Sevdiğim genç burnumu beğenmiyor

Ablacığım, ben 22 yaşında bir genç kızım. Kendimde beğenmediğim ve üstesinden de gelemediğim bir huyum var: Çok kompleksli bir insanım. Kendimi hiç beğenmiyorum.  

Bir de sevdiğim gençle aramız çok iyi olmasına rağmen, burnumu beğenmediği için benimle sürekli dalga geçmesi beni çok yıpratıyor. Ben bu sözlere katlanamıyorum. Burun ameliyatı da olmak istemiyorum. Ayrıca benim yanımda sürekli başka kızlarla ilgileniyor. Bunu sanki bile bile yapıyor; amacının ise beni kızdırmak olduğunu söylüyor. Oysa biz evlenmeyi düşünüyoruz. Bu durumda onunla evlenmem doğru mu? Evlendikten sonra bu huylarını değiştirmezse, bana sürekli kusur bulursa ne yaparım? Bundan çok korkuyorum. Çok zor durumdayım ve acele bir karar vermem gerekiyor. Bana yardım et...

RUMUZ: KOMPLEKSLİ


Sevgili kızcağızım, kompleks deyince herhalde aşağılık kompleksinden söz ediyorsun. Bunun nedenini de uzakta ne arıyorsun, sevdiğin genç sende böyle bir aşağılık duygusu yaratmış besbelli. Sürekli burnunla ilgili alaycı sözler söyleyerek ve senin yanında başka kızlarla ilgilenerek sana yeteri kadar kompleks aşılamayı başarmış. Bu tür erkekler günümüzde oldukça fazla; sanki kendileri kusursuz yaratılmış gibi, karşısındaki genç kız ya da kadının (bu eşi de olabilir), kusurlarını sürekli yüzüne vurmayı marifet sayıyor ve bundan sanki keyif alıyorlar. Ayrıca burnunun nasıl bir görünümü var bilmiyorum ama, kusur sayılıp sayılmayacağı da tartışılabilir.

Sevdiğin genç gibilerinin amacı belki de, "İşte bak senin birçok kusurun olduğu halde ben seni seviyorum" diyerek sevdiği kızda "Ondan başka kimse benimle ilgilenemez" gibi garip bir duygu uyandırmak, böylece ona ömür boyu egemen olmaktır. Sanırım sen de bu durumdasın ki, bu genç adamla her şeye rağmen evlenmeyi düşünüyorsun. Amacının seni kızdırmak olduğunu düşünsek bile, senin yanında başka kızlarla ilgilenmesinin seni ne kadar üzdüğünün, seni küçük düşürdüğünün elbette farkındadır. Seni gerçekten seven bir insan bu oyunu sürdürmezdi, seni üzmekten kaçınırdı. Bir de bu genç için, "Aramız çok iyi" diyorsun... Bu nasıl bir iyilik?

Yine de evlilik kararını sen vereceksin kızım. Hayatınla ilgili bu önemli karar yalnızca seni ilgilendirir. Ben sana ancak, her şeyi iyice ölçüp biçmeden yanlış bir adım atma diyebilirim.

Huzurevleri zor koşullarda çalışıyor

Sevgili Güzin Abla, Özel Huzurevleri Dinlenme ve Bakımevleri Dayanışma Derneği’miz, 1 yaşını henüz tamamladı. Öncelikli amacımız, sektördeki yaşlı bakım kalitesini arttırmaktır. Bu işin eğitimini Hacettepe’de alan bir sosyal hizmet uzmanı olarak, bütün arkadaşlarımla bu yönde çaba gösteriyoruz. İstanbul’da büyük oranda örgütlenmemizi tamamladık. Adana ve Mersin’den de üyelerimiz var.

Derneğe üyeliği, kalite tescili haline getirme amacındayız. Ülkemizin ekonomik durumu nedeniyle, emekli maaşları aidatlarımızı karşılamaya yetmiyor. Devletin kendi kurumlarının kapasitesi, bu insanlarımızı barındırmaya yeterli olmuyor. Ortada giderek büyüyen önemli bir sosyal sorun var. Bizler bu sorunu devletimizle paylaşmak istiyoruz. Önce, devlet yarı kamu hizmeti veren bizleri ticarethane olarak görmemeli.

2828 sayılı SHÇK kanunu kapsamındaki özel huzurevleri yönetmeliği ihtiyaca cevap verememekte. Özel hastanelerde yüzde 8’e, pırlanta gibi mücevheratta yüzde 1’e çekilen KDV, huzurevlerinde tüm çabalarımıza ve Maliye Bakanlığı düzeyinde verilen sözlere rağmen hala yüzde 18’dir. Elektrik, su ve doğalgaz gibi giderlerimiz, devlet kurumları düzeyine çekilmelidir. İlginiz için teşekkürler.

bilgi@ozelhuzurevleridernegi.org/ (0216) 390 59 12 www.ozelhuzurevleridernegi.org

Özel Huzurevleri Dernek Başkanı Ekrem Azaklı


Sevgili Ekrem Bey, ülkemizde giderek gerçek bir sosyal sorun olan, kimsesiz yaşlılara sığınabilecekleri son bir yuva sunulması gerekirken, bu sözünü ettiğiniz nedenler sanırım ulaşılması zor bir maddi külfet getirmekte. İnsan ömrünün giderek uzaması göz önüne alınırsa, yurtdışında olduğu gibi yaşlılarımız, emekli maaşları karşılığı böyle kuruluşların güvenilir çatısı altına sığınabilmeli diye düşünüyorum. Yine de huzurevi ihtiyacı içinde olanlar için, iyi ki böyle bir dernek var.

Kırık Kanatlar gibi bir diziye sahip çıkalım

Merhaba Güzin Abla. Sağduyunuza inanarak köşenize ufak bir yer ayırıp, biz Kırık Kanatlar izleyicilerinin sessiz çığlığına ses olmanızı istiyoruz. Bir süre önce Kanal D’de başlayan ve bu hafta 9. bölümü yayınlanan Kırık Kanatlar’ın, ratinglerinin yeterince yüksek olmaması bahanesiyle 13. bölümden sonra yayından kaldırılmasının söz konusu olduğunu öğrendik.

Biz duyarlı gençler olarak buna karşı sesimizi duyurmak istiyoruz. Fakir kız-zengin genç dizi furyasında, ya da adam öldürmek dışında hiçbir içeriği olmayan dizilerin dışında, gerek kalitesiyle, gerek oyuncularıyla, gerekse yakın tarihimizin gerçeğini dile getiren dizinin yayın gününün değiştirilmesine karşılık, izleyici bu konuda yeterince haberdar edilmemiştir. Dizinin özellikle de şu sıralarda TV’den uzaklaşmış olan gençleri ekrana bağlayan tek yapım olduğunu da söyleyebiliriz. Yakın geçmişimizde yaşanan olayları bizlere daha iyi anlama imkanı sunan bu yapım yayından kaldırılırsa büyük bir üzüntü duyacağız.

BİLGE K.


Her ne kadar benim konum olmasa da; şu son günlerde bu konuda sizden o kadar çok e-mail almaya başladım ki, bu satırlarınıza yer vererek arzunuzu duyurayım dedim. Ancak sonuçta dizilerin devam edip etmemesi tümüyle kanalların kararlarına bağlıdır. Yine de umarım, bu isteğiniz onlara ulaşır.
Yazarın Tüm Yazıları