Sevgililer gününde "Anadolu Ateşi" sahne aldı

Güncelleme Tarihi:

Sevgililer gününde Anadolu Ateşi sahne aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 00:03

- Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Sakarya'da hayranlarıyla buluştu

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Sakarya'da sahne aldı.

Dünyada 45 milyon izleyiciye ulaşan, 98 ülke ve yaklaşık 280 şehirde gösteri yapan Anadolu Ateşi, Serdivan Spor Salonu'da hayranlarıyla buluştu.

İki perde halinde 80 dakika sunulan gösteride, 3 bin halk dansı figürü, 90 dansçı tarafından sahnelendi. Gösteriyi yaklaşık 4 bin kişi izleme fırsatı buldu. Dans figürleri büyük beğeni toplayan gösteri izleyicelerden sık sık alkış aldı.

Diyarbakır, Aksaray ve İzmit'ten sonra Türkiye turnesinin bir ayağını oluşturan Sakarya'da izleyiciyle buluşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu gösterilerine Kayseri, Mersin, Eskişehir ve Afyonkarahisar'da devam edecek.

- Anadolu Ateşi

Temel konsepti medeniyetler buluşması olan Anadolu Ateşi, Doğu ile Batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren dans portresi olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleriyle sentezleyerek dünyaya modern standartlarda bir gösteri, kültürel şölen sunuyor.

Kaynağını Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir proje olarak ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!