GeriSeyahat 20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler

20’li yaşlar sorumluluğun ve hayat telaşının en az olduğu, bireyselliğin keyfinin en güzel çıkarıldığı yaşlar. Bu dönemde tek dert, bütün derslerden geçmeyi hayatın tadını çıkarırken başarmak. Bolca seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve farklı deneyimler yaşamak için de en uygun zaman 20’li yaşlar. Sonuçta gezmeye en çok zaman ayırabileceğin dönem. Bu yaşlarda yapılan seyahatlerde yaşanan heyecan ve alınan keyif unutulmaz oluyor. Zaten bazı destinasyonlar da 20’li yaşlara ayrıca hitap ediyor. O yüzden 30 yaşınıza gelmeden hâlâ 20’lerin keyfini sürerken mutlaka görmeniz gereken yerleri listeledik.

Amsterdam

20’li yaşlarda vücut uykusuzluğa daha alışkın olduğundan mıdır nedir, sabahlara kadar eğlenip 2-3 saatlik uykuyla gezmeye devam etmek insana zor gelmiyor. Amsterdam’da da eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar sürdüğü için en sevilen destinasyonlardan biri. Tabii bu şehirde bulacağınız tek şey eğlence değil. Sanat, kültür, yemek, doğa, neyin peşinde yola çıktığınız fark etmeksizin Amsterdam’da hayal ettiğiniz seyahati yapabilirsiniz. Bir bisiklet kiralayın ve Amsterdam’ın sunduğu özgürlüğü hissedercesine sokaklarda turlayarak anın tadını çıkarın. Eğer eğlenceyi ikiye katlamak isterseniz, Amsterdam tatilinizi 27 Nisan Kral Günü’ne denk getirin.

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler


Münih

20’li yaşlarınızda mutlaka yapmanız gereken şeyler listesinde en üst sıralarda bulunan maddelerden biri Oktoberfest’e katılmak olmalı. Münih’te düzenlenen festival, bu yıl 21 Eylül’de başlayacak ve 6 Ekim’e kadar devam edecek. Yaz festivallerinin ve tatilin bitişini kutlamak için en güzel yöntem bir kapanış festivali değil midir zaten? Tabii dünyanın her yerinden bu festivale akın akın ziyaretçiler geldiği için festival öncesi uçak biletleri çok pahalı olabiliyor. Enuygun.com olarak Münih biletinizi şimdiden almanızı öneririz. Münih’te festivali bitirdikten sonra Berlin’e gidip eğlenceye orada devam edebilirsiniz.

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler


Buenos Aires

Buenos Aires de Amsterdam gibi eğlencenin ritmini kaybetmeden sabaha kadar devam ettiği şehirlerden biri. En güzel yanı da ne biliyor musunuz, Buenos Aires’e gitmek için vize almanıza gerek yok. Yani sıkıcı vize işleriyle uğraşmadan pasaportunuzla direk eğlenceye uçuyorsunuz. Buenos Aires seyahatinizi planlamadan önce basit bir coğrafi bilgiyi hatırlamakta fayda var. Kuzey Yarımküre’de kış mevsimi hakimken Buenos Aires’in bulunduğu Güney Yarımküre’de yaz mevsimi yaşanıyor. Buna göre plan yaptıktan sonra, ver elini tangonun başkenti. Tangonun doğum yeri sayılan semt La Boca’ya mutlaka uğramayı unutmayın.

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler


Barselona

İspanya’nın en cıvıl cıvıl, insanın içini ısıtan şehri Barselona’ya bir giden bir daha geri dönmek istemiyor. Haklılar da çünkü Barselona halkı o kadar sıcakkanlı ki insan onların arasında gezerken kendini memleketindeymiş hatta evindeymiş gibi hissediyor. Tabii bir yandan da mimarisine, kültürüne, sanatına hayran kalmamak mümkün değil. Yani aslında Barselona saatlerce yürünebilecek bir şehir. Eğer Barselona seyahatinizi yazın yaparsanız, gezip görmeye vakit ayıramayabilirsiniz çünkü yaz sıcağında Barselona’nın plajları ve denizleri size daha cazip gelir. Tüm gün deniz, kum güneş keyfi yapıp ardından da gece boyu devam eden eğlencelere katılabilirsiniz.

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler


Lviv

Ukrayna’nın Avrupai şehirlerinden Lviv hem vize istemeyen hem de uygun fiyatlı bir destinasyon. Üstelik ucuz uçak bileti bulmak da çok kolay. Bir de canlı gece hayatı eklenince hayalleri süsleyen bir tatile dönüşüyor Lviv fikri. Gece eğlencesi çok meşhur olduğu için birçok turist akın akın Lviv’e geliyor. Şehirde birçok lüks gece kulübü var ama lüks kelimesi sizi korkutmasın. Kulüplere giriş de içkiler de gayet ucuz. Tabii eğlencenin tek adresi gece kulüpleri değil. Lviv’in sokakları ve parkları da geç saatlere kadar canlı.

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler


Machu Picchu

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de İnka Medeniyeti’nden kalan Machu Picchu. 2007 yılında Dünyanın Yeni Yedi Harikası olarak seçilen Machu Picchu antik kentinin duvarlarının 100 tonluk taşlarının hiçbir harç olmadan bir arada tutulmuş olması bu yapıyı eşsiz bir işçilik örneği haline getiriyor. Machu Picchu yüksek bir dağın tepesinde bulunuyor ve antik kente ulaşmak için tırmanış yapmak gerekiyor. Tabii bu çok zorlu bir yolculuk ama insan 20’li yaşlardayken güzel manzaralar için uzun bir yolculuk yapmayı daha kolay göze alıyor.

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler


Mikonos

Yunan adalarının en eğlencelisi Mikonos yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi. Evet Sakız Adası’na Çeşme’den ulaşım daha kolay olduğu için “Çeşme’ye gidip sıkılınca Sakız’a geçeriz” diye düşünülüyor. Tabii Sakız Adası’nın da kendine has bir güzelliği var ama Mikonos’un plaj partileri çok meşhur. Mikonos’un çok fazla plajı olduğu için her gün başka bir plajın partisine katılabilirsiniz. Tüm gün plaj partilerinde eğlendikten sonra akşam da barlar ve tavernalarda vur patlasın çal oynasın. Ayrıca Mikonos’ta sosyal medya hesaplarınızda like rekoru kıracak fotoğraflar da çekinebilirsiniz.

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler


Rio de Janeiro

Rio de Janeiro aslında herkesin hayatında mutlaka gidip görmesi gereken bir destinasyon. Göz alıcı manzaralarıyla, her saat capcanlı olan plajlarıyla, sambasıyla bir seyahatten öte bir deneyim sunuyor. Rio de Janeiro’nun sunduğu bu eğlence paketini hak ettiği enerjiyle yaşamak için en güzel zamanda 20’li yaşlar oluyor haliyle. Dünyanın en büyük partilerinden biri olan Rio Karnavalı’nı da unutmamak gerek. Tam Rio Karnavalı’nın ruhuna uygun yaşlardayken katılınca da tadından yenmiyor. Tabii bu yıl karnavalı kaçırdınız ama sonraki yılın karnaval tarihi belirlendiği zaman Rio de Janeiro tatilinizi planlayabilirsiniz.

20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken yerler



Kaynak: Enuygun.com
Fotoğraflar:
Alamy

False