Sevdiğim gencin annesi hayat kadını

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Adana'dan Benli

Güzin abla, ben üniversite öğrencisi 20 yaşında bir genç kızım. Benim çok sevdiğim bir genç vardı. Ama birbirimizi çok sevdiğimiz halde aramızda bir engel var. Annesi vesikayla çalışan ve bilinen bir hayat kadınıydı. Ailem kesinlikle karşı çıktı. Böyle olunca da sevdiğim genç, kaçmamız gerektiğini söyledi. Kabul etmedim, bir şekilde ailemi razı edebileceğimi düşünüyordum. Ama o bunu istemedi. Bana hakaretler yağdırarak terk etti. Benim ona yazdığım aşk mektuplarını aileme verip anlatmakla da tehdit etti. Üç aydır görüşmüyoruz. Annesinin durumu, evlenebilirsek gerçekten bizim mutluluğumuzu da engeller mi?

Sevgili kızım, dürüst ve açık kalpli bir insan olduğun satırlarından anlaşılıyor. Sanırım bu gencin katı ve ters tavrını hak etmiyorsun. Ailenin evliliğinize karşı çıkması, bir anlamda doğal karşılanabilir. Aileler, zaten her fırsatta gençlerin beraberliğine karşı çıkıyor, bunun için bahaneler arıyorlar. Yaş farkı, seviye farkı, maddi durumlar, eğitim farkı bunların başında geliyor. İnsan evladını hiç kimselere layık görmüyor. Bir bakıma da hak vermiyorum, çünkü gençlerin sevdikleriyle evlenmesine karşı çıkarak belki de onları ömür boyu mutsuz edebiliyorlar. Kızım, sevdiğin gencin annesinin hayat kadını olması önemli olmayabilir. Sonuçta, bu kadınlar şu ya da bu nedenle bu duruma düşmüşlerse, bu büyük bir şanssızlıktır. Beni sadece bu gencin sana öfkelendiği anda, mektuplarını ailene vermekle tehdit etmesi, beni çok rahatsız etti. Bu gencin karakter zayıflığını gösteren ve güvenilmeyecek biri olduğunun işaretidir. Bence ilişkinizin bitmesi iyi olmuş.

Cinsel Konuları Açık Konuşalım

Gebelik nasıl anlaşılır?

Bugün artık, eczanelerde satılan bazı kimyasal tertipler sayesinde hamilelik daha ilk haftasından itibaren kolaylıkla anlaşılabiliyor. Ancak bu test dışında da kadının hamile olduğunu anlayabileceği bazı işaretler vardır. Her şeyden önce adet kanaması gecikir. Bu gecikme, bir haftayı geçmişse, hamilelik düşünülebilir. Baş dönmesi, alışılmamış kabızlık, sinirsel şikayetler, göğüslerde ağrılı bir gerginlik ve büyüme. Sık sık idrara çıkma, bazen de sistit gibi idrar yolları iltihabı. Sabahları mide bulantısı, midede ekşime... zaman zaman da kusma. Kokulara karşı aşırı duyarlılık...

Doktor, hamilelik teşhisini muayeneyle de koyabilir.



Yazarın Tüm Yazıları