nun huzurlu sokaklarında yürüyün. Plaza San Jacinto’daki Museo Casa del Risco’nun gururu çini ve seramiklerle kaplı 8 metrelik çeşmesi. Eski Carmeli Manastırı, Museo del Carmen adlı çok güzel bir müzeye dönüştürülmüş. Mumya koleksiyonu ve dönemsel sergileri ilgi çekici (giriş 8 TL).

 

False