Sevdiğim genç yaşta

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Adapazarı’ndan umutlarım tükendi

Güzin abla, ben 22 yaşında bir genç kızım. Uzun süredir aynı mahallede oturduğumuz bir gence aşığım. Onun yanında olabilmek için elimden geleni yapıyorum. Ama o bunu bilmiyor. Çünkü, bir süre beraber olduğu ve sevdiği bir kızı geçen yaz kanserden kaybetti. Şimdi onun acısını bir türlü unutamıyor. Hala yas tutuyor. Sanki bir başkasını severse o kıza ihanet etmiş gibi hissedeceğini söylüyor. Ben onu beklemeye hazırım. Ama umutlarım giderek tükeniyor. Onu kederli halinden, umutsuzluğundan ve acısından kurtaramıyorum. Hayatta olan bir genç kızla belki mücadele edebilir, onu kazanabilirim. Ama ölü bir genç kızın anısıyla mücadele edemiyorum. Ne yapmalıyım?

Kızım, zor bir durumda olduğun anlaşılıyor. Sevdiğin gencin anısına saygı duyman çok normal. Ama bu yasın bitmesi için daha ne kadar bekleyeceksin, ne kadar sabredeceksin, bunu bilemiyorum. Belki de bu genç, bu melankoliye kendini kaptırıp bir süre sonra bir ruh hastasına dönüşecektir. Belki de onu bu karamsar dünyasından sıyırıp alabilmek senin görevin olacak. Bu tamamen senin dayanma gücüne, sabrına bağlı. Ona olan sevgin bu sabrı göstermene yetecek mi? Düşündüğün gibi ölmüş bir sevgilinin anılarını onun yüreğinden silip oraya senin sevgini yerleştirebilmeyi başarabilecek misin? Gerçekten işin biraz zor kızım. Eğer kendinde bu gücü hissediyorsan deneyebilirsin. Eğer sevgin o kadar güçlüyse zaten bir süre sonra o genç adam da bu sevginin etkisinde kalıp silkinebilir, hayata yeniden sarılabilir sanıyorum.

Bitkilerle güzellik

Kına saçların ve cildin dostudur

Anadolu kadınlarının neden ellerine kına yaktıklarını hiç düşündünüz mü? Kına cildin en büyük dostudur da ondan. Özellikle ellerdeki egzama türü kaşıntılı cilt hastalıklarını önlemede, hatta tedavide çok yararlıdır. Kadınların elleri sudan çıkmaz. Bu da egzamaya uygun bir ortam yaratır. İşte kadınlar sık sık ellerine kına sürerek bu hastalığı önlerler. Kına tozundan yapılan lapalar dolamaya da çok iyi gelir. Bütün bunların dışında kına, saçlar için son derece yararlı, doğal bir maske oluşturur. Saçlara (tabii sarı ve beyaz saçlar dışında) her ay düzenli olarak uygulanacak kına maskesi hem besleyici, dökülmeyi önleyici hem de saçlara canlılık, parlaklık ve hacim kazandıracak eşsiz bir yardımcıdır. Toz kınayı süzülmüş çay suyu, bir çay bardağı zeytinyağı, iki kaşık yoğurt bir yumurta sarısı, önceden kaynatılmış bir fincan soğan kabuğu suyu ile karıştırıp yoğun bir bulamaç haline getirin. Saçınıza özellikle diplerine yedirerek sürün. Tüm saçı kapladıktan sonra başınıza bir naylon örtü geçirin. 2-3 saat bekletip bol su ve sabunla yıkayın.



Yazarın Tüm Yazıları