"Sevgi Evi" Böyle Olur

Güncelleme Tarihi:

Sevgi Evi Böyle Olur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 11:08

ERZURUM VALİSİ DR. AHMET ALTIPARMAK İLÇERDEKİ SEÇİM GÜVENLİK TOPLANTILARINI SÜRDÜRÜYOR.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ilçerdekiseçim güvenlik toplantılarını sürdürüyor.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu ile birlikte gittiği Şenkaya, Oltu ve Olur ilçelerinde seçim güvenliği toplantılarına başkanlık etti. Toplantıların sonunda ilçelerde incelemelerde de bulunan Vali Altıparmak, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Vali Altıparmak, Olur İlçesinde Kaymakam Fatih Dülgeroğlu ile birlikte Olur Kaymakamlığı SYDV tarafından geliştirilen projesi kapsamında yapılan "Sevgi Evleri "ni gezerek evlerde kalan yaşlılarla sohbet etti.
"Sevgi Evleri" hakkında Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a bilgiler veren Kaymakam Dülgeroğlu, ilçe merkezinde ve köylerde yalnız yaşayan, kimsesi olmayan, öz bakımını yapmakta zorluk yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşların ilçe merkezinde SYDV tarafından satın alınan arsalar üzerine yaptırılan kaloriferli, müstakil, içerisinde her yaşlı için ayrı mini mutfağı, banyo ve lavabosu bulunan birer kişilik mini bu evlere yerleştirildiğini söyledi.
Kaymakam Dülgeroğlu "Üç öğün yemeklerini isteyenler ilçe merkezindeki restoranda yiyebiliyor. Yürümekte zorlanan yaşlıların yemeği kendi evlerinde servis yapılıyor.Evlerde misafir edilen yaşlıların haftalık daire temizliği ve öz bakımları vakfımızca istihdam edilen bayanlar tarafından düzenli olarak yapılıyor" dedi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ta, Yaşlılara gösterilen önem ve onların sorunlarının çözümü için gösterilen çaba ve uygulamaların, o toplumun uygarlık göstergesi olarak da değerlendirilmesi gerektiğini belirterek,"Türk toplumunda yaşlılara daima saygı ve özen göstermenin yanı sıra özürlü yurttaşlarımıza ve muhtaç çocuklarımıza da yardım edilmesi ve onların sorunlarının çözümüne duyarlılık gösterilmesi onların huzur içinde yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik bu gibi çalışmaların örnek alınması gerekir. Bu güzel projeden dolayı Kaymakamımız Fatih Dülgeroğlu’nu ve projeye destek veren herkesi tebrik ediyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!